Στη Βαγδάτη κατασχέθηκαν αεροπλάνα με όπλα και λεφτά

Freeman

Η γερμανική κυβέρνηση είναι ενάντια στον πόλεμο, αλλά συγχρόνως παράγει και όπλα, που εξάγει σε περιοχές όπου γίνονται πόλεμοι. Η συνήθης δικαιολογία είναι η προστασία των θέσεων εργασίας. Και πολλά απο τα όπλα αυτά πάνε στα χέρια των μαχαιροβγάλτηδων του ISIS. Τώρα σ‘ ένα μάλλον γερμανικό αεροπλάνο που κατασχέθηκε στη Βαγδάτη, βρέθηκαν όπλα και λεφτά, που προορίζονταν για το κουρδικό Ερμπίλ, όπου όμως και το ISIS είναι παρών

 

 

Τίτλος του άρθρου: „Deutsche Maschine in Bagdad beschlagnahmt“
Μετάφραση απο τα γερμανικά: Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

 

Οι ιραkικές δυνάμεις ασφαλείας κατέσχεσαν ένα γερμανικό αεροπλάνοφορτωμένο με μεγάλα ποσά σε μετρητά και όπλα στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Το αεροπλάνο είχε κάνει μια ενδιάμεση στάση και ήθελε με το ύποπτο φορτίο του να συνεχίσει την πτήση του προς το Ερμπίλ που ήταν και ο τελικός προορισμός του. ΤοΕρμπίλ είναι η πρωτεύουσα και συγχρόνως η έδρα της κυβέρνησης της Αυτόνομης Περιφέρει του Κουρδιστάν στο Ιράκ. Στο αεροπλάνο βρέθηκαν 5.000.000 Δολλάρια2.000.000 Ευρώ και σύγχρονα όπλα.

 

 

Ήδη στις 28 Οκτωβρίου το ιρακινό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε, ότι δεν επετράπει η πτήση ενός μεταγωγικού αεροσκάφους τύπουCC130 Hercules της Καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας για το Ερμπίλ, επειδή ήταν φορτωμένο με όπλα για κούρδους μαχητές καιστερούνταν αδείας. Ακινητοποιήθηκε δε και ένα σουηδικό αεροπλάνο, που είχε επίσης την πρόθεση να μεταφέρει όπλα στο Κουρδιστάν.

 

Ο Hakem al-Zameli, πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλείας και Άμυνας Επιτροπή του ιρακινού Κοινοβουλίου, δήλωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι κατασχέθηκαν δύο αεροπλάναένα από τον Καναδά και ένα από τη ΣουηδίαΕίπε, ότι το πλήρωμα προσπάθησε να μεταφέρει όπλα στο Κουρδιστάν, χωρίς να ενημερώσει την κυβέρνηση του Ιράκ.

Οι επιθεωρητές στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης ανακάλυψαν μια μεγάλη ποσότητα όπλων  εξοπλισμένων με σιγαστήρεςκαθώς και ελαφρά και μεσαίου τύπου„, δήλωσε ο Zameli.

Ο Zameli κάλεσε το ιρακινό Υπουργείο Εξωτερικών να διαμαρτυρηθεί και να προειδοποιήσει τα μέλη των συνασπισμών να μην προβαίνουν πλέον σε αποστολές όπλων. Στίς οποίες εμπλέκεται άμεσα και η Ουάσιγκτον.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βαγδάτη προσπάθησε επίσης να προμηθεύσει όπλα στο ιρακινό Κουρδιστάν και η κυβέρνηση θα πρέπει να το διερευνήσει και να συλλάβει τους δράστες», πρόσθεσε.

Ο Zameli είπε, ότι στο καναδικό αεροπλάνο βρέθηκαν οκτώ όπλα με σιγαστήρεςΤο σουηδικό αεροσκάφος είχε 92 όπλα με σιγαστήρες.

Το σουηδικό αεροσκάφος στάλθηκε πίσω στην τουρκική βάσηαπ ‚όπου είχε έρθει, και το καναδικό πίσω στο Κουβέιτ.

Στις παραπάνω φωτογραφίες βλέπουμε, ότι το το ένα αεροπλάνο μάλλον ανήκει στον Γερμανικό Στρατό (Bundeswehr),  πρόκειται γιαένα C160 Transall. Και δεν μπορούν να πετάξουν κατ‘ ευθείαν για το Ερμπίλ, γιατί το απαγορεύει η τουρκική κυβέρνηση λόγω των Κούρδων

Είναι ανησυχητικό το γεγονός, ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας δεν μπορεί να εγγυηθεί, ότι τα όπλα δεν θα καταλήξουνσε λάθος χέρια. Αυτό δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, όπως παραδέχεται ανοιχτά η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. Το γερμανικόΥπουργείο Εξωτερικών παίρνει απο τους Κούρδους ένα λεγόμενο πιστοποιητικό τελικού χρήστη, το οποίο αποκλείει τη μεταπώλησητων όπλων.

Το ISIS καυχιέται, ότι αγοράζει όπλα και πυρομαχικά από τους λεγόμενους „μετριοπαθείς αντάρτες“ αλλά και από ΚούρδουςΜε τα λεφτά μπορείς να αγοράσεις τα πάντα“λένε οι εκπρόσωποι του ISIS. Και το ISIS έχει μπόλικα χρήματα.

Και πάλι φαίνεται, ότι είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι η γερμανική κυβέρνηση καταπατεί συνεχώς τον Νόμο για τον έλεγχο πολεμικών όπλων, τον νόμο για την εφαρμογή του άρθρου 26 παρ2 του Συντάγματος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, που απαγορεύει την προμήθεια όπλων σε εμπόλεμες περιοχές και περιοχές όπου επικρατούν κρίσεις. Το αρμόδιοΟμοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Τεχνολογίας του Υπουργού Sigmar Gabriel (SPD), κάνει συνεχώς εξαιρέσεις. Οποία υποκρισία!

 

 
http://www.berlin-athen.eu/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CE%B3%CE%B4%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%B5/