Οι κρατιστές μας κλέβουν τα όνειρα

Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1986 έλεγε: «Εάν συνεχίσουμε να ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας, δανειζόμενοι διαρκώς, τότε θα έρθει μια μέρα που θα πληρώσουμε βαρύτατο το τίμημα».

 

Από: EBR – Δημοσίευση: Δημοσίευση: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

ου Στέλιου Σταυρίδη*

 

Βέβαια, σύντομα «το ξέχασε», ακολούθησε το δόγμα «Τσοβόλα δώστα όλα», τα μπάνια στην πολυτελέστατη Ελούντα και οι …κρατικές προμήθειες. Έτσι  δημιουργήθηκε  το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που ελέω ΣΥΡΙΖΑ ανασυγκροτήθηκε και ένωσε τις δυνάμεις του στον αγώνα κατά του νοικοκυρέματος της χώρας. Μας θέλουν λένε, σοσιαλιστικό παράδεισο όπως π.χ :

 

Η Κούβα, με τα παιδιά ξυπόλητα και ευάλωτα στην πορνεία και τις ασθένειες, τα λεωφορεία, τα κάρα του 1950 και την απόλυτη φτώχεια, μουσικά επενδεδυμένη με λατινοαμερικάνικους ρυθμούς σάλσα και ζούμπα !

 

Ή η Βόρειος Κορέα. Εκεί βέβαια δεν υπάρχει ούτε χορός, ούτε εθνική υπερηφάνεια, γιατί έχουν προ πολλού γίνει …ζόμπι, : Χειροκροτούν, κλαίνε, οδύρονται, πανηγυρίζουν, παρελαύνουν και …εκστασιάζονται κατά παραγγελίαν, κάθε φορά που βλέπουν τον δικτάτορα ηγέτη τους να ζει ή να πεθαίνει.

 

Δεν αναφέρω την Βενεζουέλα, διότι από το 1975 έως και σήμερα, με 1.000 δολλάρια το χρόνο κατά κεφαλή ζούσανε και ζούνε.  Την περίοδο η Σιγκαπούρη π.χ. έγινε (με «νεοφιλελεύθερες» βέβαια μεθόδους) 40 φορές πλουσιότερη ! Οι διάφοροι Τσάβες όμως, που νέμονται τον πλούτο της χώρας, τους έχουν ποτίσει για τα καλά με το ναρκωτικό της εθνικής υπερηφάνειας, για να τους έχουν καθηλωμένους !

 

Οι κάθε μορφής κρατικοδίαιτοι, για να επιζήσουν, χρειάζονται την κρατική αγελάδα  …τετράπαχη. Και η Αριστερά βάζει άφθονο βούτυρο στο ψωμί τους, θρέφοντας ασταμάτητα το κράτος – αγελάδα με ορμόνες, τεστοστερόνες και …φουλ λιπαρά.

 

Αντιθέτως, απόψεις που θέλουν το κράτος ισχνή αλλά νευρώδη και υγιέστατη αγελάδα, στην υπηρεσία του πολίτη, είναι επικίνδυνες, κατακριτέες και …νεοφιλελεύθερες. Τίποτα όμως απ’ όσα κάναμε δεν είχε ούτε καν άρωμα φιλελευθερισμού. Μόνο κρατισμού, δηλαδή λοβιτούρας, θολοκουλτούρας και κακώς εννοούμενου σοσιαλισμού.  Ας πάψουν λοιπόν κάποιοι Πανεπιστημιακοί της συμφοράς, να μας εμπαίζουν, ισχυριζόμενοι ότι «το κράτος στην Ελλάδα είναι μικρό». Θέλουν να προσλάβουν 100.000 δημοσίους υπαλλήλους  και να διώξουν τους Κινέζους από το λιμάνι του Πειραιά.  Για να φέρουν τίποτα «προοδευτικούς» ρακένδυτους και να τους αναθέσουν την εκμετάλλευση του ΟΣΕ στους …Ρομά, ώστε να πουλήσουν βαγόνια, ράγες, γέφυρες, σταθμούς, κ.λπ., φέρνοντας έτσι την  πολυπόθητη ανάπτυξη. Με τον λαό, δήθεν στην εξουσία !

 

Η Ελλάδα του σήμερα (που έχουμε όλοι πληγεί, που χάνονται περιουσίες και γκρεμίζονται όνειρα) θα αποδειχθεί πραγματικός παράδεισος, αν αφήσουμε τους κρατιστές να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο. Όσο αυτοί φωνάζουν διαμαρτυρόμενοι, ότι «δεν θα γίνουμε Βουλγαρία», τόσο θα στέλνουν την χώρα να συγκριθεί σε φτώχεια, εξαθλίωση και δημοκρατικά δικαιώματα, με χώρες της υποσαχάριας Αφρικής,

 

Οι κυβερνήσεις προτιμούν να κόβουν 30€ από την αγροτική σύνταξη παρά να περιορίσουν σκανδαλώδη προνόμια διαφόρων συντεχνιών.  Μόνο όταν «τσακιστούν» τα φαινόμενα σπατάλης και λεηλασίας, μόνο όταν μπούνε όλοι οι κρατικοδίαιτοι σε …δίαιτα, θα αναπνεύσει ο αγρότης, ο φτωχός και ο συνταξιούχος. Και μόνο τότε θα δούμε επενδύσεις που θα δώσουν δουλειά σε εκατοντάδες  χιλιάδες ανέργους.

 

Με την ευκαιρία. Μήπως μέτρησε κανείς πόσους δημοσιογράφους πληρώνουμε για να κάνουν Ολυμπιακές διακοπές στο Λονδίνο ; Γιατί πρέπει να σχολιάζουν με επιτόπια παρουσία και ανά δύο, κάθε αγώνισμα ακόμη και στο ραδιόφωνο;  Ποιός τολμάει όμως να τα βάλει με την ασυδοσία ; Κανείς απολύτως, διότι από αυτήν ζουν και βεβαίως, επιβιώνουν και πολιτικά.

 

Μας λένε οι «δημοκράτες» : Σημασία έχει το σύστημα να παράγει πλούτο και να τον διανέμει σωστά. Άραγε στην Ελλάδα του κρατισμού, της λεηλασίας, της κραιπάλης, της γραφειοκρατίας, της απάτης και της διαμαρτυρίας, πότε είδαμε το σύστημα να παράγει πλούτο ; Όλα δανεικά, όλα επιδοτούμενα, όλα αέρας κοπανιστός. Και πότε και πώς είδαμε το σύστημα να αναδιανέμει σωστά τον πλούτο ;

 

Ας αντιπαρατεθούμε επί τέλους στους  ανεύθυνους λαϊκιστές, που αγορεύουν ανόητα και ακατάσχετα,  παραπληροφορώντας θρασύτητα και εγκληματικά, προκειμένου να εξασφαλίζουν την στήριξη του καλοπροαίρετου Έλληνα!

 

Ένας τυφλός είπε κάποτε σε ένα σοφό : «Υπάρχει τίποτε χειρότερο από το να χάσεις το φώς σου;» Και ο σοφός του απάντησε : «Ναι, να χάσεις τα όνειρα σου !» Οφείλουμε λοιπόν να εμποδίσουμε τους κρατιστές, να μας κλέψουν τα όνειρα.

 

Δεν περισσεύει κανένας μας στον αγώνα κατά του κρατισμού και κατά του σάπιου παρελθόντος. Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες, αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Και να πολεμήσουμε, όπως τον Αυγούστου του 480 π.χ. ο Λεωνίδας στις Θερμοπύλες, ενάντια στους κρατιστές – δυνάστες μας.  Που συνεχίζουν να σκυλεύουν το πτώμα της χώρας μας.

 

* stelios@sstavridis.gr

 

http://www.europeanbusiness.gr/page.asp?pid=748