Μία η προσφορά για τον ΟΠΑΠ

Η προσφορά της Emma Delta ήταν τελικά η μόνη που αποσφραγίστηκε στη διαδικασία για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έδωσε προθεσμία 48 ωρών στο συγκεκριμένο επενδυτικό σχήμα, προκειμένου να βελτιώσει το οικονομικό τίμημα που προσφέρει.


Σύμφωνα με
 πληροφορίες, το τίμημα που προσέφερε η Emma Delta ήταν της τάξης των 620- 630 εκατ. ευρώ (κάποιοι ομιλούν για 622 εκατ. ευρώ), ενώ το Δημόσιο υπολογίζει στο τελικό ποσό που θα λάβει, και το μέρισμα της χρήσης 2012, της τάξης των 60 εκατ. ευρώ. Επίσης, επισημαίνεται, από τους ίδιους παράγοντες, ότι οι σύμβουλοι του Δημοσίου αποτιμούν την κρατική συμμετοχή στον ΟΠΑΠ σε ποσό μεταξύ 610 και 650 εκατ. ευρώ

 

 

Ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον ΟΠΑΠ

 

Η προσπάθεια της κυβέρνησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση του διαχρονικά κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ, μέσω του αμαρτωλού μάλιστα ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας. 

 

Το παιχνίδι για την πώληση του ΟΠΑΠ δείχνει να είναι «στημένο», γεγονός που αποδεικνύεται από το διαγωνισμό παρωδία που εξελίχθηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να καταλήξει στη σημερινή μοναδική προσφορά και στο εξευτελιστικό αυτό τίμημα. 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο εξευτελιστικό αυτό ποσό της προσφοράς περιλαμβάνονται, εκτός του 33% των μετοχών του οργανισμού, και τα βιντεοπαιχνίδια και τα κρατικά λαχεία, όταν από μόνη της η χρηματιστηριακή αξία του ΟΠΑΠ αποτιμάται στα 739 εκατομμύρια.

 

Με αυτή τη διαδικασία, η κυβέρνηση, μέσω του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ δίνει χάρισμα τον κερδοφόρο ΟΠΑΠ. Επαναλαμβάνουμε όμως, ότι όποιος νομίζει  ότι μπορεί να χαρίζει κερδοφόρους οργανισμούς σε φίλους και γνωστούς σαν να ήτανε κληρονομιά του, είναι γελασμένος. Κανείς δεν έχει ασυλία.

 

Ο ΟΠΑΠ πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο,  τα κέρδη του να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία που αιμορραγούν από την καταστροφική μνημονιακή πολιτική.