Δραστηριότητες των Μουσουλμάνων της Θράκης στο Ευρωκοινοβούλιο

Ενώ οι Έλληνες οδύρονται για τον χαμένο τους παράδεισο, καταστρέφουν τα τελευταία δάση, κάνοντάς τα καυσόξυλα και μαλλιοτραβιούνται για την Λίστα Λαγκάρντ, οι Μουσουλμάνοι της Θράκης αλωνίζουν την Ευρώπη, προβάλλοντας τα δήθεν προβλήματα της απο αυτούς ονομασθείσας Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης

 Αν δεν κινηθούμε, η προπαγάνδα θα γίνει αποσχιστικό κίνημα. Η σημαία των “Τούρκων” της Δυτικής Θράκης

Πρόλογος Εμμανουήλ Σαρίδη

 

Όταν ο Παπάγος το 1954 εβγαλε ένα φερμάνι, με το οποίο διέτασσε τις τοπικές αρχές της Θρακης να αλλάξουν αμέσως τις πινακίδες σχολείων και κοινοτήτων απο “μουσουλμανικό σχολείο”, φερ’ ειπείν, σε “τουρκικό σχολείο”, το έκανε, διότι σαν ένας αμόρφωτος καραβανάς, προφανώς δεν γνώριζε τι πράμμα είναι μια μειονότητα, τρώγεται, πίνεται; Ή γιατί του το ζήτησε κάποια υψηλα ιστάμενη αρχή (ποιά άραγε;!) και αυτός σαν ένας οσφυοκάμπτης έλληνας πολιτικός είπε “αμέσως, έγινε”. Που να ήξερε εκείνος ο βλάκας, τι θα εσήμανε αυτό για την Ελλάδα, ιδιαίτερα όταν η Τουρκία, ενθαρρυμένη, άρχισε να συμπεριφέρεται σαν ο προστάτης των Kardesler της στην Ελλάδα και αργότερα, με τα νώτα στηριγμένα σε κάποιες ύπουλες ευρωπαϊκές Ομοσπονδιές, όπως παραδείγματος χάριν η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN), και με τις ευλογίες Ελλήνων πολιτικών σαν τον Geoffrey Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα, να υποστηρίζει λιγότερο ή περισσότερο φανερά ένα αποσχιστικό κίνημα στην Θράκη.

 

Τούρκοι στην Θράκη δεν υπήρξαν ποτέ. Οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, τουρκόφωνοι, Πομάκοι και Γύφτοι, ζούν στην περιοχή αυτή εδώ και εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες χρόνια. Μέχρι την προσάρτηση της Δυτικής Θράκης το 1922 όλοι αυτοί, μαζί με τους Χριστιανούς και τους Εβραίους που ζούσαν εκεί, ήσαν υπήκοοι της πολυγλωσσικής και πολυθρησκευτικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, χωρισμένoi μόνο κατα το θρήσκευμα σε μουσουλμάνους Οσμανλίδες και σε τρείς Millet (μέχρι τον 19. αιώνα), την ελληνορθόδοξη, την αρμενική-αποστολική και την εβραϊκή Millet. Να σημειώσω εδώ, ότι ο όρος Millet δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση έθνος, όπως εσφαλμένα ή για κάποιους πονηρούς λόγους αναφέρεται στα διάφορα εγχειρίδια, διότι τα έθνη είναι δημιούργημα της μετα την γαλλική επανάσταση εποχής. Και επειδή ο όρος Τουρκία είναι κι’ αυτός δυτικοευρωπαϊκής προελέυσεως και Τούρκοι δεν υπήρχαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, είναι αδύνατο οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, υπολοίμματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, να είναι Τούρκοι. Να ομολογήσω βέβαια, ότι εδώ έχουμε ένα πρόβλημα, που προέρχεται απο το γεγονός, ότι ο σχηματισμός των εθνών που προήλθαν απο τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε με βάση την θρησκεία, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα, που ξεπερνα τα όρια ενός απλού σημειώματος.

 

Να αναφέρω επίσης, ότι ο ισχυρισμός κάποιων πολιτικών, επιστημόνων, Μη Κυβερνητικών οργανώσεων κ.λπ. περι αυτοπροσδιορισμού των πολιτών είναι λάθος και εκ του πονηρού, καθότι εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, για τους οποίους θα συνιστούσα την μελέτη των άρθρων

Πώς δημιουργούνται και αναζωπυρώνονται οι εθνοτικές εντάσεις” και
Κέντρο, Περιφέρεια και αποσχιστικά κινήματα
που δημοσιεύθηκαν σ’ αυτή την ιστοσελίδα.

 

Έλληνες, ξυπνείστε, πληροφορηθείτε και ξεβρακώστε τους ανόητους πολιτικούς Παπανδρέου, Τσίπρα και όλους αυτούς που μιλάνε για Τουρκική Μειονότητα στην Θράκη και Μακεδονική Μειονότητα στην Μακεδονία. Τα πρόσωπα αυτά είναι μπλεγμένοι στα γρανάζια μιας πολιτικής, που εξυπηρετεί ΜΟΝΟ τα σχέδια παγκοσμιοποίησης του Ηγεμόνα, δεν πρόκειται ποτέ να ανανήψουν και το μόνο που κάνουν, είναι να εργάζονται για το κακό της πατρίδας μας.

 

Και τώρα το Δελτίο Εıδήσεωv / 12.2012 της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) – Föderation der West-Thrakien Türken in Europa (ABTTF) με τίτλο “Τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης συζητήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο” της 29.11.2012

 

 

Την 28 Νοεμβρίου 2012, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (Ε.Ο.Τ.Δ.Θ) μαζί με το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (Κ.Ι.Ε.Δ-DEB) και την εδρεύουσα στις Βρυξέλλες Οργάνωση “Ανθρώπινα Δικαιώματα Χωρίς Σύνορα” (HRWF), συνδιοργάνωσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βρυξελλών μια διάσκεψη, της οποίας ο οικοδεσπότης ήταν συμπρόεδρος της Ομάδας-Inter Παραδοσιακών Μειονοτήτων, Εθνικών Ομάδων και Γλωσσών, ευρωβουλευτής, Francois Alfonsi (Γαλλία). Στην διάσκεψη που είχε ως θέμα τις “Παραβιάσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά των εθνικά Τούρκων στην Ελλάδα”, ο Willy Fautre από την HRWF, ο οποίος είχε επισκεφτεί την περιοχή την 16 έως 20 Οκτωβρίου 2012 μαζί με τον βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Francois Alfonsi, και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) Hans Heinrich Hansen, παρουσίασε την έκθεση συμπερασμάτων σχετικά με την κατάσταση της Μειονότητας.

Ε.Ο.Τ.Δ.Θ και Κ.Ι.Ε.Φ : Τα προβλήματα της Μειονότητας μεταφέρονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για πρώτη φορά με τη ματιά μιας ξένης επιτροπής

Τον συντονισμό της διάσκεψης που έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άτομα από την περιοχή των Βρυξελλών, έκανε ο Πρόεδρος της FUEN, Hans Heinrich Hansen. Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Τ.Δ.Θ Χαλήτ Χαμπίπογλου και Πρόεδρος του Κ.Ι.Ε.Φ. Μουσταφά Αλή Τσαβούς, οι οποίοι έκαναν τις εναρκτήριες ομιλίες της διάσκεψης, τόνισαν ότι, το γεγονός της μεταφοράς των προβλημάτων της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό τις παρατηρήσεις μια ξένης επιτροπής, αποτελεί πρωτοπορία.
Ο οικοδεσπότης ευρωβουλευτής του Ε.Κ, Francois Alfonsi, είπε, ότι ο μοναδικός σκοπός τους είναι η απόδοση των δικαιωμάτων της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και ο καθορισμός από την Ελλάδα μιας μειονοτικής πολιτικής που αρμόζει σε ένα Ευρωπαϊκό κράτος.

Ο Διευθύνων της HRWF, Willy Fautre, ανακοίνωσε την έκθεση συμπερασμάτων όσον αφορά την επίσκεψη στη Δυτική Θράκη. Ο Fautre τόνισε, ότι πέραν του γεγονότος του πως αυτοπροσδιορίζεται η Μειονότητα, τα μέλη της μειονότητας κατέχουν συλλογικά και ατομικά δικαιώματα που πρέπει να προστατευτούν σύμφωνα και με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923.

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας της Δυτικής Θράκης (Π.ΕΚ.Ε.Μ) και αρθρογράφος της Εφημερίδας Γκιουντέμ, Τζεμήλ Καπζά, μετέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης ως προς την ελευθερία έκφρασης και ελευθερία τύπου, τονίζοντας τα υπέρογκα ποσά αποζημιώσεων που επιδικάστηκαν κατά των εφημερίδων Γκιουντέμ και Μιλλέτ στην υπόθεση Νικοπούλου για δημοσίευση ψευδής είδησης .

Εξ’ ονόματι της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, ο δικηγόρος Σινάν Καβάζ, έδωσε πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση της Ένωσης, η οποία τέθηκε εκτός λειτουργίας το 1983 λόγο της ύπαρξης στην επωνυμία της η λέξη “Τουρκική”και δικαιώθηκε το 2008 από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Καβάζ τόνισε ότι , παρά τη δικαίωση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης μαζί και με τους δυο άλλους συλλόγους, η Ελλάδα αρνείται ακόμα την εφαρμογή των αποφάσεων του Ε.Δ.Δ.Α.

Στην ομιλία συμπερασμάτων, ο Hans Heinrich Hansen δήλωσε, πως η καλή πρόθεση της Ελλάδας θα είναι καταλυτική για την επίλυση των προβλημάτων της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και ότι η Ελλάδα πρέπει να βλέπει την Μειονότητα όχι ως απειλή αλλά ως στοιχείο πλούτου.

 

…………….

 

Το αρθρο “Τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης συζητήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο” δημοσιεύθηκε στο

https://www.abttf.org/html/index.php?link=detay&id=4619&grup=4&arsiv=0&l=gr στις 29.11.2012

 

http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews[backPid]=78&tx_ttnews[tt_news]=3021&cHash=a80349541b92ba2fb83e849a5fc863ac