Η ψυχρή, απίστευτη ληστεία των πολιτών στην Κύπρο δεν είναι ασφαλώς η μεγαλύτερη σήμερα – αν και η πιο φανερή, αφού σκοπός της ήταν να δημιουργηθεί ένα δεδικασμένο. Ένα προηγούμενο λοιπόν, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον σε πολλές άλλες χώρες – ιδίως στα ελλειμματικά κράτη της Ευρωζώνης.
Η μεγαλύτερη ληστεία σήμερα είναι αυτή που συνεχίζεται στις Η.Π.Α. από τη Federal Reserve, υπό τις οδηγίες της παγκόσμιας ελίτ και του χρηματοπιστωτικού τέρατος – μέσω της παραγωγής νέων, πληθωριστικών χρημάτων, τα οποία πολλαπλασιάζουν τα υφιστάμενα στην αγορά, μειώνοντας μακροπρόθεσμα την αγοραστική αξία τους.
Κατά την άποψη πολλών, η συγκεκριμένη ληστεία, αφενός μεν των αμερικανών πολιτών, αφετέρου των μεγαλύτερων δανειστών της υπερδύναμης (Κίνα, Ιαπωνία), είναι ήδη της τάξης του 25% των αποταμιεύσεων – ένα πραγματικά τεράστιο ποσόν, εάν συνειδητοποιήσει κανείς το μέγεθος των απροστάτευτων καταθέσεων των απλών πολιτών.
Η αμέσως επόμενη ληστεία, η οποία αναγγέλθηκε χθες, είναι της Τράπεζας της Ιαπωνίας – με στόχο τις αποταμιεύσεις των Ιαπώνων, οι οποίες είναι της τάξης των 15 τρις $ (έναντι 38 τρις $ των αμερικανικών). Παράλληλα βέβαια σημειώνονται και άλλες μικρότερες, όπως στη Μ. Βρετανία – η οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει διαφορετικά τη δική της κρίση.
Την ίδια στιγμή, η χειραγώγηση της τιμής του χρυσού έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο – πιθανότατα με στόχο να εμποδιστεί η φυγή των καταθέσεων προς το πολύτιμο μέταλλο. Το ίδιο συμβαίνει και με τον άργυρο – το χρυσό των φτωχών, όπως αποκαλείται.
Μοναδική διέξοδος, αφού δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τι θα συμβεί με τα άλλα νομίσματα (συμπεριλαμβανομένου του διαδικτυακού Bitcoin, το οποίο θεωρείται μεγάλη και εξαιρετικά επικίνδυνη φούσκα από πολλούς), φαίνεται να είναι οι μετοχές των αμυντικών, ελάχιστα χρεωμένων και κερδοφόρων επιχειρήσεων – με υψηλά μερίσματα και με σταθερή εξέλιξη τζίρου (μη κυκλική).
Όλα τα υπόλοιπα, ιδίως οι καταθέσεις, είναι εκτεθειμένα σε τεράστιους κινδύνους – πόσο μάλλον όταν ο υπόγειος παγκόσμιος πόλεμος κλιμακώνεται, χωρίς να γνωρίζουμε σε ποιό σημείο θα σταματήσει.
Αθήνα, 04. Απριλίου 2013
http://viliardos.org/2013/04/05/%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%83/