Πολιτική και οικονομία στην Ελλάδα

Mιά συζήτηση για την σχέση πολιτικής και οικονομίας στην Ελλάδα: Χούντα1, Χούντα2, Πολυτεχνείο, Εθνάρχης Καραμανλής, Ανδρέας Παπανδρέου…

 

Subject: Fwd: Re: Re:From: nlampiris16@hotmail.com Date: Wed, 4 Feb 2015 16:01:35 -0500

 

 

From: Nicolas Kaloy <nicolas.kaloy@sunrise.ch>
Date: February 4, 2015 at 2:38:59 PM EST
To: “Leonidas C. Aposkitis” <phileon@ath.forthnet.gr>, Professors-PhDs <Professors-PhDs@googlegroups.com>
Cc: fonikor <fonikor@otenet.gr>
Subject: Re: Re:

Αγαπητέ κ΄Αποσκίτη,

Σεβασμός προς σεβασμό δεν νομίζω ότι αυτά τα δύο που επικαλείσθε είναι η ΑΙΤΙΑ. δηλ το υπό του Πλάτωνος “η του παντός αρχή” ή το “ανυπόθετον”. Εγώ,

1ον συγκρίνω την οικονομική πρόοδο της περίφημης 20ετίας 1953-1973. Την ξερετε να μη επαναλαμβανω.  (Δεν με ενδιαφέρει άλλο τι από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ πρόοδο. Όπως το είπε και ο Κλίντον it is the economy, stupid.). Η οικονομία άρχισε με τον Σπύρο Μαρκεζίνη και συνεχίστηκε διαρκώς αυξανόμενη μέχρι της  πρώτης Χούντας

2ον Η οικονομία πήγαινε τόσο καλά ώστε αρχίσαμε στον γεωπολιτικό τομέα να σηκώνουμε κεφάλι έναντι της Αμερικής και Αγγλίας. Πράγμα που προκάλεσε την απόφαση τους να χτυπήσουν την οικονομία. Τα συμφέροντα του ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ (ΑΖ)είναι  τόσο ΙΣΧΥΡΑ ώστε ως μέσα δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και δολοφονιες, βρίσκοντας πάντοτε, όπως άλλοτε ο Μαρδόνιος, πρόθυμους ΕΛΛΗΝΕΣ. (Ιστορικώς σχετικές με το ΑΖ: Καποδιστριας, Γεώργιος Α., Μεταξάς, (ίσως) Παπάγος, Ήρωες του Πολυτεχνείου, αργότερα απόπειρα εναντίον Κώστα Καραμανλή) . Δολοφονίες λοιπόν αλλά και άλλες επεμβάσεις εγκληματικές. Πυρπόλησις δασών προ των εκλογών, στρατός κουκουλοφόρων κλπ. Όποτε χρησιμοποιήσαμε τα συμφέροντα του ΑΖ (Βενιζέλος) πήγαμε πολύ καλά, όποτε τους εναντιοθήκαμε σπάσαμε το κεφάλι μας (Μικρα Ασία).

3ον Τα φαινόμενα εξελίξεως της ελληνικής ιστορίας ακολουθούν (όπως οι χάντρες περιδερίου) μια συνεχή κλωστή.- η κλωστή είναι οι χειροπέδες μας, δε είμαστε ελεύθεροι. Τα γεγονότα δεν είναι μεμονωμένα – είναι συνεχή. Ίσως σας κάνει εντύπωση ότι στην ανωτέρω απαρίθμηση περιλαμβάνω τους “Ήρωες του Πολυτεχνείου” Ο Παπαγος εδολοφονήθη διότι ήταν εμπόδιο στο θέμα της Κύπρου. Ο Μεταξάς εδολοφονήθη λόγω του σχεδίου Φον Κανάρη (ελπίζω να το ξέρετε). Οι Ήρωες του Πολυτεχνείου εξύπνησαν ξαφνικά να …ελευθερώσουν την Ελλάδα από την Χούντα όταν η Χούντα ετοίμαζε εκλογές που θα έφερναν τον Μαρκεζίνη. Αυτό που επέτυχαν οι “Ήρωες” ήταν να φερουν την δεύτερη Χούντα η οποία προορίζετο για κάτι που ΔΕΝ θα συνέβαινε με Μαρκεζίνη: την επιθυμητή για το ΑΖ απόβαση των Τούρκων. (Συνδεστε τις …χάντρες που σας είπα). Οι Έλληνες πολιτικοί που τους θεωρείτε αιτίες ήσαν απλώς πιόνια.

4ον. Μετά το τέλος της Κύπρου (ως άνω) επρεπε να συνεχισθεί η εξόντωση της Ελλάδος μέχρι τέλους. Ετσι εσταλη ο Ανδρέας Παπανδρέου γiα την χαριστική βολή. Οι άλλοι που προηγήθησαν δεν είχαν συνείδηση της προδοσίας΄Ο Ανδρέας ήταν συνειδητός. Ήρθε με αποστολή προκαθορισμενη. Η κυριότερη απόδειξις αυτού είναι ότι, δόκιμος οικονομολόφος ων, επήρε μέτρα εξοχως αντιοικονομικά. Εξήλωσε όλες τις υπό ανάπτυξη βιομηχανιες, καθήλωσε τους αγροτες στα καφενεια και στα ΚΑΠΗ..Δημιούργησε στρατο μισθοφόρων ψηφοφόρων – αφού δεν υπήρχαν επενδύσεις, αφού έκλεισαν οι βιομηχανίες τι άλλο έμενε από του  να διορίζει στο δημόσιο (με σημειώματα των κλαδικών) και να πληρώνει με δάνεια. Η Χούντα παρέδωσε οικονομία με ετήσια αύξηση ΑΕΠ 8%, ιδιωτ΄επενδύσεων 10% και χρεους 25% του ΑΕΠ.

 Ο Καραμανλής, υπό τον φωτοστέφανο του “Σοσιαλισμού” (βλ.την πάταξη της ιδιοκτησίας και των επενδύσεων από το Σύνταγα του 1975 άρθρο 106 παρα 3 κλπ)

 κατέβασε το ΑΕΠ στο 3,5%, τις Ιδιωτ επενδ στο 0,6% (!!!) και ανέβασε το χρέος στο 28%.

Και έρχεται πλέον θριαμβευτής ο Ανδρέας. Το χρέος του 28% ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΟ 85% (βλ. Πρακτικά Βουλής 6.2.1986). Παραλλήλως ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ , ευνόησε την διαφθορά (πολιτική ΚΑΙ κοινωνική)  και δημιούργησε μισθοφορικό  στρατό ψηφοφόρων που επλήρωνε με δανεισμό.

5ον Το κακό πλέον είχε γίνει. Οι επόμενες κυβερνήσεις έπρεπε να συνεχίσουν το ίδιο παιχνίδι για να απορροφήσουν την ανεργία. Η Χούντα άφησε 112000 υπαλλήλους τελικώς ο  αριθμός έφτασε τις 900,000. Και ο δανεισμός συνεχιζόταν – καμία κυβέρνησηις δεν είχε το σθένος να πει “απολύω”, “παύω να δανείζομαι” , “λιτότης”.

Περί το 1986 (νομίζω) ο εγκριτος δημοσιογραφος Κ.Κόλμερ λέγει στον Ανδρέα: “Έτσι όπως πάμε κ Πρόεδρε θα χρεοκοπήσουμε” για να πάρει την απάντηση από τον μέγα οικονομολόγο “το ξερω ότι θα χρεοκοπήσουμε αλλά μέχρι τοτε εγώ θα έχω πεθάνει”!!! Σε ανύποπτο χρόνο ο πατέρας του Γεώργιος είχε πει “αλλίμονο στην Ελλάδα αν την κυβερνήσει ο Ανδρέας”. Ήταν κατατοπισμένος επί της αποστολής που έπρεπε να διεκπεραιώσει ο γιός του.

 

Τελευταία παρατήρησις!  Όσοι αγνοούν την δυναμικη και την λογική του ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ  δεν θα μπορέσουν ποτέ να καταλάβουν την μοίρα της Ελλάδος.Όσοι νομίζουν ότι μπορει η Ελλάς να ακολουθεί αυτόνομη πολιτική βρίσκονται σε άλλο κόσμο. Ας θυμώμαστε πάντοτε τον περίφημο λόγο του Τσάρου Νικολάου Α με τον ΑγγλοΠρέσβη κατανεύοντα, το 1853 : ¨” Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ανασύσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας η η Ελλάδα να γίνει ισχυρό Κράτος” Βλ J.A.R. Marriott, The Eastern Question σελ. 230.

 

Διαβάστε τα βιβλία μου (δωρεάν) στο www.fondationkaloy.com:

1.H ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ τόμ 2, Το Ανατολικό Ζήτημα, Η Ελληνική Επανάστασις

2. Ποιοί εδολοφόνησαν την Ελλάδα 1995

3. Η Ανατομία ενός εγκλήματος 2011

4. Οι Ασθένειες της Δημοκρατίαςκαι η Πολιτική Μεταρρύθμισις1996

5. Ολοι τα έλεγαν. Κανείς δεν ακουγε.

6. Η πολιτική σημασία του βλακός 1991

7. O Μαρξιστικός Μύθος 1984 (σελ. 37 ΣΗΜ 2)

 

Από την  Γενεύη με αγάπη

DR Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος, Ph.D.

Geneva

www.kaloyprizeinternationa/com,

Google: Nicolas Kaloy

 

2015-02-04 19:07 GMT+02:00 Leonidas C. Aposkitis <phileon@ath.forthnet.gr>:

Mε όλο τον σεβασμό, επειδή σας παρακολουθώ χρόνια, ξεχνάτε πάντα τις δύο βασικές αιτίες

της σημερινής κατάντιας:

1. Την προδοσία της ΚΥΠΡΟΥ και την ανοιχτή πληγή που μας άφησε μέχρι σήμερα γονατίζοντας

την χώρα γεωπολιτικά στην ανατολική Μεσόγειο,

2. Την άρον-άρον ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ για να “προστατευθεί εθνικά” από την Τουρκία…αφού

δεν είχαμε τα κότσια να τους ρίξουμε στην θάλασσα επειδή η Κύπρος μας “ήταν μακριά” με αποτέλεσμα

σήμερα να μην έχουμε ούτε βιομηχανία ούτε λεμόνια!

Λοιπόν για αυτά ΔΕΝ έχει καμμία ευθύνη άλλος παρά μόνο η ΔΕΞΙΑ παράταξη των δοσιλόγων της κατοχής

και οχι της παλιάς αστικής τάξης, την οποία είχαν ήδη διαλύσει.

Οποιονδήποτε σοβαρό αστό είτε πρώην βιομήχανο…είτε σοβαρό εφοπλιστή ρωτήστε αυτό θα σας πεί. Και γνωρίζω πολλούς

γιαυτό το λέω. Οι μεγάλες επιλογές που δεσμεύουν την χώρα μέχρι σήμερα έγιναν από την μεταπολεμική

δεξιά και ακροδεξιά…Καραμανλής, Χούντα, ΝΔ, Σημίτης(ο πιό δεξιός), “εκσυγχρονιστές” κάθε είδους, Μνημονιακοί και

παρατρεχάμενοι…Αυτοί ήταν και παραμένουν η μεγάλη πληγή της Ελλάδας. Τα υπόλοιπα που συνέβησαν ήταν

διαχειριστικές, αναμενόμενες, “παράπλευρες απώλειες”. Η χώρα θα μπορούσε με άλλες επιλογές και ψωμί να τρώει ο κόσμος, και

δημοκρατία να έχει, και ανταγωνιστική να είναι και ΑΥΤΑΡΚΗΣ…δεν χρειαζόντουσαν ούτε Μακρονήσια ούτε Μνημόνια

για να πάει καλά η οικονομία, η παιδεία, ο πολιτισμός. Τώρα ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙ ΑΣ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!

 

Με εκτίμηση

 

Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης

 

ΥΓ. Οι “πρασινοφρουροί” και οι “συνδικαλιστές” τους οποίους συνέχεια επικαλείστε είναι σαν τους “τζιχαντιστές” σήμερα.

Το ίδιο το ΣΥΣΤΗΜΑ τους προιμοδοτεί για να ολοκληρώσουν την καταστροφή την οποία το ίδιο έχει επιλέξει.

Οι εγκέφαλοι ήταν πάντα οι ίδιοι και σίγουρα όχι…”Αριστεροί”. Και είναι και λίγο άκομψο να μην το βλέπουμε αυτό.

 

—– Original Message —–

From: Nicolas Kaloy

Sent: Wednesday, February 04, 2015 3:50 PM

Subject: Re:

 

Ασφαλώς ρίχνονται τωρα στους εφοπλιστές για να τους αφανίσουν από το πρόσωπο της …θαλάσσης. Εάν φορολογηθούν δεν θα έχουμε πλέον την πρώτη Ναυτιλία στον Κόσμο. Εμείς δεν θα την έχουμε.  Διότι ο εφοπλιστές θα αλλάξουν εντός 5 λεπτων σημαία. Επειδή κ. Παπαδιά στην οικονομία υπάρχουν μερικοί brazen laws άλλοι από αυτούς της εποχής του Ricardo. ‘Οτι σε μιά κλειστή αγορά υπάρχει μόνο μία τιμή  Και σημερα “κλειστή αγορά” ειναι όλος ο πλάνήτης (δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλους γαλαξίες!). Οι ξένοι και κυρίως οι Γερμανοί έχουν λόγο να σας ξεσηκώσουν εναντίον των εφοπλιστών. Τους καίει η Ελληνική Ναυτιλία. Μέχρι το 1973 επ΄20 ετη οι ιδιωτικές επενδύσεις ήσαν ετησίως 10% του ΑΕΠ (από πολλούς εφοπλιστές επίσης οι οποίοι εξετείνοντο και σε χερσαίες δραστηριότητες). Το 1975 με το νέο καταστρεπτικό Σύνταγμα ο ψευτο-Εθνάρχης εδίωξε τον Ανδρεάδη και τον Νιάρχο – και εφρύαξαν τα ΜΜΕ ενάντια στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Ο ,,,Εθνάρχης αμόλησε την ΕΡΤ στο δρόμο και ρώταγε τον “λαο” για να ακούσουμε τό “καλά κάναν και τους τα πήρανε”.

Αποτέλεσμα ΑΜΕΣΩΣ ήταν ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις έπεσαν στο 0,6% και εκεί παραμένουν ακόμη. Τέλος.ο αγύρτης που ψηφίζατε έκλεισε ΟΛΕΣ τις βιομηχανίες και ΟΛΗ την παραγωγή ώστε αναγκαστήκατε να αγοράζετε και τα σκόρδα από την Κίνα και επειδή δεν υπήρχαν επενδύσεις αναγκάστηκε (για να μη χάσει τους ψήφους) να σας “διορίζει” οπως λέγει ο Πάγκαλος και “μαζί τα φάγατε τα δανεικά”.

 

 Και δεν έχετε ακόμη καταλαβει τι συνέβη. Διατι ο κόσμος πριν το 1973 μίλαγε για το “ελληνικό οικονομικό θαυμα” και σήμερα η Ελλάς κατάντησε “τω σκυλιώνε μασκαράς”. 

Επιτεθείτε τώρα στους εφοπλιστές και …περιμένετε επενδύσεις για να απορροφηθούν οι άνεργοι. Δεν έχετε καταλάβει ότι αν δεν είχε επικρατήσει το πνέυμα διώξεως (να τους τα φάμε) του “μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφάλαιου” που σας έλεγε ο αλήτης, σήμερα ο Πειραιάς, ως κέντρο της μεγαλυτερης Ναυτιλίας στον κόσμο, θα ήταν Μανχάτταν και ο Σκαραμαγκάς (όπου όταν ήρθαν Σουηδοί να τον αναπτύξουν  τους πετάγατε πέτρες υπό την καθοδήγηση των Συνδικάτων ξεσηκωμένων από τα Κόμματα!) θα ηταν σήμερα το μεγαλύτερο chantier naval της Ευρώπης, με χιλιάδες εργάτες. Και συνεχίζετε το ίδιο πνεύμα ωθούμενοι από το αρχαιόθεν DNA  της φυλής: τον Φθόνο για τον επιτυχημένο και τον καλύτερο και τον (όπως λέει ο Μακιαβέλλι) τον τυχερότερο.

 Τι τα θέλετε κ. Παπαδιά. Δεν διαβάζετε τουλάχιστον παραμύθια? Να ακούσετε για αυτόν τον έξυπνο που έσφαξε τις χηνες που κάνουν τα χρυσά αυγά (“καλά έκανε και τους τα πήρε!) και να θαυμάζετε τους πολιτικούς σας με το αφιόνι της “αριστερας” χωρίς να ακούτε το μικρό παιδί που σας έλεγε ότι “ο βασιλιάς είναι γυμνός”.

 

Δυστυχώς κ. Παπαδιά. Η Ελλάς πήγαινε μέχρι το 1973 να γίνει μεγάλη δύναμις. Εγώ ήμουνα έξω και εβλεπα το πνεύμα. Αλλά ο λαός, ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος, ήταν πολύ μικρός και παρεσύρθη όταν η “Αριστερά” του έδειχνε από μακρυά το ψεύτικο βάζο με το ψευτικο γλυκό. Τώρα είναι πλέον ΑΡΓΑ.

Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος

Geneva

ΥΓ Στο μεταξύ σας κοιμίζουν τώρα με την υπόσχεση της …φορολογίας. Δεν έχετε, ούτε μπορειτε, να καταλάβετε ότι μειόνοντας τον φόρο των επιχειρήσεων κάτω του 15% θα έχετε περισσότερες εισπράξεις από το αν φορολογείτε με 35 ή 40% (ή όπως ο βλαξ Ολλάντ με …75%)? Δεν θα σας εξηγήσω γιατί, σας αφήνω να το σκεφθείτε.

Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος, Ph.D.

Geneva

No virus found in this message.
Checked by AVG – www.avg.com
Version: 2014.0.4800 / Virus Database: 4257/9054 – Release Date: 02/04/15

http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews%5BbackPid%5D=78&tx_ttnews%5Btt_news%5D=4461&cHash=c9fdbf071934c8aa87326f28fd487bac