Με ελληνική υπογραφή άρχισε από την Αυστρία (;;;) η μιντιακή επίθεση εναντίον της ΕΡΤ – Wiener Zeitung:«Ο σταθμός σε ανοικτό κόκκινο χρώμα»

Για άλλη μια φορά  η ΕΡΤ  ακόμα  και με τη σημερινή  “ακίνδυνη” για  τους “μεγάλους” μορφή και λειτουργία της, έχει μπεί  στο στόχαστρο της  κάννης  της ντόπιας μιντιακής μαφίας.
Μιας μαφίας  που χρόνια  τώρα και με την …πλούσια βοήθεια  των  προηγούμενων  κυβερνήσεων , έγινε  κράτος εν κράτει πρίν αναλάβουν  και αυτό τον ρόλο οι “θεσμοί” της Ε.Ε.

Σήμερα  λοιπόν  που “η αγελάδα έγινε γατάκι”, και  ο ρόλος τόσο των  καναλαρχών όσο  και της  διαπλεκόμενης με  δαύτους πολιτικής εξουσίας έχει υποβαθμιστεί σε επίπεδο  “αρμοστή”, είναι φυσικό  να  κάνουν τα πάντα  προκειμένου να εξασφαλίσουν το “μέλλον” ή για την ακρίβεια  το μερίδιό τους στην  λεηλασία των  ερειπίων  της χώρας.

Το 2013  με την βοήθεια της μαύρης συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κατάφεραν  να  χτυπήσουν θανάσιμα την ΕΡΤ , εξαφανίζοντας έτσι τον μοναδικό θεσμικό αντίπαλο στα σχέδια τους για  απόλυτη κυριαρχία  στα ΜΜΕ.

Σήμερα  η  ΕΡΤ  έστω και ως  απόπειρα ή  κατ΄άλλους υβρίδιο , ξανά αποτελεί απειλή  για  την  μακροζωία αυτής της πολυπλόκαμης και στυγερής  συμμορίας.

Μιας  συμμορίας  που  όχι μόνο θέλει να διαφεντεύει  και να χειραγωγεί  τη βούληση του ελληνικού λαού , αλλά  και να  κερδίζει  απο  αυτό το “θεάρεστο”  …έργο.

Μιας συμμορίας  που επιδιώκει όχι μόνο να  διαγραφούν τα δισεκατομμύρια ευρώ  των χρεών της αλλά  να βγάλει  άλλα τόσα απομυζώντας  απο παντού.

Να γιατί  ξεκίνησε  πάλι η  μιντιακή επίθεση  στην ΕΡΤ που σε πολλούς  απο μας ακούγεται  σαν προανάκρουσμα  ενός  δεύτερου πραξικοπήματος  που  ήδη  επεξεργάζονται  οι κρυφοί και φανεροί  πολιτικοί συνεργάτες αυτής της  μαφίας.

Παραθέτω  πιό κάτω  το άρθρο  όπως  δημοσιεύθηκε  στο  κιτρινόμαυρο site του  Τράγκα (crashonline.gr ):

ΤΑ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ ΣΕΡΝΕΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΡΤ»: Ποιους δημοσιογράφους του κρατικού καναλιού βάζει στο στόχαστρο

Έντονη κριτική στην ΕΡΤ ασκεί η αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Ο σταθμός σε ανοικτό κόκκινο χρώμα» που υπογράφει ο Ferry Batzoglou.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα: «Ακριβώς δυο χρόνια μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ η κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς υπό τον Αλέξη Τσίπρα υλοποίησε μια από τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Η ΕΡΤ ξανάνοιξε, επαναπροσλαμβάνοντας τους 2.656 εργαζομένους, οι οποίοι είχαν απολυθεί στις 11 Ιουνίου του 2013, και με όλους τους ανθρώπους της ΝΕΡΙΤ.
Στην πρεμιέρα της ΕΡΤ, στις έξι το πρωί της 12ης Ιουνίου, ο Αγγελίδης πέτυχε στην εκπομπή του ποσοστό τηλεθέασης 22%. Πλην όμως το συνολικό ποσοστό τηλεθέασης της ΕΡΤ πολύ σύντομα ακολούθησε μια μόνο κατεύθυνση: προς τα κάτω. Την Παρασκευή το ποσοστό τηλεθέασης της ΕΡΤ1 έφθασε στο ισχνό 4,4% και βρέθηκε κάτω από το αντίστοιχο ποσοστό των υπολοίπων έξι ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας στην Ελλάδα. Μόνο αγαπητοί δημοσιογράφοι, που έφερναν ποσοστά στην ΕΡΤ, όπως ο Αγγελίδης, κρατούσαν με γενναιότητα. Η αιτία: ο Αγγελίδης είναι ένας αναγνωρισμένος αριστερός. Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να μη συμπορεύεται με τον Τσίπρα και τους συν αυτώ μετά τη θεαματική μεταβολή του κ. Τσίπρα το περασμένο καλοκαίρι από επίμονο πολέμιο του μνημονίου σε υποστηρικτή του. Σε πολλούς τηλεθεατές άρεσε αυτό.
Οι πόροι και το τέλος
Ένα είναι γεγονός: η ΕΡΤ δεν έχει χρήματα. Ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ προβλέπει για το 2016 έσοδα 183,65 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά μόνο 4,5 εκατομμύρια ευρώ αντιστοιχούν σε έσοδα από διαφημίσεις. Τα υπόλοιπα αντιστοιχούν στο υποχρεωτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ, το οποίο ανέρχεται ετησίως στο ποσό των 40 ευρώ ανά νοικοκυριό. Τα έξοδα προϋπολογίζονται σε 68,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 55 εκατομμύρια προορίζονται για τη μισθοδοσία. Αυτό σημαίνει κατά μέσο όρο 20.000 ευρώ για κάθε συνεργάτη της ΕΡΤ. Για ρεύμα, νερό και τηλέφωνο προβλέπονται 7 επί πλέον εκατομμύρια ευρώ και για ενοίκια άλλα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Απομένει ένα υπόλοιπο 115 εκατομμυρίων ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα κατευθυνθεί στον Υπουργό Οικονομικών για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Αυτό έχει συμφωνήσει η Αθήνα με τους πιστωτές της της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
«Οργανο του Τσίπρα»
Επομένως δεν είναι να απορεί κανείς για το γεγονός ότι δεν υπάρχει αξιόλογο δίκτυο ανταποκριτών της ΕΡΤ. Κανένα συναρπαστικό ρεπορτάζ ούτε αποκαλύψεις. Αντιθέτως στο πρόγραμμα της ΕΡΤ επικρατούν αδιάκοπες εκπομπές λόγου. Καθαρή μονοτονία. Πέραν τούτου οι επικριτές θεωρούν ότι επιβεβαιώνεται ότι το άνοιγμα της ΕΡΤ μόνο ένα σκοπό είχε: να αποτελέσει, λιγότερο ή περισσότερο, όργανο της κυβέρνησης Τσίπρα. Η φοβερή κατηγορία συνίσταται στο ότι η ΕΡΤ είναι ένας κυβερνητικός σταθμός και όχι ένας ανεξάρτητος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Η ΕΡΤ είναι ένας σταθμός σε ανοικτό κόκκινο χρώμα, αποκομμένος από την κοινωνία. Ανοικτό κόκκινο είναι το κομματικό χρώμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό το βλέπουν όλο και περισσότεροι Έλληνες. Ακόμη και μια αποκλειστική συνέντευξη του επικεφαλής της κυβέρνησης, κ. Τσίπρα, στις 7 Δεκεμβρίου, η οποία μεταδόθηκε στις 22:00 μ.μ., δηλ. στην καλύτερη ζώνη τηλεθέασης, φερονται ότι την παρακολούθησαν 453.000 Έλληνες. Εκείνο το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου, στην έδρα του έλληνα Πρωθυπουργού, τα πρόσωπα ήταν πεσμένα.
Κόκκινο πανί ο Χαρίτος
Κάποιος, ο οποίος αποτελεί κόκκινο πανί για τους επικριτές της ΕΡΤ, είναι ο Πάνος Χαρίτος. Ο 46χρονος για μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε πολεμικές ανταποκρίσεις και πιο πρόσφατα από τη Μέση Ανατολή για λογαριασμό της ΕΡΤ. Ο Χαρίτος δεν τα πήγαινε άσχημα τότε. Πριν από την καταστροφική κρίση στην Ελλάδα κέρδιζε σε ετήσια βάση 105.600 ευρώ, όπως προέκυψε στα τέλη του 2009 από μια «λίστα της ντροπής».
Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013 ο Χαρίτος μεταπήδησε στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», όπου μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής της κυριακάτικης έκδοσης με τον οικτρό και απαράλλακτο αριθμό 4.000 πωλουμένων φύλλων σε όλη τη χώρα. Με τη γεμάτη συμβολισμούς επανέναρξη της λειτουργίας της ΕΡΤ ο Χαρίτος όχι μόνο του επετράπη επανειλημμένως αλλά και προτιμήθηκε να λάβει συνεντεύξεις από τον Πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα. Έτσι έγινε και στις 7 Δεκεμβρίου.
Από τότε ο Χαρίτος παρουσιάζει το κύριο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ με μέτριες επιδόσεις. Από τις 21:00 μ.μ. το ποσοστό τηλεθέασης της ΕΡΤ πέφτει κάτω από από τον ούτως ή άλλως πενιχρό μέσο όρο του καναλιού, κάθε φορά που ο Χαρίτος εμφανίζεται στην οθόνη.
Πριν από την επιστροφή του στην ΕΡΤ ο Χαρίτος έγραφε με αξιολύπητη υπερβολή στα πανό: «Η ΕΡΤ δεν θα μεταβληθεί από κρατικός σε δημόσιο σταθμό με την αλλαγή του εμβλήματος και των προσώπων. Αυτός είναι ο ρόλος μας: πρέπει να διασφαλίσουμε την αντικειμενικότητα και τον πλουραλισμό στην πληροφόρηση, για να διατηρήσουμε την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια».
Πρόκειται μόνο για ασκήσεις ελληνικού βερμπαλισμού; Όταν προσφάτως μια συνάδελφος του Χαρίτου υπέβαλε στην κυβερνητική εκπρόσωπο, κ. Όλγα Γεροβασίλη, επικριτικές ερωτήσεις για την ΕΡΤ, η κ. Γεροβασίλη εμφανώς εκνευρισμένη επιτέθηκε στην προβληματισμένη γυναίκα από την ΕΡΤ: «Τι δεν καταλάβατε, παρακαλώ;». Είναι σίγουρο: ο επικριτικός προς την κυβέρνηση Νίκος Αγγελίδης με τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης κόπηκε από το γυαλί τη Δευτέρα με συνοπτικές διαδικασίες. Αντίθετα ο Χαρίτος μπορεί να συνεχίσει, όπως μέχρι τώρα.

 

Κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι έχει εξελιχθεί καλά για την ΕΡΤ αυτή η ιστορία. Η αναζήτηση νέου παρουσιαστή για το δελτίο ειδήσεων στις 6 το πρωί αποδεικνύεται δύσκολη. Υπάρχουν αρνήσεις. Και ο λόγος είναι ότι δεν μπορεί κανείς να ξυπνήσει τόσο νωρίς.
 
http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2016/01/wiener-zeitung.html