Πως έγινε η ληστεία στην Εθνική τράπεζα

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΩΛΕΣΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΚΤΑ 4 ΔΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (ΑΜΚ) ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Όπως εξηγήσαμε αναλυτικά και με επιχειρήματα (βλ. ΕΔΩ) το δημόσιο απώλεσε μέσα σε μια νύκτα από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Eurobank πάνω από 11 δις.

 

Όπως εξηγείται αναλυτικά , επίσης, και στην Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (αλλά εμμέσως και στην απάντηση του ΥΠΟΙΚ παρακάτω) η ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκε [χωρίς να επιτραπεί στο Δημόσιο (στην πραγματικότητα στο ΤΧΣ) και στους παλαιούς μετόχους να συμμετάσχουν] με τιμή μετοχής στα τάρταρα των 2,2 ευρώ, χαμηλότερη και από την Χρηματιστηριακή τιμή (2,58 ευρώ) και 48% κάτω από την τιμή που αγόρασε το δημόσιο (4,29 ευρώ) κατά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας,κατά την οποία το δημόσιο έδωσε 8,7 δις ευρώ!

Αυτό σημαίνει ότι το δημόσιο απώλεσε άρον-άρον από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου περί τα 4 δις!

Για να δικαιολογήσει αυτήν την τρομακτική απώλεια από την οποία επωφελήθηκαν τα ιδιωτικά συμφέροντα το Υπ. Οικονομικών στην ανακοίνωσή του επιχειρεί αυθαίρετα να τη συμψηφίσει με το “κούρεμα” των ομολόγων που κατείχε η Εθνική (μέσω PSI) ύψους 11,7 δις ευρώ!!!

Ένας τέτοιος συμψηφισμός (κάτι σκανδαλωδώς ανάλογο έκανε πρόσφατα στη Βουλή ο Γ. Στουρνάρας απαντώντας στον Π. Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ) είναι καινοφανής ,παράλογος και εξωφρενικός.

Και αυτό γιατί ο Γ. Στουρνάρας και η κυβέρνηση παραδέχονται ότι το PSI δεν υπάρχει για τις τράπεζες, αφού συμψηφίζεται χαριστικά με επιστροφή χρημάτων το κούρεμα των ομλόγων τους,ενώ μέχρι τώρα έλεγαν ότι το δημόσιο θα ανακτήσει σύντομα όλα τα ποσά της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω της αύξησης της τιμής των μετοχών τους και μέσω των Warrants (και όχι μόνο).

Και το ερώτημα, αν έτσι έχουν τα πράγματα, είναι απλό. Γιατί μιλάνε τότε για PSI; Και γιατί δεν προβαίνουν σε αντίστοιχο συμψηφισμό με επιστροφή των απωλειών στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και στους ομολογιούχους;

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ είναι ΜΕΓΑ!!!

Η Iskra παραθέτει: αυτούσια την ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά το ίδιο colpo grosso, που είχε στηθεί για τη Eurobank (Βλ. ΕΔΩ), με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και με το στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα, στήνεται και για την Εθνική Τράπεζα.

Η τιμή της μετοχής της Εθνικής, που πληρώθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο αλλά και από άλλους, που συμμετείχαν στην προηγούμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ήταν 4,29 €. Τώρα η νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής κατά 2,5 δις γίνεται στην απίστευτη τιμή των 2,20 €, ενώ η τιμή κλεισίματος της 8/5/2014 ήταν 2,58 €!!! Δηλαδή 14,7% κάτω από την χρηματιστηριακή τιμή!!! 

Οι μετοχές του ΤΧΣ απαξιώνονται κατά 48% και σε απόλυτη τιμή η ζημιά που προκαλείται άμεσα είναι πάνω από 4 δις!!!

 

Το ποσοστό του ΤΧΣ στην Εθνική υποχωρεί σε 57% από 84,37% που ήταν μέχρι τώρα.

Ταυτόχρονα, τα ασφαλιστικά ταμεία υφίστανται νέα απαξίωση των χαρτοφυλακίων τους.

Είναι χαρακτηριστική η εμπλοκή επιθετικών βραχυπρόθεσμων hedge funds, όπως και στην περίπτωση της Eurobank, όπου παρατηρήθηκαν εκτεταμένα φαινόμενα υποτιμητικής κερδοσκοπίας (short selling) με τη μετοχή της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κάτι που έχει καταγγελθεί ότι θα συμβεί και με την Εθνική.

Πρέπει να γίνει έρευνα σε βάθος για όλες αυτές οι κινήσεις σε τμήματα, θυγατρικές και συνδεδεμένες εταιρίες των ξένων επενδυτικών τραπεζών, που συμμετείχαν με διάφορες ιδιότητες στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έχοντας παράλληλα εσωτερική πληροφόρηση (inside information). Από την Black Rock, που ολοκλήρωσε την έρευνα των Ελληνικών Τραπεζών, μέχρι τους συμβούλους της αύξησης (Goldman Sachs International και Morgan Stanley & Co International plc, που ενήργησαν ως Διεθνείς Συντονιστές και Διεθνείς Συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, καθώς και τους BofA Merrill Lynch, Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc, Mediobanca-Banca di Credito Finanziario SpA και UBS Limited, που ενήργησαν ως Συνδιαχειριστές της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου).

Σύσσωμος ο οικονομικός τύπος προσπαθεί να εμφανίσει όλα αυτά ως μεγάλη επιτυχία και εισροή κεφαλαίων στη χώρα, αποσιωπώντας τη μεγάλη ζημιά που κατέγραψε η αξία της περιουσίας του ΤΧΣ, δηλαδή του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο Υπουργός Οικονομικών θα ισχυριστεί πάλι (όπως και για την Eurobank) ότι το Ελληνικό Δημόσιο κέρδισε από την Εθνική 11,7 δις από το PSI, οπότε δεν υφίσταται καμία ζημιά αλλά τελικά είναι κερδισμένο!!!

Για άλλη μια φορά σημειώνεται ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τακτοποίηση μεγαλοκεφαλαιούχων, που απολαμβάνουν την εύνοια της Κυβέρνησης, και συγκέντρωση πλούτου στα χέρια της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας.

Για άλλη μια φορά έγιναν φανερές οι προθέσεις τους να κλείσουν όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς, πριν την αναπόφευκτη ήττα τους στις επικείμενες εκλογές.

Ο ελληνικός λαός δεν ξεγελιέται με χάντρες και ψεύτικα δωράκια και θα στείλει στο περιθώριο της πολιτικής ζωής όλους εκείνους, που τον εξαθλίωσαν και τον καταδίκασαν στην ανέχεια και την απελπισία.

Οι Έλληνες πολίτες βιώνουν μια βίαιη ανθρωπιστική κρίση, με την ανεργία να έχει φτάσει σχεδόν στο 30%, τους δημοσίους υπαλλήλους να απολύονται κατά χιλιάδες, την πραγματική αγοραστική δύναμη των εργαζομένων να έχει μειωθεί πάνω από 40%, τα κόκκινα δάνεια να εκτοξεύονται σε πρωτόγνωρα ύψη, το κοινωνικό κράτος να έχει διαλυθεί και τους νέους να σπρώχνονται στη μετανάστευση. Μια ανθρωπιστική κρίση που προκαλεί δυστυχία, απελπισία και απόγνωση, αύξηση των αυτοκτονιών και των ψυχικών νοσημάτων, κατάρρευση της ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας.

Και όμως! Την ίδια στιγμή οι κυβερνώντες πανηγυρίζουν για την «επιτυχία» της ΑΜΚ της Εθνικής, που είχε συνέπεια την καταγραφή άμεσης ζημιάς στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου!

Είναι αξιοσημείωτο ότι στις ανακοινώσεις για τις «επιτυχημένες» ΑΜΚ των τραπεζών δεν γίνεται καμία αναφορά στην ανάγκη προστασίας των δανειοληπτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δυσβάστακτες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους και την περιουσία τους, ακόμα και αν δεν τα απέκτησαν με δανεισμό. Απλά, οι δανειολήπτες βρίσκονται σε διαρκή ομηρία, εκλιπαρώντας τις συστημικές τράπεζες για ρυθμίσεις των δανείων τους, που διασώθηκαν με δημόσιο χρήμα.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει την άμεση και σκληρή απάντησή του στις επερχόμενες εκλογές, και με την ψήφο του θα ανατρέψει αυτή την Κυβέρνηση της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας.

Τους προειδοποιούμε ότι για λόγους προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος ο ΣΥΡΙΖΑ θα διερευνήσει νομικά τις ουσιαστικές και ολοφάνερες ευθύνες όλων των εμπλεκομένων για το μεγάλο κόλπο των τραπεζών, που εκτυλίσσεται σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων. Η προκαταβολική νομοθέτηση της μη δίωξης για απιστία των κυβερνητικών παραγόντων και του ανώτερου διοικητικού προσωπικού του ΤΧΣ, που με τις αποφάσεις τους προκάλεσαν ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου, είναι αντισυνταγματική και θα αντιμετωπιστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

 

 

Στη συνέχεια, η Iskra παραθέτει την απάντηση του Υπ. Οικονομικών:

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΙΚ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Aπάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας έδωσε σήμερα Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι με το «μαξιλάρι» των επιπλέον κεφαλαίων που άντλησαν από τις αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων οι τράπεζες θα μπορέσουν να διαχειριστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολύ πιο αποτελεσματικά.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Το Υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόσφατη και επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής τράπεζας που είχε ως αποτέλεσμα τη θωράκισή της με πολύτιμα κεφάλαια που της επιτρέπουν να αναπτυχθεί για το καλό της οικονομίας γενικότερα, επισημαίνει τα εξής:

»Καταρχήν, είναι προφανές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αγνοούν ότι η τιμή αυτή προήλθε από μια διαδικασία ανοιχτή και ανταγωνιστική, αυτή του βιβλίου προσφορών, στην οποία συμμετείχαν πάνω από διακόσιοι ειδικοί/θεσμικοί επενδυτές. Η τιμή κρίθηκε εύλογη από δύο διεθνούς κύρους επενδυτικές τράπεζες τις οποίους προσέλαβε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το discount σε σχέση με τη χρηματιστηριακή τιμή ήταν εντός των συνήθων ορίων, ενώ η τιμή στην οποία έγινε η αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ αντιστοιχεί σε κεφαλαιοποίηση ως προς λογιστική αξία υψηλότερη από αυτή των άλλων τριών τραπεζών και υψηλότερη του μέσου όρου των ευρωπαϊκών τραπεζών. Άρα, είναι στο κενό ο ισχυρισμός ότι οι μετοχές του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας απαξιώνονται κατά 48% και σε απόλυτη τιμή η ζημιά που προκαλείται άμεσα είναι πάνω από 4 δισ.!

»Εξάλλου, η ίδια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο πρώτο ερώτημα. Συγκεκριμένα, η συμμετοχή της ΕΤΕ στο PSI και στην μετέπειτα εξαγορά ομολόγων από το Δημόσιο της κόστισε 11.7 δισ. ευρώ σε ίδια κεφάλαια προς όφελος του Δημοσίου. Έλαβε από το ΤΧΣ 8.7 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση, δηλαδή 3 δισ. λιγότερα. Αν προσθέσει κανείς την σημερινή χρηματιστηριακή αξία της ΕΤΕ που έχει στην κατοχή του το ΤΧΣ (χωρίς να συνυπολογίσει οποιαδήποτε μελλοντική βελτίωση στη τιμή της μετοχής) που ανέρχεται σε 5.0 δισ. ευρώ, τότε το συνολικό όφελος του Δημοσίου ανέρχεται σε περίπου 8 δισ. ευρώ.

»Κατηγορούν επίσης την κυβέρνηση ότι το ποσοστό του ΤΧΣ στην Εθνική υποχωρεί σε 57% από 84,37% που ήταν μέχρι τώρα και ότι ταυτόχρονα, τα ασφαλιστικά ταμεία υφίστανται νέα απαξίωση των χαρτοφυλακίων τους. Ενημερωτικά λοιπόν, οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που καλύπτονται αμιγώς από ιδιωτικά κεφάλαια έχουν δύο θετικά στοιχεία: α) την μη επιβάρυνση του δημοσίου χρέους και κατά συνέπεια των φορολογουμένων με κεφάλαια, τα οποία μπορεί να προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας σε εύλογες αξίες και β) τη σταδιακή επανιδιωτικοποίηση των τραπεζών και την επιστροφή στην ομαλότητα.

»Αναφέρονται επιπλέον, σε εμπλοκή επιθετικών βραχυπρόθεσμων hedge funds, όπως και στην περίπτωση της Eurobank, όπου παρατηρήθηκαν εκτεταμένα φαινόμενα υποτιμητικής κερδοσκοπίας (short selling) με τη μετοχή της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κάτι που έχει καταγγελθεί ότι θα συμβεί και με την Εθνική.

Για την ύπαρξη “short selling”, ενημερώνουμε λοιπόν ότι δεν θα ήταν δυνατόν να λάβουν τέτοιου είδους κερδοσκοπικές θέσεις στην μετοχή της ΕΤΕ λόγω της μη ύπαρξης διαθέσιμων μετοχών που θα μπορούσαν να δανειστούν οι short sellers (τη δυνατότητα να δανειστούν σε υψηλή τιμή ώστε να αποπληρώσουν σε χαμηλότερη τιμή αν υπάρξει πτώση τιμής). Επίσης, ενημερώνουμε ότι από την υπερπροσφορά συμμετοχής επελέγησαν κυρίως επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα και δεν αποτελούν κερδοσκοπικά hedge funds. Τέλος, όσον αφορά τους συμβούλους στη συναλλαγή, δηλαδή τις διάφορες επενδυτικές τράπεζες, δεν συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου ώστε να μπορέσουν να επηρεάσουν την τιμή της.

»Κατηγορούν ακόμα τον Υπουργό Οικονομικών ότι θα ισχυριστεί πάλι (όπως και για την Eurobank) ότι το Ελληνικό Δημόσιο κέρδισε από την Εθνική 11,7 δισ. από το PSI, οπότε δεν υφίσταται καμία ζημιά αλλά τελικά είναι κερδισμένο!!! Η αλήθεια είναι -όπως το παραδέχεστε εξάλλου- ότι η Εθνική ζημιώθηκε από το PSI 11,7 δισ. ευρώ και το αντίστοιχο κέρδος για το Ελληνικό Δημόσιο είναι πραγματικό και όχι λογιστικό.

»Στον ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, επικείμενες διώξεις και άλλα παρόμοια τα οποία δεν επιδέχονται σχολιασμού.Δεν αντιλαμβάνονται ή κάνουν πως δεν αντιλαμβάνονται ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός έχει γίνει με γνώμονα την συστημική σταθερότητα και το δημόσιο συμφέρον.

»Στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κυβέρνηση για λογιστικά κέρδη και τώρα για λογιστικές ζημίες. Η αλήθεια είναι ότι το ΤΧΣ δεν έχει υποστεί καμία ζημία από την ΑΜΚ της ΕΤΕ και είμαστε βέβαιοι ότι στο μέλλον το Ελληνικό Δημόσιο θα ανακτήσει τα κεφάλαια που διέθεσε με κέρδος, χάρη στην καλή πορεία των τραπεζών και της Ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Ήδη τα κεφάλαια που δόθηκαν το 2009 για τις προνομιούχες μετοχές έχουν αρχίσει να αποπληρώνονται από τις τράπεζες.

»Τέλος, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την αύξηση κεφαλαίου τόσο της ΕΤΕ όσο και των λοιπών τραπεζών, συγχρόνως αναφέρεται στους δανειολήπτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους. Οι θέσεις αυτές είναι τελείως αντιφατικές, γιατί με το μαξιλάρι των επιπλέον κεφαλαίων που άντλησαν από τις αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων οι τράπεζες θα μπορέσουν να διαχειριστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πολύ πιο αποτελεσματικά.»

 

Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ σχετικά με την μετοχική σύνθεση της Εθνικής Τράπεζας. 

ΕΘΝΙΚΗ: TO JOHN LATSIS FOUNDATION ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 344 ΚΩΔΙΚΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ 32,2% – ΣΤΙΣ 20 ΜΑΪΟΥ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ 

Το 32,2% των μετοχών της  Εθνικής Τράπεζας κατέχουν ειδικοί επενδυτές δηλαδή οι Λάτσης, Μυστακίδης και άλλοι 343 κωδικοί που συμμετείχαν  στην αύξηση  μετοχικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τα ποσοστά των μετοχών στην Εθνική διαμορφώνονται ως εξής:

– Το ποσοστό του ΤΧΣ διαμορφώνεται σε 57,2%, στα νομικά  πρόσωπα εξωτερικού 6,2%, στα νομικά πρόσωπα 3,6%, σε ασφαλιστικά ταμεία 0,7%, σε οργανισμούς του Δημοσίου 0,2% και σε ειδικούς επενδυτές 32,2%.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν την αύξηση το ποσοστό του John Latsis Foundation ανερχόταν σε 1,03% ενώ κατείχε και warrants που αντιστοιχούν στο 8% των συνολικών μετοχών. Συνολικά, αν ασκηθούν  τα warrants, θα κατέχει το 9% των μετοχών της Τράπεζας.

Ανακοίνωση για τη Διάθεση Ενημερωτικού Δελτίου

Η ΕΘΝΙΚΗ ανακοινώνει ότι, από 13.05.2014, θέτει στη διάθεση του επενδυτικού κοινού το εγκριθέν, στην από 13.05.2014 συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Ενημερωτικό Δελτίο αναφορικά με την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Αγορά Αξιών της Ελληνικά Χρηματιστήρια – Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε. Συμμετοχών (η Ε.Χ.Α.Ε.) των νέων κοινών μετοχών που εκδόθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας που αποφάσισε η από 10.05.2014 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, στην από 10.05.2014 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας αποφασίσθηκε, μεταξύ άλλων, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, με καταβολή μετρητών και η έκδοση και διάθεση με ιδιωτική τοποθέτηση στο εξωτερικό σε ειδικούς επενδυτές, 1.136.363.637 νέων, κοινών, άυλων, ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών της Τράπεζας ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία και τιμή διαθέσεως €2,20, ανά μετοχή («Νέες Μετοχές»).

Το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα της Αυξήσεως έχει ως ακολούθως:

Ενέργεια

Ημερομηνία

Έγκριση Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

13 Μαΐου 2014

Δημοσίευση ανακοινώσεως του τρόπου και του τόπου διάθεσης του Ενημερωτικού Δελτίου στο Η.Δ.Τ.

13 Μαΐου 2014

Δημοσίευση εγκεκριμένου Ενημερωτικού (ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΧΑ, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Τράπεζας )

13 Μαΐου 2014

Δημοσίευση της ανακοίνωσης για τον τρόπο και τον τόπο διάθεσης του Ενημερωτικού Δελτίου, σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 3 του Ν. 3401/2005.

14 Μαΐου 2014

Έγκριση από την Επιτροπή/ Δ.Σ. της Ε.Χ.Α.Ε. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των Nέων Μετοχών.

16 Μαΐου 2014*

Ανακοίνωση στο ΗΔΤ και στην ιστοσελίδα της Ε.Χ.Α.Ε. για την ημερομηνία διαπραγματεύσεως των Νέων Μετοχών

16 Μαΐου 2014*

Πίστωση από την ΕΛΚΑΤ των Νέων Μετοχών στους Λογαριασμούς Δικαιούχων στο ΣΑΤ

19 Μαΐου 2014*

Έναρξη διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών

20 Μαΐου 2014*

* Τελεί υπό την αίρεση της σύγκλησης του Δ.Σ./Επιτροπής της Ε.Χ.Α.Ε. τις ανωτέρω ημερομηνίες.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες και ενδέχεται να μεταβληθεί. Οι Νέες Μετοχές θα εισαχθούν για διαπραγμάτευση στην Αγορά Αξιών της ΕΧΑΕ.

Για την εισαγωγή και την έναρξη διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών απαιτείται η προηγούμενη έγκριση της ΕΧΑΕ. Το Ενημερωτικό Δελτίο, όπως εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την 13.05.2014, θα είναι διαθέσιμο στο επενδυτικό κοινό σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα: (i) του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr), (ii) της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (www.hcmc.gr), και (iii) της Τράπεζας (www.nbg.gr) στην ενότητα «Ενημέρωση επενδυτών – Ετήσιες Εκθέσεις και Ενημερωτικά Δελτία», από την 13.05.2014, καθώς και σε έντυπη μορφή, εφόσον ζητηθεί.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=16321:amk-ete&catid=58:oikonomiki-politiki&Itemid=182