Ξαναστήνουν την παλιά ΕΡΤ

Ισχυρίζεται η ΔΡΑΣΗ:

Αποκλείονται οι νέοι, οι απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα και οι ικανότεροι

 

 

 

Διαβάζοντας την προκήρυξη για τις προσλήψεις στον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση επιμένει στις καταστροφικές, πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος.

 

Για του λόγου το αληθές:

 

 

Αποκλείονται οι νέοι

 

  • Νέος 31 ετών, αριστούχος με βαθμό πτυχίου 9, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο (συναφείς στον τομέα) και πενταετή εργασιακή εμπειρία σε ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό μέσο λαμβάνει 1080 μονάδες μοριοδότησης, ενώ υπάλληλος της πρώην ΕΡΤ με εξαετή προϋπηρεσία, κάτοχος πτυχίου με βαθμό 5, χωρίς άλλα τυπικά προσόντα, λαμβάνει 1120 μονάδες μοριοδότησης και προσλαμβάνεται!

 

Πριμοδοτούνται τα “δικά μας” παιδιά

 

  • Ένας από τους χιλιάδες απολυμένους από ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό μέσο, με εικοσαετή εργασιακή εμπειρία, αριστούχος (με βαθμό πτυχίου 9) και κάτοχος συναφούς μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών συγκεντρώνει 2800 μονάδες μοριοδότησης και δεν έχει καμία ελπίδα σε σύγκριση με κάποιο από τα παιδιά του γαλαζοπράσινου κομματικού σωλήνα, πτυχιούχο με βαθμό 5, που προσλήφθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 στην τότε ΕΡΤ, δεδομένου ότι ο δεύτερος λαμβάνει 3000+ μονάδες μοριοδότησης και προσλαμβάνεται!

 

Αδικία μεταξύ πρώην συναδέλφων

 

  • Αριστούχος με συναφή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών που προσλήφθηκε στην τότε ΕΡΤ το 2004 λαμβάνει 1680 μονάδες μοριοδότησης και μένει πίσω, ενώ συνάδελφός του,  επίσης από την ΕΡΤ, με απλό πανεπιστημιακό τίτλο, που προσλήφθηκε το 2002 λαμβάνει 1720 μονάδες μοριοδότησης και ξαναπροσλαμβάνεται!

 

 

 

Με αυτά τα δεδομένα, αναρωτιέται κανείς ποιός είναι λόγος που οδηγηθήκαμε μέσω αντικοινοβουλευτικών μεθοδεύσεων σε μεγάλη πολιτική κρίση, εξαιτίας της οποίας φθάσαμε ένα βήμα πριν από τις εκλογές, επαναφέροντας το κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας στην ελληνική κοινωνία και δυσφημώντας τη χώρα στο εξωτερικό.

Αν όλα τα παραπάνω έγιναν για να ξαναφτιάξουν μια “Νέα ΕΡΤ” με τα ίδια πρόσωπα και ακόμη λιγότερη αξιοκρατία, θα ήταν εντιμότερο να το κάνουν χωρίς την προκλητική αυτή προκήρυξη.