Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

του Σόλωνα Αντάρτη
Κυπριακό Ιντυμήντια

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

μοιράσαν δώρα οι οχτροί

κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά

την πέμπτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

κρατούσαν δίκιο οι οχτροί

κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια

σαν κάθε μέρα (1)

Η υποταγή της Κύπρου στο μνημόνιο είναι γεγονός. Οι πανηγυρισμοί των κομμάτων που υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα τη ληστεία εις βάρος του λαού μας μας επιτρέπει να τους δούμε επιτέλους ως αυτό που πραγματικά είναι.

Πίσω από την προβιά των ΔΗΣΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ του Καρεκλογιάν αλλά και όλων των πολιτικών σχηματισμών που ονειρεύονται να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, πίσω από όλους τους παλαιοκομματικούς παραγοντίσκους που ξερογλείφονται για ένα κόκκαλο εξουσίας κρύβονται ληστές άρπαγες.

Όσοι αγκαλιάζουν το μνημόνιο και το προωθούν ως σωσίβιο σωτηρίας για το λαό μας το πράττουν για να κρύψουν τη δική τους ανεπάρκεια και την αισχρή τους διαπλοκή με τις τράπεζες και το Κεφάλαιο.

Ηγετίσκοι “δεξιοί” κι “αριστεροί”, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.

Τα κόμματα και οι ηγεσίες τους αποκαλύπτονται στο λαό γι αυτό που πραγματικά είναι:

Υπάλληλοι του διεθνούς και τοπικού κεφαλαίου και υποτακτικοί της νέας τάξης πραγμάτων. Στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν πολιτικά συνασπίζονται σε μια ανίερη συμμαχία που στόχο έχει την προάσπιση των συμφερόντων των τραπεζών και των καρεκλών τους.

Βαφτίζουν το ανοσιούργημα τους “εθνική” ανάγκη και αλληλοσυγχαίρονται την ίδια στιγμή που λεν ψέματα στο λαό. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν πρόκειται να φέρει ρευστό στην αγορά. (2) Αντίθετα θα φέρει μεγαλύτερη φτώχεια και ύφεση, μεγαλύτερη δυστυχία.

Οι τραπεζίτες έπαιξαν με τα χρήματα του λαού και τις καταθέσεις τους. Δείτε πως κανέναν από τα δύο μεγάλα κόμματα δε μιλά για τιμωρία των ενόχων. Το ΔΗΣΑΚΕΛ και το “επίσημο” ΔΗΚΟ συμμετέχουν στη συγκάλυψη του εγκλήματος ακριβώς όπως έπραξαν και πράττουν και για την έκρηξη στο Μαρί. Οι διαφωνίες τους είναι μόνο σε επίπεδο θεατρικής παράστασης.

Τα κόμματα διαπλέκονται με τις τράπεζες για δεκαετίες.

Συγκαλύπτουν αυτή τη διαπλοκή μέσω της άρνησης των να θεσμοθετήσουν το “πόθεν έσχες”. Θα το πράξουν μόνο μετά που κάλυψαν τα ίχνη τους.

Τα πολιτικά πρόσωπα διαπλέκονται με τις τράπεζες.

Πόσοι άραγε πολιτικοί, υπουργοί και βουλευτές , πόσα κομματικά στελέχη έγιναν εκατομμυριούχοι μέσα από το έγκλημα του χρηματιστηρίου; Πόσοι έλαβαν ως “δώρο” μετοχές των δύο μεγάλων τραπεζών μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως και μετά τις πούλησαν εξασφαλίζοντας εκατομμύρια;

Γιατί άραγε ουδέποτε έγινε έρευνα για τα ποσά που διακίνησαν πολιτικά πρόσωπα μέσα στη φούσκα του χρηματιστηρίου;

Κόρακος κοράκου μάτι δε βγάζει.

Είναι γι αυτό το λόγο που τα διαπλεκόμενα κόμματα της εξουσίας προτιμούν να βάλουν το λαό να πληρώσει τα σπασμένα ενώ οι ίδιοι δεν παραιτούνται από τα υπερπρονόμια που τους παρέχει το δοτό σύνταγμα της αποικιοκρατίας.

Οι οχτροί είναι μέσα στην πόλη. Και είναι οι πολιτικάντηδες που το παίζουν δικοί μας, που το παίζουν  λαϊκοί άνθρωποι και που ντύνονται το μανδύα του εθνάρχη. Αυτοί έχουν “ενώσει δυνάμεις” για να κυβερνήσουν έτσι ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο. Δεν τους ενδιαφέρουμε καθόλου.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουν να άρχουν. Με οποιοδήποτε κόστος.

Η μοναδική μέθοδος που γνωρίζουν για να το κάνουν είναι να σπέρνουν τη διχόνοια και έτσι να επιπλέουν σαν φελλοί κενοί περιεχομένου.

Μας χωρίζουν σε δεξιούς και αριστερούς ενώ εκείνοι δεν είναι ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί.

Μας χωρίζουν σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους τη στιγμή που οι ίδιοι είναι δημόσιοι υπαλληλοι και πληρώνονται από την τσέπη μας.

Μας χωρίζουν σε έχοντες και κατέχοντες ενώ οι ίδιοι μόνο κατέχουν.

Μας χωρίζουν σε κομμουνιστές και εοκαβητατζήδες την ίδια στιγμή που γελούν εις βάρος μας και φιλιούνται χαριεντιζόμενοι.

Ο αγώνας μας είναι πραγματικά εθνικός. Παλεύουμε πλέον για τη σωτηρία του τόπου μας και της επιβίωσης του ελληνισμού στην πατρίδα μας.

Ο αγώνας μας είναι αληθινά ταξικός. Παλεύουμε για να ξεφορτωθούμε την άρχουσα τάξη των κομματικών φεουδαρχών που τρων τζιαι σπάζουν ενώ ο λαός ήδη έχει αρχίσει να πεινά.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος. Παλεύουμε για να έρθει η κάθαρση στο νησί μας και να στείλουμε τους ενόχους στη Δικαιοσύνη και στη φυλακή.

Αδέλφια στώμεν καλώς. Η μόνη ορθή στάσις πλέον είναι η αντίστασις.

http://ardin-rixi.gr/archives/10201