Β.Πούτιν: “”Πατριωτική” εκπαίδευση προς ευημερία του έθνους”

Οι μεγάλοι ηγέτες, γνωρίζουν ότι χωρίς πατριωτικό “ηθικό” και σκέψη, καμμία χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει, πόσο μάλλον να προοδεύσει. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο ηθικό. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η προπαγάνδα των ΗΠΑ μέσω Χόλιγουντ όπου δημιουργείται η εικόνα στον κόσμο μιας κοινωνίας που ευημερεί και είναι δυνατή, κρύβοντας όλα τα μεγάλα της προβλ’ηματα σε τέτοιο σημείο που για πολλούς είναι παντελώς άγνωστα.
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν αποφάσισε να δοθεί νέα ώθηση στην “Πατριωτική Εκπαίδευση” και σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας, “στο Κρεμλίνο συστήνεται ειδική Διεύθυνση” για την εφαρμογή του σχεδίου αυτού.
Η “Διεύθυνση Πατριωτικής Εκπαίδευσης” θα μελετά προτάσεις για την υλοποίηση κατάλληλων για τον ίδιο σκοπό πολιτιστικών-εκπαιδευτικών προγραμμάτων, “ώστε να ενδυναμωθούν τα πνευματικά θεμέλια της ρωσικής κοινωνίας”, ορίζει Προεδρικό διάταγμα για το θέμα. “Πρέπει να δημιουργηθεί κατάλληλο προϊόν ενίσχυσης της πατριωτικής συνείδησης, των ανθρώπινων βασικών αξιών, να δοθεί νέα ώθηση στον πολιτισμό”, δήλωσε στην εφημερίδα “Vedomosti” πηγή προσκείμενη στον πρόεδρο που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

Στο πλαίσιο των νέων αυτών προγραμμάτων, “θα αναλύονται” κοινωνικές πραγματικότητες σε όλα τα σημεία της ρωσικής επικράτειας, αλλά και “θα προβλέπονται όλες οι εξελίξεις”—ούτως ώστε να εκπονούνται προσανατολισμοί πολιτικής που να ενστερνίζεται πάντοτε την Πατριωτική Εκπαίδευση, αναφέρει η ανακοίνωση της προεδρίας.

Τον Μάιο ο Πούτιν ξεκίνησε μια τρίτη, αυτή τη φορά εξαετή, προεδρική θητεία. Οι δύο προηγούμενες εκτάθηκαν στα έτη 2000-2008. Ενδιαμέσως έκανε μια πρωθυπουργική θητεία. Το χρονικό διάστημα μετά το 2000, ο Πούτιν έκανε προσπάθειες ο πληθυσμός να αποβάλει το αίσθημα “ταπείνωσης”, που τον διακατείχε τη “θολή” χρονική περίοδο ύστερα από την κατάρρευση της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ αρχομένης της δεκαετίας του 1990, βασιζόμενος στην αναγκαιότητα μιας “Πατριωτικής Εκπαίδευσης” των Ρώσων.

defencenet.gr