Δημιουργία κυβέρνησης για την καταγγελία του μνημονίου

Τι δήλωσε ο κ. Καμμένος μετά την συνάντηση  με τον κ. Σαμαρά:
«Μόλις τελείωσε η συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στα πλαίσια των διερευνητικών εντολών.

Συζητήσαμε την αναγκαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Συζητήσαμε την πιθανότητα δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης εθνικού σκοπού με πρόσωπο κοινής αποδοχής. Είναι κάτι που δεν δέχθηκε ο κ. Σαμαράς. Δήλωσε ότι επιθυμία του είναι να είναι ο ίδιος πρωθυπουργός, ως πρόεδρος του πρώτου κόμματος.

Συζητήσαμε στη συνέχεια τα θέματα που αφορούν το Μνημόνιο. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε προτείνει και το επαναλαμβάνω, την Δημιουργία μιας κυβέρνησης για την καταγγελία του μνημονίου. Μας είπε ο κ. Σαμαράς ότι θέλει να αναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο.

Μπήκαμε στις λεπτομέρειες της αναδιαπραγμάτευσης. Θέσαμε το θέμα που έχει να κάνει καταρχήν με το πρώτο μνημόνιο, το άρθρο 15 παράγραφος 4 που αφορά την αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτηση της Ελλάδος από την ασυλία της χώρας. Αυτό για εμάς είναι ένα κορυφαίο ζήτημα.

Είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την προστασία από τους πιστωτές για την δημόσια και την ιδιωτική περιουσία.

Θέσαμε το θέμα του Αγγλικού Δικαίου και ιδιαίτερα των εγγυήσεων που περιλαμβάνονται κυρίως στο δεύτερο μνημόνιο. Αφορά τις εγγυήσεις που πάνε στον IFSF από τις τράπεζες και κατά πόσον θα μπορεί μέσω του Αγγλικού Δικαίου να δημευθεί η δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Τον ρώτησα σε τι ακριβώς θα γίνει η διαπραγμάτευση. Διότι είδαμε να λέει διαπραγμάτευση από τη μια μεριά και από την άλλη να δηλώνεται μονομερώς από τον κ. Σαμαρά ότι σέβεται την υπογραφή του και ότι ισχύει η υπογραφή του, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει αναδιαπραγμάτευση.

Τον ρώτησα αν αφορά τους μισθούς, τις συντάξεις, τις απολύσεις, τον Τειρεσία. Η αγορά έχει πνιγεί.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι εμείς θα πάμε να συζητήσουμε και να δούμε τι έχουμε να καταφέρουμε, χωρίς να υπάρχει καμιά δέσμευση για αυτά.

Θέσαμε ακόμη τρία θέματα που για εμάς είναι απόλυτα και απαραίτητα.

Το θέμα της τιμωρίας, κατά πόσον δηλαδή θα σταματήσει να υπάρχει ασυλία των βουλευτών, αλλά και των υπουργών, την κατάργηση δηλαδή του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Παράλληλα ζητούμε τιμωρία για εκείνους οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση. Σε αυτό το θέμα ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε μόνο στο σημείο που αφορά την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως έφθασε η χώρα μέχρι εδώ.

Είπε ότι τα άλλα είναι δευτερεύοντα ζητήματα και ότι θα πρέπει να τα δούμε μετα την συγκρότηση της κυβέρνησης.

Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει στα πλαίσια της κοινής συμμετοχής δυνατότητα συνεργασίας με αυτούς τους όρους, χωρίς δηλαδή να υπάρχει δέσμευση, ούτε για την καταγγελία του Μνημονίου, ούτε καν για την αναδιαπραγμάτευση, όρων οι οποίοι για εμάς είναι απαραίτητοι.

Είπα στον κ. Σαμαρά ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα δώσουν θετική ψήφο σε περίπτωση που χρειαστεί, όντας στην αντιπολίτευση, να στηρίξουν νόμους οι οποίοι θα είναι προς την πλευρά της ελάφρυνσης του ελληνικού λαού και της αποδέσμευσης του ελληνικού λαού από τους δανειστές.

Θα δώσουμε θετική ψήφο στη Βουλή σε αυτά τα νομοσχέδια και θα είμαστε σκληροί στην αντιπολίτευση εκεί που διαφωνούμε. Αν υπάρχουν θετικά θέματα θα τα στηρίζουμε. Αν όμως συνεχίσει αυτή η πολιτική που έχει οδηγήσει την ελληνική οικογένεια στην εξαθλίωση, που έχει οδηγήσει την αγορά στην καταστροφή, που έχει οδηγήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στην εσωτερική πτώχευση, δεν θα τα στηρίξουμε.

Σχετικα με την αναδιαπραγμάτευση, αν γίνει, τον ρώτησα αν εγγυάται προσωπικά ότι δεν θα υπάρχει πτώχευση εντός μνημονίου κι έχοντας παραιτηθεί της ασυλίας της χώρας.

Δεν μπόρεσε να το εγγυηθεί.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχοντας την λαϊκή εντολή και το 7,5% της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, θα επιτελέσουμε τον ρόλο που μας έχει αναθέσει ο εληνικός λαός στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η πορεία της χώρας μέσα από τα δυο Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, είναι μια πορεία προς τον γκρεμό που θα αναχαιτιστεί μονο αν σύσσωμος ο ελληνικός λαός, ενωμένος ο ελληνικός λαός, έχοντας παραμερίσει τις προσωπικές φιλοδοξίες, σταματήσει εδώ αυτή την κατηφόρα προς το κακό».

 

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ (SIEMENS)

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος, αποχωρώντας από την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, εκτός από τη διακαναλική δήλωσή του, μίλησε και σε ξένα τηλεοπτικά συνεργεία, λέγοντας τα εξής:

«Δυστυχώς η πολιτική της Γερμανίας έχει οδηγήσει σε τεράστιο πρόβλημα τις σχέσεις μεταξύ του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή τη στιγμή ο λαός μας αντιμετωπίζεται εχθρικά.

Η λιτότητα έχει φτάσει σε σημείο να έχουμε οδηγηθεί μια χώρα υπερήφανη σε 3.000 αυτοκτονίες.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι και οι περισσότεροι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ζήσουν.

Το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων κλείνει. Και αυτό γιατί οι πολιτικές που επιβάλλονται, με τη βαριά φορολογία, είναι αδύνατον να γίνουν αποδεκτές από την ανέχεια που υπάρχει στην ελληνική οικονομία.

Παράλληλα θέλω να ζητήσω ξεκάθαρα, προκειμένου να προχωρήσουμε στη διάλυση αυτών των κυκλωμάτων διαφθοράς που υπάρχουν, αντί να έχουμε υψηλή κριτική ιδίως από τη γερμανική κυβέρνηση, να δοθούν τα στοιχεία εκείνα των πολιτικών οι οποίοι δωροδοκήθηκαν.

Όταν με προσωπική εντολή της κυρίας Μέρκελ δεν παραδίδεται στην Ελλάδα ο γενικός Διευθυντής της SIEMENS, ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος γνωρίζει εκείνους που πλήρωνε και δωροδοκούσε, η Ελλάδα δεν μπορεί να διαλευκάνει τις υποθέσεις και να οδηγήσει τους πολιτικούς αυτούς στη φυλακή και βεβαίως εκτός της πολιτικής.

Όταν ζητάς να λυθεί το θέμα της διαφθοράς, θα πρέπει να μην ψάχνεις μόνο τον δωροδοκηθέντα, αλλά να δώσεις τη δυνατότητα και να υποχρεώσεις αυτόν που δωροδόκησε να πει την αλήθεια.

Σε αυτή εδώ τη χώρα, ξέρετε, ότι η αλήθεια είναι μια αρετή που αποτελεί βάση για τη Δημοκρατία».