Παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας

Η Ελλάδα καλύπτει το 100% της κατανάλωσης
σε: μήλα, κρασί, ντομάτες, αιγοπρόβειο γάλα,
κρέας, πεπόνια & βρώμη. Την υπερκαλύπτει
(μέχρι πάνω από 250% σε: ρύζι, γιαούρτι, φέτα,
ελαιόλαδο, σιτάρι σκληρό, αγγούρια, σταφύλια,
καρπούζια, βερίκοκα, ακτινίδια, πορτοκάλια,
ψάρια, σταφίδα και ελιές (1.000%!). Σε άνω του
80% σε: αυγά, μέλι, γραβιέρα-κασέρι,
αραβόσιτο, κρέας πουλερικών, αχλάδια &
πατάτες. Άνω του 50% σε: κεφαλοτύρι, κριθάρι,
λεμόνια, αγελαδινό γάλα & φασόλια.
Χαμηλότερη σε: ρεβίθια, χοιρινό & βόειο κρέας,
μαλακό σιτάρι, φακές & ζάχαρη.

ΠΑΣΕΓΕΣ, 8/2012