Μαθήματα τουρκισμού με θρησκευτικό μανδύα: μια καθημερινή υπόθεση στην ελληνική Θράκη…

Για την προσχηματική χρήση της θρησκείαςαπό τους τουρκόφρονες της ελληνικής Θράκης ως ένα από τα βασικότερα όπλα για τον εκτουρκισμό της μειονοτικής κοινωνίας, όσοι διαβάζετε τα δημοσιεύματά μας στο «Προξενείο-Στοπ», γνωρίζετε ήδη αρκετά. Τόσο απροκάλυπτα πρακτορική και τουρκολάγνα είναι η δράση των δύο ψευδομουφτειών Ξάνθης και Κομοτηνής, που δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή αν λέγαμε ότι ο συνολικός ρόλος τους είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από θρησκευτικός. Άλλο ένα μικρό (αλλά από τα δεκάδες που καθημερινά συμβαίνουν στην περιοχή) δείγμα αυτής της πραγματικότητας είδαμε και στο χάτιμ (δηλαδή την τελετή λήξης των Μαθημάτων Κορανίου που οργανώνουν, δίκην…κατηχητικών, οι ψευδομουφτείες) που έγινε προ ημερών (2 Σεπτεμβρίου) στο πομακοχώρι Κοτύλη του νομού Ξάνθης  ενώ μία μέρα πριν προηγήθηκε καιτελετή με κουρμπάνι.

Παρόντες φυσικά και πάλι όχι μόνο οι φερόμενοι ως θρησκευτικοί λειτουργοί (δηλαδή ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος της ομάδας θεολόγων της ψευδομουφτείας Ξάνθης Γιλμάζ Μαχμούτ και αρκετοί υπαγόμενοι σε αυτήν ιμάμηδες), αλλά και πάμπολλοι άλλοι. Για την ακρίβεια, απ’ όλα είχε ο μπαξές: και Τούρκους διπλωμάτες (όπως οι υποπρόξενοι Κομοτηνής Αλπέρ Ατάκ και Ουφούκ Γκιοζαϊντίν και ο εμπορικός ακόλουθος του τουρκικού προξενείου Θεσσαλονίκης Κεμάλ Σινάν Τουζούν) και κάμποσα από τα γνωστά μπουμπούκια της ντόπιας τουρκόψυχης πρακτοροσύναξης (όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΧουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο αντιπεριφερειάρχης Μακεδονίας-Θράκης Ιρφάν Ουζούν, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο αντιπρόεδρος της λεγόμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Ιμπραήμ Ιμπραχίμκο, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμήλ Καμπζά, ο εκπρόσωπος του τουρκο-κόμματος DEB Ισμέτ Τουντζάρ, πρώην βουλευτές), ενώ παρέστη μέχρι και ο Τούρκος διευθυντής της Ζιραάτ-Ξάνθης Ομέρ Τσαγί!

Όσο για τον ψευδομουφτή Μέτε, αφού συνεχάρη τους δασκάλους και τους μαθητές των μαθημάτων Κορανίου για τις συγκινητικές στιγμές που χάρισαν στον κόσμο, έκανε πάλι την κλασσική του πλέον αναφορά στη σημασία που έχει το τρίπτυχο «θρησκεία – εθνική συνείδηση – πολιτιστική παράδοση» για τους Τούρκους της Θράκης και τόνισε πως όσο τηρούν αυτά τα τρία, θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε μάλιστα και στο θέμα της μόρφωσης των κοριτσιών, που το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό, γιατί αυτά, όπως επισήμανε, θα είναι οι αυριανές μανάδες που θα μεγαλώσουν παιδιά και θα κρατήσουν ζωντανή τη μειονότητα.

 

proxeneio-stop.org