Λαθρομετανάστες: Ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα

 

Σήμερα στην Ελλάδα των μνημονίων, της ανεργίας, της φτώχειας και της ανέχειας η αθρόα προσέλευση λαθρομεταναστών ωθεί σε μεγάλες περιπέτειες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους Έλληνες πολίτες.

Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την σφαγή των Ελλήνων πολιτών από αλλοδαπούς εγκληματίες για τους πρώτους 5 μήνες του 2012. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη το 52,46% των δραστών ανθρωποκτονιών με κίνητρο την ληστεία, που έγιναν το πρώτο πεντάμηνο του 2012, είναι αλλοδαποί. Το νούμερο αυτό έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2011 που ήταν 51,61%. Οι Έλληνες δράστες με κίνητρο την ληστεία ανέρχονται μόλις στο 11,48%, ενώ οι δράστες των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί η υπηκοότητα ανέρχονται στο 36,07%. Από τους αλλοδαπούς δράστες το 22,95% είναι αλβανικής υπηκοότητας και ακολουθούν οι Βούλγαροι με 9,48% και οι Ρουμάνοι με 6,56%.

 

Επιπλέον τα στοιχεία αποδεικνύουν την βαρβαρότητα των ληστών και την αποθράσυνσή τους, αφού ούτε μέσα στο σπίτι του κανείς δεν μπορεί να νοιώθει ασφαλής. Πιο αναλυτικά το πρώτο εξάμηνο του 2012 σημειώθηκαν 414 ένοπλες εισβολές σε σπίτια, ενώ την αντίστοιχη περίοδο το 2011 έγιναν 265. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τους βιαστές, τους εκβιαστές, τους εμπόρους ναρκωτικών, τους μαστροπούς, τους πλαστογράφους και κάθε είδους εγκληματίες, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αλλοδαποί, βλέπουμε την απαράδεκτη κατάσταση που οδηγήθηκε η χώρα μας την τελευταία δεκαετία από τους παράνομους μετανάστες.

Πόσο όμως κοστίζει η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα; Για το συγκεκριμένο θέμα ελάχιστα έχουν ακουστεί, αλλά κατά καιρούς επίσημη φορείς τους Ελληνικού κράτους δημοσιεύουν στοιχεία. Πιο συγκεκριμένα:

  • 7 δισ. ευρώ μας κοστίζει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθρομεταναστών. Στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τον Φεβρουάριο του 2011.
  • 12 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών. Στοιχεία από Τράπεζα της Ελλάδας.
  • 9 δισ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται ότι είναι το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο, το οποίο ασκείται σχεδόν αποκλειστικά από μετανάστες, παράνομους και μη. Στοιχεία από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί εργοδότες προσλαμβάνουν λαθρομετανάστες με χαμηλότερη αμοιβή σε σχέση με τους Έλληνες. Όμως δημιουργούνται τα ακόλουθα προβλήματα:

  • Όταν ο Έλληνας εργάτης προσφύγει στο ταμείο ανεργίας, επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο.
  • Η «μαύρη εργασία» δεν πληρώνει φόρο εισοδήματος και ΙΚΑ.
  • Το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των παράνομων μεταναστών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επίσης σε συνδυασμό με το παραεμπόριο και με την μεγάλη αιμορραγία συναλλάγματος προς τις χώρες τους, δεν υπάρχει καμία οικονομική ωφέλεια για την Ελλάδα από τους παρανόμους μετανάστες.

Στην εφημερίδα «Καθημερινή» (10/3/2011) διάβασα το ακόλουθο άρθρο: «Σύμφωνα με αξιωματούχους της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος από την είσοδο στην Ελλάδα ισλαμιστών ή άλλων εξτρεμιστών, οι οποίοι πιθανώς να κρύβονται ανάμεσα σε χιλιάδες Ιρακινούς, Πακιστανούς και Αφγανούς παράνομους μετανάστες». Οι Σουνίτες Μουσουλμάνοι (Πακιστανοί, Αφγανοί, Ιρακινοί) πριν λίγο καιρό προσευχήθηκαν στο προαύλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών, διότι προστατεύεται από το πανεπιστημιακό «άσυλο». Η σχέση των Σουνιτών με την διεθνή τρομοκρατία δεν απασχολεί καθόλου τους αρμόδιους; Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους περσινούς εμπρησμούς πολλών καταστημάτων στην Αθήνα, όπου πρωτοστάτησαν Πακιστανοί, Αλβανοί και έγχρωμοι λαθρομετανάστες.

Σε πολλές δυτικοευρωπαϊκές χώρες τα όρια αντοχής από την παράνομη μετανάστευση έχουν εξαντληθεί. Στην Ιταλία η «Λίγκα του Βορρά» έχει λάβει αρνητικές θέσεις έναντι της μετανάστευσης με αποτέλεσμα τα διπλασιάσει τα εκλογικά ποσοστά της. Στο Ισραήλ δεν γίνονται δεκτοί λαθρομετανάστες, ενώ αν εισέλθουν παράνομα στο έδαφός του φυλακίζονται άμεσα για 3 χρόνια και οι δουλέμποροι για 15 χρόνια. Στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού εφαρμόζονται απάνθρωπα κατασταλτικά μέτρα για την αποτροπή εισόδου των παράνομων μεταναστών. Η Αυστραλία εγκατέστησε πρόσφατα κέντρο συγκέντρωσης μεταναστών στο Νησί των Χριστουγέννων. Επομένως χρειάζονται πολύ δραστικά μέτρα για την εξάλειψη του φαινομένου. Δεν αρκούν μόνο οι απελάσεις και τα μέτρα φρούρησης.

Γιατί όμως η χώρα μας κατάντησε η αποθήκη των λαθρομεταναστών της Ευρώπης. Διότι πέρα από την γεωγραφική θέση της έχει ένα πολύ ισχυρό νόμισμα, το Ευρώ, και έχει υπογράψει την συμφωνία Σένγκεν και τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ. Παρά την μεγάλη τουρκική ανάπτυξη, οι λαθρομετανάστες προτιμούν την Ελλάδα για το κράτος πρόνοιας, που είναι πιο φιλικό από το τούρκικο, για την χαλαρή επιβολή των νόμων, για την ελεύθερη διακίνησή τους, αλλά κυρίως για το Ευρώ (σε σχέση με την τουρκική λίρα) και την εύκολη εξαγωγή συναλλάγματος. Η αξία των λαθρομεταναστευτικών εμβασμάτων στο Πακιστάν και στις χώρες της Αφρικής θα ήταν πολύ μικρότερη αν η χώρα μας είχε το εθνικό της νόμισμα (δραχμή). Η δραχμή, σε σχέση με το σκληρό Ευρώ, θα απέτρεπε και την λαθρεμπορία των κινέζικων προϊόντων «μαϊμού» από τους μυριάδες κινέζους παραεμπόρους.

Η συμφωνία Σένγκεν υπεγράφη στις 14 Ιουνίου 1985 στην κωμόπολη Σένγκεν του Λουξεμβούργου ανάμεσα σε πέντε κράτη-μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΕΚ) (Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία) και είχε ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα, την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν την συμφωνία, καθώς και την αστυνομική και δικαστική συνεργασία. Σήμερα μέλη της ζώνης Σένγκεν είναι οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ένας πολίτης μιας χώρας εκτός Ζώνης Σένγκεν μπορεί να ταξιδέψει σε ένα κράτος μέλος για μια διάρκεια τριών μηνών (90 ημερών), με την προϋπόθεση ότι πληροί τους όρους Σένγκεν, δηλαδή να έχει στην κατοχή του έγκυρο διαβατήριο, θεώρηση εισόδου σύντομης διαμονής, να μπορεί να αποδείξει τον σκοπό του ταξιδιού του, να έχει επαρκείς πόρους συντήρησης για την περίοδο παραμονής και για την επιστροφή και να μην είναι καταχωρημένος στο σύστημα πληροφοριών Σένγκεν για την άρνηση εισόδου (δεν πρέπει να θεωρείται επικίνδυνος για την δημόσια τάξη ή εθνική ασφάλεια όλων των κρατών της ζώνης Σένγκεν). Πόσοι λαθρομετανάστες εισήλθαν στην χώρα μας εκμεταλλευόμενοι την συμφωνία Σένγκεν και παραμένουν ακόμη μετά το πέρας των 90 ημερών; Η απάντηση είναι πάρα πολλοί!

Ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ είναι ένα νομικό κείμενο που θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και καθορίζει την χώρα η οποία θα είναι υπεύθυνη για να δώσει άσυλο στον αιτούντα πρόσφυγα. Σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ ένας μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο στην Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα εισέλθει την πρώτη φορά. Μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα για να αιτηθούν άσυλο θα πρέπει σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ να επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα.

Η κερκόπορτα της συνθήκης Σένγκεν και η συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ (ακούστηκε μάλιστα ότι θα υπογραφεί και Δουβλίνο ΙΙΙ) είναι άλλη μια απόδειξη ότι η πολιτική της Ε.Ε. ενθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση. Όσους κι αν απελάσουμε με την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς», πολλαπλάσιοι θα εισέλθουν από την Τουρκία ή θα σταλούν από την Ευρώπη πίσω στην Ελλάδα.

http://www.e-grammes.gr/article.php?id=5836