Πλήθος δεικτών από τις ΗΠΑ στην οικονομική ατζέντα της ημέρας

Επισκόπηση αγοράς 25/6/2013: Πλήθος δεικτών από τις ΗΠΑ στην οικονομική ατζέντα της ημέρας

 

Αγορά συναλλάγματος: Οριακές απώλειες για το EUR 

Το EURυποχωρεί σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω της χαμηλής ρευστότητας που παρατηρείται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κίνας. Με ένα μάλλον αδιάφορο οικονομικό ημερολόγιο από την Ευρώπη, ένα πλήθος οικονομικών δεικτών από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των διαρκών αγαθών, της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και των πωλήσεων νεόδμητων κατοικιών, αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον της αγοράς. Παράλληλα, κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) κατεύνασαν τις ανησυχίες για άμεσο τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. Στις 5 amGMT, το EURυποχωρούσε κατά 0.1% έναντι των USDκαι GBP, στο 1.3114 και 0.8494, αντίστοιχα. Το JPYτέλος, ενισχύθηκε κατά 0.4% και 0.3% σε σχέση με το EURκαι το USD.

 

 

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανόν αμετάβλητες κατά την έναρξη της συνεδρίασης

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται κατά 6 με 14 μονάδες πτωτικός κατά το άνοιγμα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη εγκρίσεων στεγαστικών δανείων BBA, καθώς και την έρευνα λιανεμπορίου CBI, ενώ οι DominoPrintingSciences (DNO), Northgate (NTG), Carpetright (CPR), AdvancedComputerSoftwareGroup (ASW), IDOX (IDOX), LoQ (LOQ), Trifast (TRI), AccsysTechnologies (AXS), PlasticsCapital (PLA), Accumuli (ACM) και Private & CommercialFinanceGroup (PCF) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Τέλος, σύμφωνα με την WallStreetJournal, η Αυστραλιανή LincEnergyβρίσκεται σε πρόωρες συζητήσεις για την εξαγορά του ανθρακωρυχείου στην περιοχή του Queensland, που κατέχουν από κοινού οι BHPBilliton(BLT) και MitsubishiCorporation.

 

Ασία: Απώλειες για τις Ασιατικές αγορές

Τα Ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν στη σημερινή συνεδρίαση, ακολουθώντας τις χτεσινές απώλειες στην WallStreet. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία μεταξύ άλλων οι Rakuten (4755), PanasonicCorporation (6752), DaikinIndustries (6367), IsuzuMotors (7202) και OkiElectric (6703) υποχώρησαν, με τις τρεις τελευταίες να επηρεάζονται από το ανατιμημένο JPY. Στις 5 amGMT, ο δείκτης Nikkei 225 κατέγραφε απώλειες κατά 1.7%, στις 12,844.7 μονάδες.

Στην Κίνα, οι μετοχές των εταιριών του χρηματοπιστωτικού κλάδου, PingAnBank (000001), ChinaMinshengBankingCorporation (600016) και ShanghaiPudongDevelopmentBank (600000) υποχώρησαν, λόγω των αυξημένων ανησυχιών για την έλλειψη ρευστότητας στην οικονομία της Κίνας. Στο Χόνγκ Κονγκ, οι ChianMinshengBank (1988), AgilePropertyHoldings (3383) και BeijingNorthStar (588) κινήθηκαν πτωτικά, ενώ τα βελτιωμένα αποτελέσματα εξαμήνου οδήγησαν την FoxconnInternationalHoldings (2038) σε άνοδο. Στην Νότια Κορέα τέλος, η Celltrion (068270) υποχώρησε, παρά την αύξηση του μεριδίου που κατέχει η TemasekHoldings κατά USD 130.0 εκατ. στην πρώτη.

 

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν

Στις 5 amGMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 κατέγραφαν απώλειες κατά 4.9 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά, το δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, το δείκτη τιμών ακινήτων S&P/CaseShiller, τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών, το δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας της  RichmondFed, καθώς και το δείκτη λιανικού εμπορίου Redbook. Μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματίσει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων οι WalgreenCompany (WAG), CarnivalCorporation (CCL), LennarCorporation (LEN) και ApolloGroup (APOL). Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, οι MitelNetworks (MITL) και MerrimackPharmaceuticals (MACK) ενισχύθηκαν κατά 7.7% και 1.1%, ενώ στον αντίποδα οι NavistarInternational (NAV), SonicCorporation (SONC) και MitekSystems (MITK) υποχώρησαν κατά 2.1%, 3.9% και 8.0%, αντίστοιχα, με την τελευταία να επηρεάζεται δυσμενώς από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να προχωρήσει σε έκδοση νέων μετοχών. 

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 1.2%, κυρίως λόγω των αυξημένων ανησυχιών για την περιορισμένη ρευστότητα στο οικονομικό σύστημα της Κίνας. Μεταξύ άλλων, οι Apple (AAPL), Google (GOOG), Allergan (AGN), BoeingCompany (BA), CliffsNaturalResources (CLF) και PeabodyEnergyCorporation (BTU) υποχώρησαν κατά 2.7%, 1.3%, 11.6%, 2.1%, 7.6% και 7.2%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, η TenetHealthcareCorporation (THC) ενισχύθηκε κατά 4.5% μετά από την συμφωνία για εξαγορά της VanguardHealthSystems (VHS) με το συνολικό αντίτιμο να ανέρχεται σε USD 21.0 ανά μετοχή.

 

Ευρωπαϊκές μετοχές: Πιθανές απώλειες κατά την έναρξη της συνεδρίασης

Ο δείκτης DAXαναμένεται από 5 μονάδες θετικός έως 11 μονάδες πτωτικός, ενώ ο δείκτης CACαναμένεται από 0 έως 16 μονάδες πτωτικός κατά το άνοιγμα. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τις λιανικές πωλήσεις της Ιταλίας, το δείκτη επιχειρηματικού κλίματος της Γαλλίας, το δείκτη τιμών παραγωγού της Ισπανίας, καθώς και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Ελλάδας, ενώ δεν έχουν προγραμματιστεί σημαντικές εταιρικές ανακοινώσεις για σήμερα. Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα στον τύπο που εξέδωσε το χρηματιστήριο του Μεξικό, η CaixaBank (CABK) προτίθεται να διαθέσει προς το κοινό γύρω στις 482.6 εκατ. μετοχές που κατέχει στην Μεξικάνικη GrupoFinancieroInbursaSABdeCV, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της κεφαλαιακής διάρθρωσής της. Τέλος, το εποπτικό συμβούλιο της HansaGroupAG (H4G) έπαυσε τον Dr. VolkerBauerαπό τα καθήκοντά του και ανέθεσε καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου στον KhodayarAlambeigi.

Μακροοικονομική ενημέρωση

 

Ο δείκτης τιμών των εταιρικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία αυξάνεται: Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών των εταιρικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία παρουσίασε απρόσμενη αύξηση κατά 0.3% για τον Μάιο, συγκρινόμενος με μια πτώση κατά 0.3% που σημειώθηκε τον Απρίλιο.

 

Πρωτότυπο κείμενο στα Αγγλικά

 

Η Saxo Bank είναι μια διεθνής τράπεζα επενδύσεων, η οποία ειδικεύεται σε συναλλαγές και επενδύσεις στα διεθνή χρηματιστήρια μέσω Internet. Η Saxo Bank επιτρέπει στους ιδιώτες επενδυτές και τους εταιρικούς πελάτες να διαπραγματεύονται συνάλλαγμα, συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), μετοχές, διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF), συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (ΣΜΕ), δικαιώματα προαίρεσης και άλλα παράγωγα μέσα από τις πολυβραβευμένες πλατφόρμες που διαθέτει στο Internet, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες επαγγελματικής διαχείρισης κεφαλαίου και χαρτοφυλακίου.

ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ: Προς όφελος των πελατών η Saxo Bank προσφέρει τις πληροφορίες στα Ελληνικά. Οι χρήστες αυτών των πληροφοριών συμφωνούν ότι η Saxo Bank δεν μπορεί να είναι υπόλογη για καμία άμεση ή έμμεση απώλεια ή τραυματισμό που προκλήθηκε εξολοκλήρου ή επιμέρους λόγω ατελούς ή ανακριβούς μετάφρασης από το πρωτότυπο Αγγλικό κείμενο σε άλλη γλώσσα. Οποιαδήποτε μετάφραση έχει απόκλιση από το Αγγλικό κείμενο που βρίσκεται για παράδειγμα στη σελίδα www.tradingfloor.com θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψη.

 

 

Saxo Bank AS Hellas  |  4 Vasilissis Sofias Avenue |  106 74  Athens Greece
Phone: +30 211 181 2 181 |   Direct Phone: +30 211 181 2 184 |