Συγκαταβατικά το κεφάλι ο πρωθυπουργός στις προσταγές

Ειλικρινή διαβούλευση με την κοινωνία και σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας, προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι

 

 

Η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να φερθεί αποφασιστικά για να αποφύγει το φαύλο κύκλο του μη βιώσιμου δανεισμού, πείθοντας δανειστές και εταίρους με ρεαλιστικά και ολοκληρωμένα σχέδια για τις προθέσεις της χώρας και τις δυνατότητες ανάκαμψης μέσω στοχευμένων επενδύσεων. Αποφεύγει να θέσει το Λογιστικό Έλεγχο του χρέους και υποτιμά τους πολίτες, βάζοντας τους σε δεύτερη μοίρα μετά την άνευ προηγουμένου μείωση εισοδημάτων, τον στραγγαλισμό στην παροχή δημοσίων υπηρεσιών και την ύφεση, που οδήγησαν την ανεργία στα ύψη και το βιοτικό επίπεδο μας στα βάραθρα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν ότι η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει να δράσει με υπευθυνότητα όσο η χώρα έχει ακόμα περιθώρια να αναπνεύσει. Με προτάσεις που θα προκύψουν από ειλικρινή διαβούλευση με την κοινωνία και σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η συν-εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ζωή Βροντίση, δήλωσε σχετικά:

«Οι πολιτικοί του παρελθόντος διέψευσαν για μια ακόμα φορά τις προεκλογικές υποσχέσεις τους προς το λαό. Ο Πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, μόνο σαν ηγέτης χώρας δεν στάθηκε απέναντι στην Μέρκελ. Με ανύπαρκτο σχέδιο, με μοναδικό αίτημα την διαιώνιση της αδιέξοδης κατάστασης στην οποία έχουμε βρεθεί, απλά κούνησε συγκαταβατικά το κεφάλι απέναντι σε προσταγές που δεν οδηγούν πουθενά».