ΠΣΕ: Πρόγραμμα «1+1= Περισσότερη Εξωστρέφεια»

 

Πρωτοβουλία του ΠΣΕ για επέκταση της εξαγωγικής βάσης της χώρας

και δικτύωση εξωστρεφών επιχειρήσεων

 Σε μία πρωτοποριακή Απόφαση προχώρησε η Γενική Συνέλευση μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, με στόχο -η κεντρική εξαγωγικών οργάνωση της χώρας- να συμβάλλει αποφασιστικά στην επέκταση της εξαγωγικής βάσης στην Ελλάδα, αλλά και την αποτελεσματική δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων που εμπλέκονται στην αλυσίδα της εξωστρέφειας.

 

 

Σύμφωνα με το ψήφισμα της ΓΣ του ΠΣΕ, ενεργοποιείται το Πρόγραμμα «1+1= Περισσότερη Εξωστρέφεια», που προβλέπει ειδικές εκπτώσεις 27,6% στις ετήσιες συνδρομές των μελών του Συνδέσμου που θα προσκαλέσουν για εγγραφή στο Μητρώο Εξαγωγέων του ΠΣΕ, άλλες υφιστάμενες ή νεοφυείς επιχειρήσεις που θέλουν να αποκτήσουν διεθνοποιημένο προσανατολισμό.

 

Η ειδική έκπτωση 27,6% επί της ετήσιας συνδρομής στα υπάρχοντα μέλη του Συνδέσμου αποτελεί έμμεση επιβράβευση στη συμβολή τους για την επίτευξη του ιστορικού ρεκόρ εξωστρέφειας το 2012, οπότε και η αξία των ελληνικών εξαγωγών ξεπέρασε τα 27,6 δις ευρώ.

 

Όπως τόνισε η Πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη, «η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας. Ενισχύοντας τη δικτύωση μεταξύ των εξωστρεφών επιχειρήσεων της χώρας, πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες επιτυχούς διείσδυσης σε νέες αγορές και ενισχύεται η δυναμική των εξαγωγών. Παράλληλα, όμως, ενισχύεται η φωνή του κάθε Έλληνα Εξαγωγέα. Συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις του ΠΣΕ, εμείς οι Έλληνες Εξαγωγείς, στηρίζουμε την εξωστρεφή επιχειρηματικότητα».

 

Τα NEA ΜΕΛΗ που θα εγγραφούν στο Μητρώο του ΠΣΕ, αποκτούν μία σειρά από ΠΡΟΝΟΜΙΑ και υποστήριξη συμμετοχής:

  • Σε επιδοτούμενες δράσεις του ΕΣΠΑ και Κοινοτικών Προγραμμάτων ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ-ΠΡΟΒΟΛΗΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, όπως το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων», «Κατάρτιση σε Θέματα Εξωστρέφειας: ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ & ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» ή τα ΤΟΠΣΑ
  • Σε ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ του ΠΣΕ, όπως συμμετοχή σε ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ
  • Στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «GOINTERNATIONAL», που συνδιοργανώνουν σε συνεργασία με την Eurobank, ο ΠΣΕ, ο ΣΕΒΕ, ο ΣΕΚ και ο ΣΕΒ..
  • Στην Πλατφόρμα Διαδικτυακής Προβολής και Υποστήριξης: EXPORTGATE.GR.
  • Στο HELPDESK του ΠΣΕ, την υπηρεσία ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, από το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό του Συνδέσμου
  • Στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ-ΠΡΟΒΟΛΗΣ προϊόντων και ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ, μέσα και από τις ειδικές υπηρεσίες του portal των εξαγωγών www.pse.gr., (με πάνω από 300.000 μοναδικούς χρήστες σε Ελλάδα και Εξωτερικό), όπως η ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ σε προβεβλημένη θέση στην ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ.
  • Στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ με ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ, όπως Μεταφορείς, Εταιρείες Logistics, Εκτελωνιστές, Συμβούλους Επιχειρήσεων, Ειδικούς για Νομικά και Φορολογικά Θέματα (Επιστροφές ΦΠΑ), Μεταφραστές/Διερμηνείς κτλ.
  • Στις ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ επί εξαγωγικών θεμάτων και εξατομικευμένες Έρευνες Αγοράς, ανά χώρα-στόχο ή προϊόν, με το κύρος του ΠΣΕ και του ΚΕΕΜ.

 

 

Το Πρόγραμμα «1+1» του ΠΣΕ, για νέες αιτήσεις θα είναι ανοιχτό από τις 3 Ιουνίου ως 31 Ιουλίου 2013.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: pse@otenet.gr, με την ένδειξη «Πρόγραμμα: 1+1».