Μονιμότητα κατά το .. ήμισυ

Σύμφωνα με όσα λέει η κυρία Χριστοφιλοπούλου

 

«Δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο» είπε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας στην ερώτηση αν συμφωνεί με την άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης. Και εξήγησε: «Δεν νοείται να γυρίσουμε πίσω στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπως αρέσκεται η αντιπολίτευση να λέει. Θέμα άρσης της μονιμότητας αυτής καθαυτής στο Δημόσιο δεν πρέπει να τεθεί. Απολύσεις και αποχωρήσεις στο δημόσιο πρέπει να γίνονται, όχι για να υπηρετηθεί ένας αριθμητικός στόχος, αλλά είτε λόγω πειθαρχικών είτε λόγω κατάργησης μιας οργανικής θέσης αλλά και όταν ένας υπάλληλος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, μετά από τρεις τέσσερις αξιολογήσεις και αφού του έχουν δοθεί κίνητρα«.

Απαντώντας στην ερώτηση αν διαφοροποιείται από τον ΥΠΔΜ Κ. Μητσοτάκη που έχει ταχθεί υπέρ της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, επέλεξε κράτησε ασαφή στάση λέγοντας: «Είναι άλλο πράγμα να συζητήσουμε αν ένας υπάλληλος αν πρέπει να φύγει, λέμε όχι στην ατιμωρησία, όχι και σε ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς όπου μπορεί οποιοσδήποτε υπάλληλος να φύγει ανά πάσα στιγμή«.

Και κατέληξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ: «Σηκώνω το γάντι που πετάει η ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά με το δικό μας τρόπο, με τον τρόπο του ΠΑΣΟΚ».