Όχι άλλη μετανάστευση !!

Στον ρου του υπό… κατασκευήν νέου εκτρώματος μεταναστευτικής φυγής. Αφιέρωμα στους νέους που του προσφέρουν λύσεις στο πιάτο… Ο «αφρός» των Τρικάλων ετοιμάζεται για την ξενιτιά και οι πολιτικοί του Νομού ασχολούνται με τα ψήφια ενόψει εκλογών

 

 

του Βάιου Φασούλα

 

 

 

Μικρότερη Ελλάδα, ευκολότερη στο χάψιμο και στη χώνευση.
Λιγότεροι έλληνες, ευκολότερο το έργο των ελιτικών Τ.Α και τζακιών

 

 

 

 

«Οι υποψήφιοι, νυν και νέοι, δήμαρχοι, περιφερειάρχες και συνδυασμοί «μνημονικοί» και «αντιμνημονικοί» που στηρίζουν το αδιαπέραστο και πολύμορφο «Καλλικρατικό» – κομματικό χάος που διανύουμε, αυτοί που σεργιάνισαν πόλεις, γειτονιές και χωριά ξεκουφαίνοντας πέτρες και χώμα, δέντρα, ζώα και δημότες, έχοντας στη μια μασκάλη τους τα «ευαγγέλια» του «Καλλικράτη» και των… νονών τους, δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα ότι στην άλλη τους μασκάλη κρατούν σκαπάνες και φτυάρια που μ’ αυτά θα «φυτέψουν» τους «Καλλικρατικούς» δήμους στις ήδη ανοιγμένες πληγές της ερημωμένης περιφέρειας και γενικότερα της Ελλάδας». (Τάδε έφη: «Καλλικρατικός» προεκλογικός επίλογος και ο Απόδημος Ελληνισμός». (ΒΦ 2010)

Ενώ οι εφημερίδες, ο ηλεκτρονικός τύπος και τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις, τα περιοδικά και οι  σύλλογοι όλων των ενδιαφερόντων, βεβαίως και οι Πολίτες-δημότες προερχόμενοι απ’ όλους τους χώρους των κομμάτων, μιλούν για την αρνητική κατάσταση που η συνεχόμενη αύξηση της ανεργίας όλο διογκώνεται και η παράδοση της Ελλάδας στη βρώμικη αγκαλιά των αθλίων της «Ε.Ε.» είναι δεδομένη, ο πρόεδρος της ΝΔ και… πρωθυπουργός κύριος Σαμαράς, μας μιλά για «ανάπτυξη» και για… πλεόνασμα που, αν δεχτούμε ότι υπάρχει κάποιο, το έχει καταληστέψει από τους ανάντεχτους φόρους των Πολιτών, μεταξύ και από την αισχρή δήωση που έχουν υποστεί τα φάρμακα, οι συνταγές του ενός ευρώ και τα τηλεφωνικά ραντεβού. Αίσχος, ντροπή τους, οι αναίσθητοι του μαφιόζικου συστήματος.

Τέτοια πρωθυπουργική αλαζονεία, ψευτιά και υποκρισία και τέτοιος τροϊκανικός σοσιαληστικός κομπασμός, ανάλογος με το «πολιτικό» μέγεθος του εναπομείναντος της «αυτοκράτορας» εταιρίας του ισοπεδωμένου Πα(ΣΟΚ) κυρίου Βενιζέλου, δεν έχει ζήσει η Ελλάδα ούτε στην εποχή των κοτζαμπάσηδων στο διάστημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Εκεί, οι τότε προύχοντες, άφηναν και κανένα κόκαλο στον έλληνα ραγιά. Σήμερα η στεγνή κυβέρνηση των κ.κ Σαμαρά και Βενιζέλου και όλων των συνακολουθούντων υπηρετούντων τα μνημονιακά μαστίγια τα οποία, ανηλεώς ραπίζουν τον έλληνα Πολίτη-δημότη, ο οποίος, εκτός από το «κράτος» των αγρίων, αντιμετωπίζει και την διαμορφωμένη σε γάγγραινα «Τοπική Αυτοδιοίκηση» και τους διάφορους τοπικούς γαμπρούς που ερωτοτροπούν.

Παρεμπιπτόντως, αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η περίπτωση του…  κοπανατζή και τρομοκράτη Ξηρού, περίπτωση των τελευταίων τραβηγμένων «άσσων» από τα μανίκια της αντιδημοκρατικής, αποστροφικής και όχι μόνο κυβέρνησης του κ. Σαμαρά και των αντιτρομοκρατικών μηχανισμών…, να πούμε εδώ, μηχανισμών …προστασίας των Πολιτών? Δηλαδή τρομοκρατία των Πολιτών; Διότι…, μην τρελαθούμε άνθρωποι, οι Πολίτες την πραγματική τρομοκρατία τη βιώνουν μέσα από τις επιδρομές και λεηλασίες των επιβητόρων τροϊκανών, απ’ αυτούς τους υπαλλήλους- υπερασπιστές των κλεφτών του δημοσίου είναι τρομοκρατημένοι, περιθωριοποιημένοι, δυστυχισμένοι και τον Ξηρό, ας είναι καλά τα παραρτήματα των ΜΜΑποβλάκωσης, που έσπευσαν να τον …ενημερώσουν…

«Η μεγαλύτερη τρομοκρατία…,» γράφαμε πρόσφατα…, «που υφίσταται ο ελληνικός λαός είναι των Σαμαροβενιζελικών παρατάξεων και των εξανδραποδισμένων ΜΜΑποβλάκωσης. Αυτοί έχουν τα γένια, αυτοί και τα χτένια. Αυτοί απόλυσαν τον Ξηρό, αυτοί να τον μαζέψουν».

  Λοιπόν, «κεντρική εξουσία»,«κράτος και δήμος» (επιτρέψτε μας τη διατύπωση) «ο κώλος και το σώβρακο», δηλαδή η βρωμιά…, δηλαδή «κράτος» και «ΤΑ» αποτελούν κύριους κατασταλτικούς μηχανισμούς της καθεστηκυίας τάξης με ό, τι συνεπάγεται, εξού και η αμφισβήτηση μέσω εισαγωγικών(«»).

 Οι «πολιτικές» της «κεντρικής» εξουσίας απορροφώνται από τους μηχανισμούς της «ΤΑ»!! με παρεμβάσεις εκτός κειμένων και διάφορα τερτίπια, γνωστά για τον κάθε δημότη, περιττή περισσότερη φωτογράφηση. Λέμε μόνο ότι τα κόμματα ήταν και είναι εκείνα με τους χρηστούς τους που ξεδιάντροπα φορμάριζαν και φορμάρουν στους Πολίτες-δημότες να τους προτιμήσουν!! Αυτό γίνεται και σήμερα, μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, η «τοπική εξουσία» ξεπερνά και την «κεντρική», όπως θα δούμε παρακάτω.

Οι δραστηριότητες που θα αναπτυχτούν από τους δήμους κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, είναι δραστηριότητες γνωστές, πολύ μπαγιάτικες και γυψωμένες που ο κάθε δήμος όφειλε στους δημότες του να τις ενεργοποιήσει στο διάστημα της θητείας του, αλλά νυν δήμαρχοι που θα θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα για το δήμο, τις κρατάνε για την εποχή του προεκλογικού αγώνα και βεβαίως οι νέοι υποψήφιοι θα θελήσουν να τις εκμεταλλευτούν.

Φαύλος κύκλος με άλλα λόγια που οι πα(ΣΟΚ)νεοδημοκρατικοί – Καλλικρατικοί δήμοι έχουν πάθει την πλάκα τους, πλάκα που μετεξελίχθηκε σε δημοτική ταφόπλακα με χαραγμένες τις χαρακτηριστικές άγριες και μαύρες λέξεις της ερήμωσης, όσο αφορά την ευρύτερη περιφέρεια και την ανεργία, όσο αφορά τις πόλεις. Σαφώς οι λαξευτές των ταφοπλακών των δήμων της Χώρας αναμφισβήτητα αποτελούσαν και αποτελούν εξοντωτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι, μηχανισμοί, μετατράπηκαν σε εφαλτήρια νέων δρόμων χωρίς επιστροφή. Οι μηχανισμοί αποτέλεσαν τον «κώλο με το βρακί» όπως προαναφέραμε ή όπως λέει η παροιμία «το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο…», αλλά, εδώ συνέβη κάτι το εντελώς διαφορετικό όπως πολύ σωστά καταγράφει ο λογιότατος πεζογράφος την αυτοκρατορία των κηφήνων, Εμμανουήλ Ροΐδης, που στις μέρες μας έχουν την πρωτιά: «Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν’ αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι.» (1836-1904). Μια άλλη παροιμία που χωρίς ενδοιασμούς προσάπτουμε στο σημείο αυτό είναι αυτή που λέει: «Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται».  

Οι υπό ενεργοποίηση δραστηριότητες που θα αναπτυχτούν θα τις δούμε να μπαλώνονται οι τρύπες στους δρόμους, να αλλάζονται οι καμένες λάμπες σε κάποια τηλεγραφόξυλα, να παρουσιάζεται κανένας κάδος σκουπιδιών, ακούμε πως μπορεί να φέρουν και κάνα νέο σύστημα, για υπογειοποιημένο σύστημα απορριμμάτων, θα δούμε να βιδώνονται βίδες στα παγκάκια, να ταΐζονται πάπιες στα ποτάμια, (όσοι διαθέτουν ποτάμια), να ξεχρεώνονται, τώρα, παλιοί συμβασιούχοι…, (καλό αυτό ε;…,) να δίνουν συνεντεύξεις δηλώνοντας άλλα αν τ’ άλλα, να κρύβονται από τους δημότες και να τους εξαπατούν με επιχειρήματα, όπως ότι δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, ότι πρόθεσή τους είναι να υπηρετήσουν το δήμο και τους δημότες τους, ότι στόχος τους είναι η ανάπτυξη στην πόλη, η καταπολέμηση της ανεργίας, με…. πολιτιστικά ανοίγματα, άγνωστα και αδιάφορα για τους ίδιους. Χαρακτηριστικό ευτράπελο με δραματικές προδιαγραφές αποτελεί το γεγονός ότι η τοπική εξουσία ξεπερνά και την κεντρική, όπως προαναφέραμε.

Στα πλαίσια της ανεργίας που μαστίζει την Ελλάδα, ο κάθε δήμος της Χώρας μπορεί, τώρα, να πρωταγωνιστήσει αποτελώντας μια παρένθεση, ένα κράτημα του ανοίγματος του χάους, ο οποίος, δήμος, σαν «γέφυρα», στηριγμένη στα δικά του ποδάρια θα βγάλει τους δημότες του από το σκοτάδι στο φως. Μάλιστα, σε συνεργασία με όλους τους δήμους της Χώρας θα μπορούσαν και την κυβέρνηση να την πατάξουν ή να την ανατρέψουν -και το εννοούμε. Φτάνει να μην ήταν οι δήμαρχοι και παλιότερα οι νομάρχες, σήμερα αντιπεριφερειάρχες, άνθρωποι των κομμάτων, των κατάμαυρων κομμάτων που μας έφεραν σ’ αυτή την κατάσταση. Μια κατάσταση της αθλιότητας, των συσσιτίων, των επαιτών, των αυτοκτονιών, των αναταράξεων μεταξύ των Πολιτων, των αντιτρομοκρατών και των αντιπερισπασμών. Μια κατάσταση πονηρών τρομοκρατικών μεθόδων, αποπροσανατολισμών και απομακρύνσεων των Πολιτών από τα προβλήματα με σκοπό τη δημιουργία … προοπτικών και… υποδομών για την αντιμετώπιση της ανεργίας μέχρι που στην τούρτα της αθλιότητας ξεπετάχτηκε κι ένα νέο «λυτρωτικό» «κερασάκι» που σηκώνει τη φωνή μας και κράζει: Όχι άλλη μετανάστευση

Επιλέξαμε μια… δραστηριότητα που αφορά τους νέους μας όσο και τους… εμπνευστές μιας νέας μετανάστευσης, ενός νέου ξεκληρίσματος, μιας …σύγχρονης μεθόδου αδειάσματος του τόπου μας από τους νέους μας. Ακούμε για ημερίδες, συζητήσεις για το μέλλον των νέων μας και για την αντιμετώπιση της ανεργίας πως η  λύση βρίσκεται στη μετανάστευση.

Εδώ φαίνεται το βρώμικο σχέδιο των τροϊκανών υπόδουλων στην κομπανία των αποικιοκρατών, ότι όλα τα μέτρα μέχρι σήμερα που εξάντλησαν τον ελληνικό λαό είναι και αυτό της μετανάστευσης στη Γερμανία που σημαίνει τελικό αποκεφαλισμό!!

Παλιά μας έπαιρναν αφού είχαμε όλα τα δόντια μας, τα «εργαλεία» μας, τα «καθαρά» χαρτιά μας και νέους ανθρώπους να τους βγάλουν το σίδερο και το κάρβουνο απ’ τα έγκατα τη γης, που σήμερα πολλοί από αυτούς, αφήσανε τα κόκαλά τους στις φάμπρικες, άλλοι φτύνουν τη σκόνη που φάγανε, άλλοι καμπουριάσανε, άλλοι επαναπατρίστηκαν και όσοι είναι άρρωστοι έχουν προβλήματα με τους γιατρούς και τα φάρμακα.

Κλείνοντας παραθέτουμε απόσπασμα που διαβάσαμε στον τρικαλινό ιστότοπο http://www.trikalanews.gr/ta_nea_tis_polis/idou_to_a_aergoa_ton_politikon_tou_nomou_trikalon.html 

που μας πληροφορεί ότι «…ο Γερμανικός ΟΑΕΔ (περί αυτού πρόκειται) έρχεται να αρπάξει και να «ξεζουμίσει» εργασιακά νέους ανθρώπους ηλικίας  18 έως 35 ετών μέχρι τα τέλη του …2016, να αναζητήσει ανέργους  μέχρι και 40 ετών αλλά με ειδίκευση, οι Έλληνες πολιτικοί παρακολουθούν απαθείς την «εισβολή» των Γερμανών και μάλιστα πολλοί από αυτούς λόγω της πασιφανούς ανικανότητάς τους, την επικροτούν και την στηρίζουν… Ο … «αφρός» των Τρικάλων ετοιμάζεται για την ξενιτιά και οι πολιτικοί του Νομού ασχολούνται με τα …ψήφια ενόψει εκλογών, ενώ «βολεμένοι» του συστήματος  «βλέπουν» το …πρόγραμμα αυτό της καραμπινάτης «ενοικίασης εργαζόμενων» ως την σωτηρία νέων ανθρώπων και το διαφημίζουν…»

Οι αρμόδιοι της Τ.Α. βεβαίως και της Τρικαλινής Τ.Α. όπου είμαι φορολογούμενος δημότης της, θα πρέπει να γνωρίζουν πως για άλλο πράγμα έχουν επιλεγεί και όχι…, εν ονόματι ποιου; Ποιων; Και γιατί;…, να διώχνουν τους δημότες. Άξιο απορίας παραμένει τι θα πούνε στον προεκλογικό τους αγώνα…

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα,

 

Ιανουάριος 22 2014 

 

pelasgos@fasoulas.de

www.fasoulas.de