Μεθυσμένη πολιτεία

Η μόνη λύση:  Μακριά  από τη Ρωμιοσύνη!

29.11.2011  Παραβάτης Κωνσταντίνος

Βιώνουμε την πλήρη διαφθορά και αποσύνθεση τού πολιτικού και κοινωνικού συστήματος αυτής τής χώρας. Είμαστε το κοινωνικοπολιτικό πείραμα και προϊόν τής λεγόμενης μεταπολίτευσης. Οι λέξεις δημοκρατία και κοινοβουλευτισμός κυριάρχησαν όλη αυτή την περίοδο ως το πρόσχημα και το κάλυμμα για τη διαφθορά και την εξαθλίωση, που κρύβονταν από κάτω τους.

Οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια προς την απόλυτη καταστροφή. Καθημερινά, βυθιζόμαστε πιο βαθιά στο τέλμα τής Ρωμιοσύνης. Όλα δείχνουν, ότι ο κατήφορος αυτός δεν έχει τέλος.

Το ότι φθάσαμε ως εδώ δεν είναι τυχαίο ούτε φυσικά αποτέλεσμα στοχοποίησης κάποιων κακών ξένων, που δήθεν μας επιβουλεύονται, όπως ισχυρίζονται κάποιοι αφελείς. Παρά ταύτα, δεν πρέπει επ΄ ουδενί να παραβλέψουμε τον στραγγαλισμό των χωρών τού νότου από το βορρά με τη Γερμανία σε ρόλο 4ου Ράιχ…

 

Εμείς όμως, πρέπει να δούμε την δική μας καμπούρα. Είμαστε ουραγοί σε όλα. Για την ακρίβεια είμαστε η χώρα με την μεγαλύτερη περίοδο ύφεσης, που έχει παρουσιαστεί ποτέ στην Ε.Ε., πενταετούς διάρκειας, που συνοδεύεται μάλιστα από τη μείωση τού συνολικού ΑΕΠ κατά 15%.

 

Οι κρατικές και δημόσιες δαπάνες και η χλιδή των πολιτικών τής Ρωμιοσύνης αυξάνονται χρόνο με το χρόνο αντί να μειώνονται, παρά την περίοδο αυστηρής λιτότητας, που διανύουμε. Οι βουλευτές εξακολουθούν να επιμένουν στο απίστευτο συνταξιοδοτικό καθεστώς, που τους εξασφαλίζει μία εξωπραγματικά υψηλή σύνταξη με την προκλητική θητεία των τεσσάρων χρόνων ως βουλευτές, τα πολυτελή αυτοκίνητα, που τους χορηγούνται δωρεάν, τα προκλητικά επιδόματά τους, τα κρατικά έξοδά τους, τις αφορολόγητες αποδοχές τους.

Σκάνδαλα, διαγραφές, εκβιασμοί, χρηματισμοί, αλλαξοκαρεκλιές κ.λπ. συμπληρώνουν το τελματωμένο πολιτικό σκηνικό τής Ρωμιοσύνης.


Το πιο τραγελαφικό όλης αυτής τής ιστορίας τής επικείμενης χρεωκοπίας είναι η τελευταία κυβέρνηση Παπαδήμου. Πρόκειται για ένα φιάσκο, έναν Φρανκενστάιν, μία κυβέρνηση ανέκδοτο! Ένας τραπεζίτης πρωθυπουργός, οι σοσιαλιστές και πρώην αριστεροί μαζί με τους νεοδημοκράτες δεξιούς και τους εθνικιστές ρατσιστές τού ΛΑΟΣ, συγκυβερνούν όλοι μαζί ένα χρεωκοπημένο κράτος. «Σπασμένο καράβι…» ή «στο μπαρ το ναυάγιο…», που λένε και τα λαϊκά άσματα. Πραγματικά, θα το χαρακτηρίζαμε μείγμα εκρηκτικό. Το πιο παράξενο όμως είναι, ότι οι εν αφασία μάζες δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις, ότι συμφωνούν με αυτή την κυβέρνηση σε ποσοστό άνω τού 70%. Ήμαρτον Παναγία τους. Σε αυτή την κυβέρνηση λείπει πραγματικά ο Ιερώνυμος!
Αλληλούι-γιάχ-βέ μου…

 

Τα χαράτσια προς τους φτωχούς και τους εξαθλιωμένους τής κοινωνίας μας, ακολουθούν το ένα μετά το άλλο. Το κράτος-τέρας των 1 εκ. δημοσίων υπαλλήλων δεν δύναται να δαμαστεί, αφού το πελατειακό σύστημα, που έχει χτιστεί από τον τουρκο-ρωμαίικο δικομματισμό τής μεταπολίτευσης, απέρριψε τη σοβαρή πρόταση τής τρόικας για απολύσεις στη δημόσια διοίκηση και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μέσω κατάργησης ολόκληρων άχρηστων οργανισμών και υπηρεσιών. Αντ΄ αυτών, οι εντολοδόχοι μικροπολιτικοί μας επινόησαν και πρότειναν την λεγόμενη «εργασιακή εφεδρεία». Το κόλπο αυτό επιτρέπει στα κόμματα εξουσίας ένα διαρκές αλισβερίσι με την εκλογική τους πελατεία, για το ποιοι θα μπουν ή όχι στο καθεστώς αυτό. Έτσι, αντί για την απαραίτητη δημοσιονομική εξυγίανση, που χρειάζεται ο δημόσιος τομέας, τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ένα ατελείωτο μικροπολιτικό κομματικό παζάρι με τις μάζες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες βάλλονται με κάθε τρόπο, με φορολογικά χαράτσια, με περαιώσεις, με αύξηση ΦΠΑ, πρόστιμα. Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Στην παράλυτη αυτή χώρα δεν λειτουργεί τίποτα. Ο τουρισμός βάλλεται από παντού με τις αυξήσεις τού ΦΠΑ και το ατελείωτο καμποτάζ των αριστερών κομμάτων, που στερεί από τη χώρα εισπράξεις πολλών δις ευρώ. Οι αρχαιολογικοί χώροι θα κλείνουν πλέον τα σαββατοκύριακα, αφού οι εκεί υπάλληλοι αποφάσισαν να δουλεύουν μόνο καθημερινές. Έτσι, γιατί γουστάρουν να ΄ούμε… Αποτέλεσμα τα λουκέτα μπαίνουν ακόμα και σε ξενοδοχεία, κάτι πραγματικά πρωτοφανές για μία χώρα, που ζει σχεδόν αποκλειστικά από τον τουρισμό.


Επτά σταθμοί τού μετρό, που έχουν ήδη προκατασκευαστεί εδώ και ενάμυσι τουλάχιστον χρόνο, δεν έχουν παραδοθεί από το Υπουργείο Συγκοινωνιών (μποτιλιαρίσματος καλύτερα) με το γελοίο πρόσχημα τής προσπάθειας διαφάνειας στις προμήθειες, λόγω τής εμπλοκής τής
Siemens. Λες και οι προμήθειες όλων των άλλων έργων και χρηματοδοτήσεων ήταν διαφανείς…

Όλα τα σκάνδαλα, που έχουν συγκλονίσει τον τόπο κατά την τελευταία τετραετία αντιμετωπίζονται χαλαρά από τη διεφθαρμένη και ελεγχόμενη δικαιοσύνη. Οι φτωχοί εξακολουθούν να μπαίνουν φυλακή, ενώ οι πλούσιοι αποφυλακίζονται ή δεν διώκονται καν. Η αστυνομία παίζει το παιχνίδι τής εξουσίας με κύρια δουλειά της τη φύλαξη των πολιτικών και την επιβολή τής εξουσίας, το ξυλοφόρτωμα ή και τις δολοφονίες ακόμα και απλών πολιτών, άμα χρειαστεί.

 


Η ζάμπλουτη ελλαδική ορθόδοξη εκκλησία αντί να βοηθάει το εξαθλιωμένο ποίμνιόν της, βουτηγμένη κι αυτή μέσα στα σκάνδαλα κάνει μπίζνες με ξένες εταιρείες και κράτη, ενώ σε καθημερινή βάση τα παγκάρια έχουν πάρει φωτιά. Τα δήθεν συσσίτια και οι δωρεές προς τους φτωχούς γίνονται αποκλειστικά από το ίδιο το ποίμνιον, που χρηματοδοτεί κάθε πράξη ελεημοσύνης των ιερέων του. Οι πιστοί ασφυκτιούν μέσα στις εκκλησίες προσευχόμενοι στους θεούς και στους αγίους τους για οικονομική ανάκαμψη. Έχουμε πληροφορίες, ότι την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων έρχονται λείψανα αγίων προς προσκύνημα. Έ ρε χρήμα που έχει να πέσει…

Οι φοροφυγάδες επιβραβεύονται σ΄ αυτή τη χώρα, παρά τα όσα απειλητικά εξαγγέλλονται από την κυβέρνηση. Μ΄ ένα νέο ταχυδακτυλουργικό κόλπο οι αρμόδιοι στήνουν συλλήψεις για διάστημα λίγων ωρών κάποιων πλούσιων φοροφυγάδων, ενώ μετά αφήνονται ελεύθεροι από τους καλοπληρωμένους μαφιόζους δικηγόρους τους.

Τα ιατρικά σκάνδαλα δεν τελειώνουν ποτέ και οι μαύρες τρύπες των ασφαλιστικών ταμείων όλο και μεγαλώνουν. Οι άρρωστοι πολλαπλασιάζονται ραγδαία, μαζί με τις καισαρικές!

Η μαύρη παραοικονομία και το παραεμπόριο ανθεί, η κοινωνική πολιτική πεθαίνει και αυτή με τη σειρά της, λόγω έλλειψης κονδυλίων. Τα κέντρα τού ΟΑΕΔ ασφυκτιούν από ανέργους. Έξω από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και τις κεντρικές οδούς ατελείωτα παζάρια μαύρων και κινέζων ξεπουλάνε την πραμάτεια τους μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, που τους κοιτάζουν σαν υπνωτισμένοι.

Το ποσοστό των ανέργων αυξάνεται σε καθημερινή βάση και μέχρι το τέλος τού 2011, οι άνεργοι θα φθάσουν ή και θα ξεπεράσουν το 1 εκ. Από φέτος έχει δημιουργηθεί μία νέα κοινωνική τάξη, αυτή των νεόπτωχων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τής Τράπεζας τής Ελλάδος, 500.000 συμπολίτες μας ανήκουν σε οικογένειες, που στερούνται παντελώς εισοδήματος.

Άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα, που συνθλίβει την καθημερινότητα όλων μας στη σάπια Ρωμιοσύνη είναι αυτό των μεταναστών. Ένα κράτος ανίκανο να διαχειριστεί τις μετακινήσεις μεγάλων πληθυσμών προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα την αύξηση τής εγκληματικότητας και τής κοινωνικής βίας.


Με ρωτούν συχνά τον τελευταίο καιρό: «Καλά τα λες εκεί, στην
“Ελεύθερη Έρευνα”, ποιά λύση όμως, προτείνεις;». Όπως έχει αναλυθεί στο άρθρο Από την παιδεία, όχι από την πλατεία…, τα πάντα είναι θέμα παιδείας. Ο βαλκάνιος -και όχι μόνον- σημερινός κάτοικος τού ελλαδικού χώρου, είναι ένας βαθύτατα μεσαιωνικός άνθρωπος, φορέας τής τουρκοβυζαντινής κοινωνικής παθογένειας με τουρκοβυζαντινές αντιλήψεις. Το ρουσφέτι, η αναξιοκρατία, οι μηχανορραφίες, η βλακοκρατία κ.λπ., στο βυζαντινό μεσαίωνα γεννήθηκαν, στην τουρκοκρατία ανατράφηκαν κι επιβιώνουν ακμαιότατα ως τις μέρες μας.

Ο σημερινός ρωμιός, χωρίς ίχνος αυτογνωσίας -η οποία εξ άλλου προϋποθέτει παιδεία- είναι φορέας τής κρατικά παρεχόμενης τουρκοβυζαντινής (παρα)παιδείας, τής οποίας αποστολή είναι να μην τον αφήσει να ολοκληρωθεί σε αυτόνομη προσωπικότητα, αλλά να τον εντάξει με το ζόρι στο εθνικοθρησκευτικό ποίμνιο ανατρέφοντάς τον με φαντασιώσεις τού τύπου: «είμαι χριστιανός», «είμαι απόγονος των αρχαίων ελλήνων» κ.λπ. πελαγοδρομώντας τον έτσι αποπροσανατολισμένο σε εθνικοθρησκευτικά δήθεν αρχαιοελληνικά και βυζαντινά μεγαλεία.

Αναλογισθείτε ποιά ήταν τα θέματα τις τελευταίες π.χ (προ χρεωκοπίας) δεκαετίες, που, ενώ διασπαθιζόταν το δημόσιο χρήμα με οικονομικές καταχρήσεις, μίζες, ιερά σκάνδαλα με σάπια κοτόπουλα, βατοπέδια κ.λπ. κ.λπ., απασχολούσαν τη θεοκρατούμενη εθνικιστική Ρωμιοσύνη: Να ξαναλειτουργήσει η θεολογική σχολή τής Χάλκης, να αναγνωριστεί η οικουμενικότητα τού πατριαρχείου, να μην ονομαστούν οι σκοπιανοί μακεδόνες, να αναγράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες κι άλλα τέτοια φαιδρά.

 


Όλες αυτές οι εθνικοθρησκευτικές παρακρούσεις και φαντασιώσεις, έχουν κατοχυρωθεί και συνταγματικά κι έτσι νομότυπα πλέον οι κάτοικοι τού ελλαδικού χώρου υφίστανται από παιδιά την πλύση εγκεφάλου από το ρωμαίικο υπουργείο (παρα)παιδείας. Για να αλλάξουν όλα αυτά επομένως, θα πρέπει να αλλάξει πρωτίστως το Σύνταγμα, για να αλλάξει όμως το Σύνταγμα, θα πρέπει να αλλάξει πρώτα η λαϊκή βούληση, οι μεσαιωνικές δηλαδή αντιλήψεις των ρωμιών, οι οποίες όμως πλάθονται κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα. Στην κυριολεξία δηλαδή, πρόκειται για έναν ατέλειωτο φαύλο κύκλο, από τον οποίο δεν πρόκειται μάλλον ποτέ να εξέλθει η Ρωμιοσύνη. Την τελευταία ευκαιρία αποτουρκοβυζαντινοποίησής της με την προσέγγισή της στην Ευρώπη, την πέταξε στα σκουπίδια.

Ποιά λύση υπάρχει λοιπόν; Μια και μοναδική: Να δημιουργήσει ατομικά ο καθένας τις προϋποθέσεις, ώστε να απομακρυνθεί από τη Ρωμιοσύνη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αν γι΄ αυτή τη γενιά είναι αργά, το μόνο που μένει είναι, να φύγουν τα παιδιά, όσοι μπορέσουν από την επόμενη γενιά. Να σπουδάσουν και να ζήσουν σε κάποια πολιτισμένη χώρα. Αναλογιστείτε, ότι πλείστοι ρωμιοί, οι οποίοι έχουν διακριθεί στον επιχειρηματικό, οικονομικό, επιστημονικό κ.ά. τομείς, τα έχουν καταφέρει δρώντας εκτός Ρωμιοσύνης. Αυτή είναι η μόνη λύση, που διαφαίνεται… Μακρυά από τη Ρωμιοσύνη!


Στη φτώχεια, τη διαφθορά και την εγκληματικότητα προστίθενται και οι τρομοκρατικές ειδήσεις των καναλιών τής Ρωμιοσύνης (δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, χρεωκοπία, απολύσεις, εφεδρεία, πείνα, φτώχεια, εγκληματικότητα…), με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα εφιαλτικό κοινωνικό περιβάλλον.

Μαγικές εικόνες μαστουρωμένων μαζών, σε μία χώρα άθλια και τριτοκοσμική.
Θα μπορούσε να είναι ένα κακό όνειρο, ένας εφιάλτης, ένα παραλήρημα μετά από μεθύσι. Ίσως όμως, να ταιριάζει καλύτερα ένας ακόμα τίτλος ενός παλαιότερου τραγουδιού τής Ρωμιοσύνης: «Μεθυσμένη πολιτεία»…

Περισσότερα \

http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2497