Πρόταση για μισθό 250 ευρώ

Παρέμβαση Βιτάλη σε Ελβετία, για τα «μεροκάματα δουλείας» της NESTLE

Την άμεση αντίδραση του Πατριωτικού Μετώπου και του Προέδρου του κ. Σταύρου Βιτάλη, προκάλεσε η πρόταση της NESTLE, η οποία μαζί με άλλες 10 πολυεθνικές εταιρίες, ζήτησαν από την «ελληνική κυβέρνηση», να πάει ο μισθός των Ελλήνων εργαζομένων, στα 250 ευρώ.

 

Σε επικοινωνία του κ. Βιτάλη με τον κ. Brunner, Πρόεδρο του μεγαλύτερου πολιτικού φορέα της Ελβετίας, ο Πρόεδρος του ΠΑΜ, ζήτησε από το SVP και τον Πρόεδρό του (ο οποίος σημειωτέον είναι αγρότης στο επάγγελμα), να πάρουν άμεσα θέση στην απαράδεκτη και απάνθρωπη στάση της Ελβετικής NESTLE.

Ο κ. Βιτάλης παράλληλα, ενημέρωσε με επιστολή του και τους 246 αντιπροσώπους στην Ελβετική Βουλή και το Εθνικό Συμβούλιο της Ελβετίας για την πρόταση της NESTLE, και ζήτησε φυσικά από όλους, στο όνομα της Άμεσης Δημοκρατίας την οποία πρεσβεύουν και υπηρετούν, να καταδικάσουν την ελβετική πολυεθνική.

Ο προσανατολισμός του Κινήματος προς τους πολιτικούς φορείς της αμεσοδημοκρατικής Ελβετίας, κρίθηκε άκρως απαραίτητος, δεδομένου ότι η εταιρία αυτή, ενώ στη χώρα καταγωγής της, λειτουργεί κάτω από τους κανόνες του Ελέγχου του Ελβετικού Λαού, στην Ελλάδα λειτουργεί ως ένας αδίστακτος και απάνθρωπος νεοταξίτικος μηχανισμός.

Παράλληλα, το Πατριωτικό Μέτωπο, καλεί όλους τους Έλληνες Παντοπώλες, να αντιληφθούν πως έχουν ένα ισχυρότατο όπλο στο χέρι τους, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν, απέναντι στη «δουλεμπορική» πρακτική των πολυεθνικών:

Όπως δηλαδή πράττει το Αλληλέγγυον από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, να μην φιλοξενήσουν στα ράφια τους, κανένα από τα προϊόντα των παρακάτω πολυεθνικών, οι οποίες ζητούν το μηνιάτικο των εργαζομένων τους να πάει στα 250 ευρώ: Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Barrila, Unilever, PhilipMorris, Henkel, NOYNOY, Kraft, Bic, Nestle, και SCA.

Επιτέλους, ας σηκώσουμε το κεφάλι μας και ας κάνουμε κάτι τόσο απλό και τόσο αυτονόητο, απέναντι στις δουλεμπορικές πρακτικές των πολυεθνικών.

Εξ’ άλλου, όπως επίσης απέδειξε το Αλληλέγγυον, οι Έλληνες βιοτέχνες, μπορούν να γεμίσουν το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς, με ελληνικά προϊόντα και φθηνότερα, αλλά και ανταγωνιστικά σε ποιότητα, με αυτά των πολυεθνικών. Ή αλλέως πως, «έχει κι’ αλλού πορτοκαλιές, που κάνουν πορτοκάλια».

Πατριωτικό Μέτωπο