O Bernanke προμηνύει για έξοδο από QE3; τα βλέμματα στραμμένα στα ευρωπαϊκά PMIs

Επισκόπηση Αγοράς 20.6.2013: oBernankeπρομηνύει για έξοδο από QE3; τα βλέμματα στραμμένα στα ευρωπαϊκά PMIs

 

 

 

 

Αγορά συναλλάγματος: Δέχεται πιέσεις το EUR
Το
EURκινείται πτωτικά έναντι των σημαντικότερων νομισμάτων σήμερα το πρωί, καθώς έχει μειωθεί η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνου, μετά τις   βαρυσήμαντες δηλώσεις του προέδρου της Fed, BenBernanke, ότι κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνει τη υλοποίηση των μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, αργότερα μέσα στο τρέχον έτος, εάν η οικονομία πορευθεί ανάλογα με τις προβλέψεις του. Επιπλέον, ανησυχίες εγείρονται  για την παγκόσμια οικονομία έπειτα από την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα. Στο μεταξύ, οι αγορές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις  για τη μεταποιητική δραστηριότητα και το δείκτη PMIαπό τις κυριότερες ευρωπαϊκές οικονομίες, που αναμένονται αργότερα σήμερα. Στις 05:00 GMT, το EURκινούνταν 0.4% πτωτικά έναντι του USD, στα USD 1.3256, ενώ κινούνταν οριακά πτωτικά έναντι της GBP, στις GBP 0.8583. Το AUDαποδυναμώθηκε κατά 0.4% έναντι του USD, λόγω της πτώσης στη ζήτηση νομισμάτων υψηλών αποδόσεων, μετά τις σημερινές ανακοινώσεις για τη μεταποιητική δραστηριότητα στη Κίνα, που συρρικνώθηκε περισσότερο των προβλέψεων τον Ιούνιο.

 

Μετοχές Ηνωμένο Βασίλειο: Αναμένεται μεγάλη πτώση στο άνοιγμα
Ο
FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει 100 μονάδες πτωτικά . Οι λιανικές πωλήσεις και ο βιομηχανικός δείκτης CBI– Συνολικές παραγγελίες και τιμές πώλησης είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Η AshteadGroup (AHT), η DixonsRetail (DXNS), η HMLHoldings (HMLH) και η UBCMediaGroup (UBC) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των εταιρικών τους αποτελεσμάτων για σήμερα. Σύμφωνα με τους FinancialTimes, η αρμόδια αρχή για τη προληπτική εποπτεία πρόκειται να αποκαλύψει ότι η LloydsBankingGroup (LLOY), η Barclays (BARC) και η RoyalBankofScotland (RBS) μαζί είναι υπεύθυνες για άνω του 90% των κεφαλαιακών ελλειμμάτων  ανάμεσα στις 8 topτράπεζες του Η.Β. . Ο βρετανός καγκελάριος, GeorgeOsborne, δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει να πουλάει το μερίδιό της στη LloydsBankingGroup (LLOY) και θα εξετάσει αν πρέπει να διαχωρίσει τα περιουσιακά της στοιχεία  από τη RoyalBankofScotland (RBS). Η KulimMalaysiaBhd, δήλωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει επιπλέον 20% ποσοστό στη NewBritainPalmOil (NBPOL) προς GBP 165.100.000, έτσι θα αυξήσει το ποσοστό της στην εταιρία σε περίπου 69%.

 

Ασία: Πτωτική διαπραγμάτευση
Οι ασιατικές αγορές διαπραγματεύονται με αρνητικά πρόσημα σήμερα το πρωί, λόγω των απωλειών στη
WallStreet. Στην Ιαπωνία, οι μετοχές του τομέα των ακινήτων, MitsuiFudosanCompany (8801), MitsubishiEstateCompany (8802) καιSumitomoRealty & Development (8830) διαπραγματεύονται πτωτικά. Ενώ, η GSYuasaCorporation (6674) έχει δυναμώσει μετά τη συμφωνία του γερμανικού ομίλου RobertBoschGmbH,  να δουλέψει στις μπαταρίες επόμενη γενιάς  ιόντων – λιθίου με την εταιρία και την MitsubishiCorporation (8058). Η MizuhoFinancialGroup (8411) ενισχύθηκελόγω της αναβάθμισήςτης απόbroker. Στις 05:00 GMT, ο Nikkei 225 σημείωσες πτώση 0.9%, στις  13,130.8 μονάδες. Στην Κίνα, η PingAnBankCompany (000001) και η ChinaMinshengBankingCorporation (600016) αποδυναμώθηκαν μετά την αύξηση του επιτοκίου επαναγοράς. Στο Χόνγκ Κόνγκ, η ChinaHuiyuanJuiceGroup (1886) υποχώρησε καθώς η εταιρία δήλωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για τη πώληση  της μονάδας της στη Σαγκάη προς CNY 300.000.000 στη  UniPresidentChinaHoldings (220. Στη Νότια Κορέα, η STXPanOcean (028670) και η  NamKwangEngineering& Construction (001260) κινήθηκαν επίσης πτωτικά.

 

Μετοχές Η.Π.Α.: Απώλειες για τα συμβόλαια
Στις 05:00
GMT, τα συμβόλαια του δείκτη S&P 500 διαπραγματεύονταν με απώλειες 8,7 μονάδων. Οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα περιλαμβάνουν τις Νέες και Υφιστάμενες Αιτήσεις για Επίδομα Ανεργίας, το Δείκτη Τιμών Υπευθύνων Προμηθειών στη Μεταποίηση της Markit, τις Πωλήσεις Υφιστάμενων Κατοικιών, την Έρευνα στη Μεταποίηση της Fed της Philadelphiaκαι τον Προπορευόμενο Δείκτη. Οι OracleCorporation (ORCL), KrogerCompany (KR), IHSInc. (IHS) και TIBCOSoftware (TIBX) έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα. Η RedHat (RHT) ενισχύθηκε 3.4%, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων μετά το πέρας της κανονικής συνεδρίας την Τετάρτη, καθώς τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς. Η FinisarCorporation (FNSR) κατέγραψε κέρδη 11.6% έπειτα από την ανακοίνωση αισιόδοξων αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου και εκτιμήσεων για υψηλά κέρδη ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους. Η NokiaADS (NOK) σημείωσε άνοδο 3.9%, εν μέσω αναφορών ότι η Microsoft (MSFT) βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία για την εξαγορά του τμήματος φορητών συσκευών. Η SandRidgeEnergy (SD) κέρδισε4.3% έπειτα από το διορισμό του τρέχοντος CFO, JamesBennett, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου με άμεση ισχύ. Στον αντίποδα, η MicronTechnology (MU) υποχώρησε 1.7%, παρά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου. Υποδεέστερα των εκτιμήσεων έσοδα πρώτου τριμήνου και απογοητευτική εκτίμηση για τα κέρδη του δευτέρου, οδήγησαν τη Steelcase (SCS) σε απώλειες 4,2%. Μία απότομη μείωση στα κέρδη τρίτου τριμήνου και πρόβλεψη για χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη τετάρτου τριμήνου, προκάλεσαν απώλειες της τάξης του 3,8% στην JabilCircuit (JBL).

Χθες, ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε 1.4%, κατά τη διάρκεια της κανονικής συνεδρίας, καθώς ο Πρόεδρος της Fed, BenBernanke, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα ίσως μεταβάλει το ρυθμό της νομισματικής χαλάρωσης, αργότερα εντός του έτους, εάν η οικονομία εξακολουθήσει να ανακάμπτει. Η SprintNextelCorporation (S) υποχώρησε 4.4%, καθώς η DishNetworkCorporation (DISH) δήλωσε ότι δεν προτίθεται να καταθέσει νέα προσφορά για την απόκτηση της εταιρείας πριν τη λήξη της διορίας. Οι κατασκευαστικές εταιρείες D.R. Horton (DHI), LennarCorporation (LEN) και PulteGroup (PHM) κατέγραψαν απώλειες 3.9%, 3.7% και 3.4%, αντιστοίχως. Αντιθέτως, η AdobeSystems (ADBE) ενισχύθηκε 5.6%, καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου προσαρμοσμένα κέρδη δευτέρου τριμήνου. Καλύτερα του αναμενομένου προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα τετάρτου τριμήνου, οδήγησαν τη FedExCorporation (FDX) σε κέρδη 1.1%. Η NVIDIACorporation (NVDA) κατέγραψε άνοδο 3.1%, έπειτα από την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να παρέχει άδειες χρήσης της τεχνολογίας γραφικών της σε άλλες εταιρείες.

 

Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά
Οι δείκτες
DAXκαι CACαναμένεται να ανοίξουν με απώλειες 95 και 41 μονάδων, αντιστοίχως. Ο Δείκτης Τιμών Υπευθύνων Προμηθειών στη Μεταποίηση και τις Υπηρεσίες για την Ευρωζώνη, τη Γερμανία και τη Γαλλία, ο Σύνθετος Δείκτης Τιμών Υπευθύνων Προμηθειών της Markitκαι ο Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης για την Ευρωζώνη, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού της Γερμανίας, το Εμπορικό Ισοζύγιο της Ελβετίας, το Εμπορικό Ισοζύγιο, οι Βιομηχανικές Παραγγελίες και Πωλήσεις της Ιταλίας είναι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες που αναμένεται να δημοσιευθούν σήμερα. Επιπροσθέτως, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στην απόφαση σχετικά με το επιτόκιο αναφοράς της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας, που θα ανακοινωθεί αργότερα εντός της ημέρας., αλλά και στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που εκκινεί σήμερα. Δεν αναμένονται μείζονες επιχειρηματικές ανακοινώσεις σήμερα. Ο DidierEvrard, ο επικεφαλής του προγράμματος A350 της AirbusSAS, θυγατρικής της EuropeanAeronauticDefenceandSpaceCompanyNV (EAD), υπέδειξε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αγοράσει ένα εργοστάσιο ιδιοκτησίας της SpiritAerosystemsHoldings, με σκοπό νε περιοριστούν οι κίνδυνοι παραγωγής για το A350, το αεροσκάφος της φαρδιάς ατράκτου. Το πρακτορείο Bloombergανακοίνωσε ότι ο DanielBrebner, ο επικεφαλής της έρευνας μετάλλων της DeutscheBankAG (DBK), ίσως παραιτηθεί της θέσης του έως το τέλος της εβδομάδας. Η WallStreetJournalανακοίνωσε ότι η MicrosoftCorporationβρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη NokiaOyj (NOK1V),με σκοπό τηναπόκτηση του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την αναφορά, οι συνομιλίες δεν ευδοκίμησαν και δεν αναμένεται να επανεκκινήσουν.

 

Μακροοικονομική Ανασκόπηση
Η
Fedδιατηρεί τη νομισματική πολιτική αμετάβλητη, ίσως μεταβάλει το ρυθμό αγοράς αξιόγραφων αργότερα εντός του έτους
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αποφάσισε να διατηρήσει το επιτόκιο αναφοράς και το ύψος του προγράμματος αγοράς αξιόγραφων αμετάβλητα. Παρόλα αυτά, ο Πρόεδρος της
Fed, BenBernanke, υπέδειξε ότι η κεντρική τράπεζα ίσως ξεκινήσει τη σταδιακή μείωση των πακέτων στήριξης, αργότερα εντός του έτους, με σκοπό την πλήρη κατάργησή τους μέχρι τα μέσα του 2014, εάν η οικονομία καταφέρει να διατηρήσει την ανοδική της τάση.

Η Fedαναμένει ταχύτερη ανάπτυξη και χαμηλότερη ανεργία εντός του 2014
Οι αξιωματούχοι της
Fedαναθεώρησαν προς τα πάνω την πρόβλεψή τους για την ανάπτυξη της οικονομίας των Η.Π.Α., από 3% έως 3,5%, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση που ήταν από 2.9% έως 3.4%. Η Fedαναμένει πτώση της ανεργίας σε επίπεδα της τάξης του 6.5% έως 6.8% μέχρι το τέλος του 2014, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ποσοστό ανεργίας 6.7% έως 7%. Επιπλέον, 15 από τους 19 συμμετέχοντες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς αναμένουν η  πρώτη αύξηση του βασικού επιτοκίου να συμβεί εντός του 2015 ή αργότερα.

Ο King της Τράπεζας της Αγγλίας ζητά περισσότερα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας
Στον τελευταίο του λόγο, πριν παραδώσει τα ηνία στο
MarkCarney, ο Κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας, MervynKing, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα χρειάζεται να προχωρήσει σε περεταίρω μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας, καθώς η ανάπτυξη παραμένει αναιμική και η ανεργία διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η κινεζική μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώνεται περισσότερο του αναμενομένου
Ο Δείκτης Τιμών Υπευθύνων Προμηθειών της HSBC για την Κίνα, υποχώρησε σε 48.3 τον Ιούνιο, περισσότερο από τις εκτιμήσεις της αγοράς, από 49.2 μονάδες το Μάιο.

Η οικονομία της Νέας Ζηλανδίας αναπτύσσεται λιγότερο του αναμενομένου
Σε συνεχιζόμενη βάση, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Νέας Ζηλανδίας, αυξήθηκε 0,3% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, λιγότερο από τις εκτιμήσεις της αγοράς, από 1.5% που ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012.

 

 

 

 

 

Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά

 

Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

 

 

 

 

Saxo Bank AS Hellas  |  4 Vasilissis Sofias Avenue |  106 74  Athens Greece
Phone: +30 211 181 2 181 |   Direct Phone: +30 211 181 2 184 |