Παρατείνεται μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2016 η προθεσμία υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.4178/2013 «Αντιμετώπιση Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», για συγκεκριμένες κατηγορίες του άρθρου 9 του νόμου.
Η παράταση δόθηκε με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ήδη έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση 940.000 κτίσματα, ωστόσο σύμφωνα με τους υπολογισμούς ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί μόλις στο 1/10 των ακινήτων που έχουν έστω και μια μικρή αυθαιρεσία.
Για την ένταξη περισσότερων ακινήτων είναι μονόδρομος οι εκπτώσεις, ωστόσο η οποιαδήποτε μείωση προστίμων φαίνεται ότι σκοντάφτει στους δανειστές και έτσι όσοι σπεύσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν τα ισχύοντα πρόστιμα.