Οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, στην κορυφή της ημερήσιας ατζέντας

Επισκόπηση αγοράς 28/6/2013: Οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, στην κορυφή της ημερήσιας ατζέντας

 

Αγορά συναλλάγματος: Ισχυρή άνοδος για το EUR

Το EURενισχύθηκε σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων. Τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να μονοπωλήσουν οι λιανικές πωλήσεις και ο πληθωρισμός της Γερμανίας, καθώς και δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για την πορεία της οικονομίας. Στις 5 amGMT, το EURήταν ενισχυμένο κατά 0.3% και 0.1% σε σχέση με το USDκαι το GBP, στο 1.3065 και 0.8558, αντίστοιχα. Το JPYυποχώρησε κατά 1.0% και 0.6% σε σχέση με το EURκαι το USD, παρά ένα πλήθος οικονομικών δεικτών από την Ιαπωνία που καταδεικνύουν ότι η οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης.

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανές απώλειες κατά την έναρξη της συνεδρίασης

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 1 έως 6 μονάδες πτωτικός κατά το άνοιγμα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών ακινήτων, καθώς και το δείκτη τιμών του τριτογενή τομέα, ενώ οι SchroderRealEstateInvestmentTrust (SREI), SiriusRealEstate (SRE), GableHoldings (GAH) και HeavitreeBrewery (HVT) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα με τους FinancialTimes, η SportsDirect(SPD) βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Tesco(TSCO) για να αποκτήσει χώρο διαφήμισης και προώθησης στα μεγαλύτερα καταστήματα της δεύτερης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η AngloAmerican (AAL) όρισε τις GoldmanSachsGroup, MorganStanleyκαι UBSAGως ανάδοχους για την πώληση του 49.9% που κατέχει στο ορυχείο σιδηρομεταλλεύματος MinasRioστη Βραζιλία. 

Ασία: Κέρδη για τις Ασιατικές αγορές

Τα Ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύονται σήμερα το πρωί, ακολουθώντας τα χτεσινά κέρδη στην WallStreet. Πιο συγκεκριμένα, τα χρηματιστήρια στην Ιαπωνία ευνοήθηκαν από τους βελτιωμένους δείκτες βιομηχανικής παραγωγής και μεταποίησης για τον Μάιο. Μεταξύ άλλων, οι RenesasElectronics (6723), SonyCorporation (6758), ToyotaMotor(7203), HondaMotor (7267), JFEHoldings (5411), SumitomoMitsuiTrustHoldings (8316) και MitsuiFudosan (8801) ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Στις 5 amGMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 3.3%, στις 13,654.1 μονάδες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, ξεχώρισαν στην Κίνα οι ChinaVanke (000002), ChinaMerchantsPropertyDevelopment (000024) και PolyRealEstateGroup (600048), στο Χόνγκ Κόνγκ η FantasiaHoldingsGroup (1777), όπως και στη Νότια Κορέα η Celltrion (068270), οι οποίες κινήθηκαν ανοδικά.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Θετικό πρόσημο για τα ΣΜΕ

Στις 5 amGMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 ήταν ενισχυμένα κατά 3.7 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη καταναλωτικού κλίματος Reuters/Michigan, καθώς και τον μεταποιητικό PMI, ενώ μέσα στην ημέρα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα οι AZZInc. (AZZ) και FinishLine (FINL). Μετά από την κανονική συνεδρίαση, τα δυσμενή αποτελέσματα οδήγησαν τις Nike (NKE), Accenture (ACN) και AdobeSystems (ADBE) σε απώλειες κατά 2.1%, 6.8% και 0.1%. Στον αντίποδα, οι Pfizer (PFE) και Molycorp (MCP) ενισχύθηκαν κατά 1.1% και 11.1%, αντίστοιχα.

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.6%, ευνοημένος από τα βελτιωμένα στοιχεία της αγοράς ακινήτων, αλλά και από τις δηλώσεις κάποιων αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) για πιθανή παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Μεταξύ άλλων, οι NewsCorporation (NWSA), ConAgraFoods (CAG), CablevisionSystems (CVC),TimeWarnerCable (TWC) και J.C. Penney (JCP) ενισχύθηκαν κατά 1.7%, 5.1%, 5.6%, 4.4% και 5.2%, ενώ αντίθετα οι Apple (AAPL), McCormick & Company (MKC) και Paychex (PAYX) υποχώρησαν κατά 1.1%, 2.0% και 3.7%, αντίστοιχα.

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανόν αμετάβλητες κατά το άνοιγμα

Ο δείκτης DAXαναμένεται από 4 έως 5 μονάδες ανοδικός, ενώ ο δείκτης CACαναμένεται αμετάβλητος κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν το δείκτη τιμών καταναλωτή Γερμανίας και Ιταλίας, τις λιανικές πωλήσεις Γερμανίας, Ελλάδας και Πορτογαλίας, τον προπορευόμενο δείκτη KOF για την Ελβετία, τις τρέχουσες συναλλαγές της Ισπανίας καθώς και τη βιομηχανική παραγωγή της Πορτογαλίας. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα οι MedionAG (MDN), IKBDeutscheIndustriebankAG (IKB) και KappAhlAB (KAHL). Ο JohnElkann, πρόεδρος της FiatSpA (F), επισήμανε ότι η εταιρία μπορεί να εξασκήσει το δικαίωμά της για εξαγορά ενός επιπλέον 3.3% στην ChryslerGroupLLCαπό την Αμερικάνικη VEBA. Τέλος, η SGLCarbonSE (SGL) αναθεώρησε πτωτικά την κερδοφορία για το τρέχων έτος, λόγω αυξημένου ανταγωνισμού κυρίως από τις Ασιατικές χώρες.

 

Μακροοικονομική ενημέρωση

 

Το καταναλωτικό κλίμα στην Αγγλία εμφανίζει οριακή βελτίωση: Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης GfKγια την Αγγλία, ανήλθε σε επίπεδο -21.0 μέσα στον Ιούνιο, συγκρινόμενος με την ένδειξη -22.0 του προηγούμενου μήνα. 

Ο ΔΤΚ της Ιαπωνίας υποχωρεί περεταίρω: Για τον Μάιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0.3%, συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 0.7% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.  

Η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας ξεπερνάει τις προσδοκίες: Για τον Μάιο, η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 2.0%, σε σχέση με μια άνοδο κατά 0.9% που είχε καταγραφεί για τον Απρίλιο.

Η απασχόληση στην Ιαπωνία παραμένει αμετάβλητη: Η ανεργία στην Ιαπωνία παρέμεινε στο 4.1% για τον Μάιο, σχεδόν αμετάβλητη από την ένδειξη του προηγούμενου μήνα.  

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Κινά επιδεινώνεται: Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης MNIγια την Κίνα, υποχώρησε στο 54.9 για τον Ιούνιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 55.2 του προηγούμενου μήνα. 

Ο δανεισμός του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας ξεπερνάει τις εκτιμήσεις: Μέσα στον Μάιο, ο δανεισμός του ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας αυξήθηκε κατά 3.0%, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και συγκρινόμενος με μια αύξηση κατά 3.1% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Νότια Κορέα περιορίζεται απρόσμενα: Σε μηνιαία βάση, η βιομηχανική παραγωγή της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0.4% τον Μάιο, συγκρινόμενη με μια αύξηση κατά 0.6% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

Οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών στη Νέα Ζηλανδία αυξάνονται: Μέσα στον Μάιο, οι εγκρίσεις οικοδομικών αδειών της Νέας Ζηλανδίας κατέγραψαν απρόσμενη αύξηση κατά 1.3%, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 21% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

 

Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά

 

Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

 

 

Saxo Bank AS Hellas  |  4 Vasilissis Sofias Avenue |  106 74  Athens Greece
Phone: +30 211 181 2 181 |   Direct Phone: +30 211 181 2 184 |