Η σιγή των «αντιρατσιστών»

Τάκης Μίχας. Με την απόπειρα δολοφονίας της 14 χρονης Μαλάλα στο Πακιστάν οι  ισλαμοφασίστες αυτή την φορά υπερέβαλλαν εαυτούς. Διότι τί  άλλο πιά σου μένει να κάνεις στο όνομα του «Προφήτη» μετά την εν ψυχρώ απόπειρα εκτέλεσης ενός ανήλικου κοριτσιού  του οποίου το μοναδικό έγκλημα ήταν ότι προσπαθούσε να δημοσιοποιήσει  τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που προσπαθούν να μάθουν πέντε γράμματα στις περιοχές που ελέγχουν οι Ταλιμπάν;  «Ας γίνει αυτό ένα μάθημα» διακύρηξε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Εχσανουλά Εχσάν προσθέτοντας ότι αν τελικά η Μαλάλα καταφέρει να επιζήσει η οργάνωση του θα επιχειρήσει ξανά να την δολοφονήσει.

Η απόπειρα δολοφονίας της νεαρής Πακιστανής προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπάν Κί Μοον κάλεσε για την άμεση σύλληψη των δολοφόνων. Ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε «αηδιασμένος» από αυτή την «βάρβαρη» όπως την χαρακτήρισε επίθεση.Ανάλογες εκφράσεις χρησιμοποίησε και εκπρόσωπος της εξωτερικής πολτικής της ΕΕ Κάθριν Αστον.   

Η μεγάλη εξαίρεση σε αυτή την ομοβροντία αντιδράσεων ήταν για μια ακόμα φορά η Ελλάδα. Τρέμοντας μήν τυχόν και κατηγορηθεί  ότι συμπλέει με με την Χρυσή Αυγή, η πολτική ελίτ της χώρας απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση πού θα έθιγε τον ισλαμοφασισμό.Επίσης ιδιαίτερα ενδιαφερουσα ήταν και η απόλυτη σιγή των ισλαμικών οργανώσεων στην  Ελλάδα που πρόσφατα γέμιζαν δρόμους και πλατείες στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για το ηλίθιο Αμερικανικό φίλμ που προσέβαλλε τον «Προφήτη».
Αλλά ίσως πιό ενδιέφερουσα αντίδραση ήταν  η νεκρική σιγή των διαφόρων «αντιρατσιστικών» οργανώσεων.Λες και η απόλυτη υποταγή της γυναίκας στον άνδρα -αφέντη   που επιδιώκουν οι ισλαμοφασίστες δεν αποτελεί το έσχατο σημείο ρατσιμού.Λες και η εν ψυχρώ απόπειρα δολοφονίας ενός παιδιού επειδή απλά πηγαίνει σχολείο δεν αποτελεί την έσχατη μορφή καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

Αλλά όπως εχω επανειλημμένα επισημάνει οι διάφορες  «αντιρατσιστικές» οργανώσεις στην Ελλάδα ελάχιστα ενδιαφέρονται για τον ρατσισμό η για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όντας μετωπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι ομάδες αυτές προωθούν την τακτική συμμαχία με τους ισλαμοφασίστες στο όνομα του κοινού μίσους που τους ενώνει ενάντια στις ανοικτές κοινωνίες της Δύσης. Η απουσία κάθε αντίδρασης  εκ μέρους τους στην απόπειρα εκτέλεσης της Μαλάλα αποτελεί μία ακόμα απόδειξη της σφυρηλάτησης αυτής της ανίερης συμμαχίας.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=18989