Ο προγραμματισμός για τις επόμενες κατανομές επιτυχόντων του ΑΣΕΠ

Με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αδιόριστων του ΑΣΕΠ, συναντήθηκε χτες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ένας απολογισμός της υλοποίησης των εκκρεμουσών κατανομών από παλιούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και επιβεβαιώθηκε ότι από τις εκκρεμότητες παλαιότερων διαγωνισμών έχει ήδη υπογραφεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός κατανομών (περίπου 1.450 άτομα), με την πλειοψηφία να έχει ήδη τοποθετηθεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Ο προγραμματισμός του Υπουργείου για τις επόμενες κατανομές είναι ο εξής:

Θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες οι κατανομές που αφορούν στους ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού (απομένουν περίπου 500 άτομα).
Ολοκληρώνονται οι ελάχιστες κατανομές που έχουν μείνει και αφορούν σε Υπουργεία και φορείς τους (περίπου 200 άτομα).
Ετοιμάζεται η κατανομή που αφορά στους εκπαιδευτικούς (περίπου 460 άτομα).
Πρόθεση του Υπουργείου είναι αμέσως μετά το Πάσχα να αλλάξει το φορέα κατανομής και όσοι /ες είναι υπό διορισμό στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, εφόσον το επιθυμούν, να κατανεμηθούν άμεσα στις Υπηρεσίες Ασύλου (περίπου 170 άτομα).
Τέλος, με νομοθετική ρύθμιση, περί τα μέσα Μαϊου θα ξεπαγώσουν οι προσλήψεις εργαζομένων της κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ σε δήμους και περιφέρειες, που είχαν ανασταλεί έως το τέλος του 2016, εκκινώντας από τις περιοχές με αυξημένες προσφυγικές ροές.

Στόχος του υπουργείου είναι έως το τέλος του Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι κατανομές των αδιόριστων του ΑΣΕΠ και μια από τις μεγαλύτερες αδικίες που συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της δημόσιας διοίκησης και του Κράτους να έχει θεραπευτεί.

Το Υπουργείο, τέλος, ετοιμάζει νομοθετική παρέμβαση με την οποία η Διοίκηση θα πρέπει με δική της ευθύνη να ολοκληρώνει τη διοικητική διαδικασία ένταξης των υπαλλήλων στις δομές το πολύ εντός διμήνου. Τα φαινόμενα καθυστερήσεων τα οποία καταγγέλλονται από πολίτες είναι απολύτως απαράδεκτα και θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να εκλείψουν.