Μας είπαν ψέματα πολλά… ύψους 5 δισ. ευρώ

Ιωάννα Κολοβού

Γνωρίζαμε πως δεν μας τα αποκαλύπτουν όλα. Ίσως έχουν τέτοιες εντολές ή δεν είναι σε θέση να αντέξουν το πολιτικό βάρος ενός μεγάλου ψέματος. Λόγω ανικανότητας. Ίσως και με τον κρυφό πόθο ότι δεν θα το μάθουμε ποτέ. Όταν όμως το ίδιο το μεγάλο αφεντικό, ο πολύς Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, τους εκθέτει τόσο κυνικά και τόσο απροκάλυπτα, στ΄ αλήθεια θα ήθελα να ξέρω αν αισθάνονται σίγουρο το κεφάλι τους πάνω στο λαιμό τους.

 

Με τίτλο: “Ποιος λέει αλήθεια;” κυκλοφορεί σήμερα η Realnews, και αποκαλύπτει έγγραφο – “βόμβα” του Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος. Σε ενυπόγραφη επιστολή του που αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι το χρέος μας θα είναι στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020 και όχι στο 124%, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Eurogroup”.

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο εκτιμήσεις “κοστολογείται” περίπου στα 5 δισ. ευρώ.

 

Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα τα πληρώσει. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα “αίσθηση προκαλεί η ελαφρότητα και η προχειρότητα με την οποία προσεγγίζουν τη συμφωνία για το πρόβλημα της χώρας μας οι ηγέτες της Ευρώπης”.

 

Στ’ αλήθεια ποιός θα τα πληρώσει όλα αυτά; Αν σκέπτονται να πάρουν κι άλλα «νέα μέτρα», συγγνώμη αλλά ο ελληνικός λαός δεν έχει άλλα. Τέλειωσαν.

«Αν τουλάχιστον μέσα σ αυτούς τους ανθρώπους ένας πέθαινε από αηδία…» έγραφε κάποτε ο Κώστας Καρυωτάκης, Αλλά αυτός αυτοπυροβολήθηκε νωρίς…

 

Ιωάννα Κολοβού

http://www.spitha-kap.gr/el/articles/recent/?nid=3842