Στο επίκεντρο ο βιομηχανικός PMI για ΕΕ και ΗΠΑ

Source: Bloomberg

Το EUR διαπραγματεύεται υψηλότερα έναντι των άλλων βασικών νομισμάτων σήμερα το πρωί. Η αγορά θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρώπη ενώ η σημερινή ομιλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,Mario Draghi και τα στοιχεία για τον βιομηχανικό PMI (Purchasing Managers’ Index) από τις ΗΠΑ, αναμένεται και αυτά να κεντρίσουν το ενδιαφέρον της αγοράς.

Στις 06:00 GMT, το EUR ενισχύθηκε κατά 0.1 τοις εκατό έναντι του USD και GBP στα USD 1.3753 και GBP 0.8437, αντίστοιχα.

Το JPY ενισχύθηκε κατά 0.5 τοις εκατό και 0.4 τοις εκατό έναντι του EUR και του USD, αντίστοιχα.

Μετοχές Μ. Βρετανίας: Αναμένεται να ανοίξουν στο κόκκινο

Source: Bloomberg

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει 32 με 33 μονάδες υψηλότερα.

Στοιχεία που αφορούν τις πωλήσεις και τις παραγγελίες (CBI Trends – Orders and Selling Prices) είναι και τα βασικά που αναμένουμε σήμερα.

Οι GCP Infrastructure Investments (GCP) και Cohort (CHRT) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι στη Vodafone Greece, θυγατρική της Vodafone Group (VOD), έχει επιβληθεί μήνυση ύψους EUR 250 εκ. από την MTS, την μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ρωσίας, για παραβίαση της σύμβασης της και για τον περιορισμό της δυνατότητας λειτουργίας της στην Ελλάδα.

Η GlaxoSmithKline (GSK) ανέφερε ότι σχεδιάζει να αυξήσει το μερίδιο της στην GlaxoSmithKline Pharmaceutical Limited, της μονάδας της στην Ινδία, στο 75 τοις εκατό από 50.7 τοις εκατό, σε μια συμφωνία ύψους περίπου GBP 629 εκ., μέσω ανοικτής προσφοράς.

Αγορές Ασίας: Διαπραγματεύονται χαμηλότερα

Source: Bloomberg

Οι αγορές στην Ασία διαπραγματεύονταν στο κόκκινο σήμερα το πρωί.

Στην Ιαπωνία, η Askul Corporation (2678) δημοσίευσε σημαντική πτώση στα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο ενώ η Softbank (9984) υποχώρησε και αυτή εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η μονάδα της , Sprint Corporation, σχεδιάζει την εξαγορά της T-Mobile US. Από την άλλη μεριά, η Tokyo Electric Power (9501) ενισχύθηκε εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η Ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει δάνεια ύψους JPY 10 τρις. στην εταιρεία.

Στις 06:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1.1 τοις εκατό στις 15,233.5 μονάδες.

Στην Κίνα, οι αγορές διαπραγματεύονται χαμηλότερα μετά και την αναπάντεχη υποχώρηση στην μεταποιητική δραστηριότητα της χώρας για τον Δεκέμβριο. Οι Great Wall Motor (601633) και SAIC Motor (600104) υποχώρησαν ενώ στο Χονγκ Κονγκ, η Wumart Stores (1025) υποχώρησε και αυτή μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι δεν θα προχωρήσει με το προτεινόμενο σχέδιο εξαγοράς καταστημάτων της CP Lotus Corporation (121).

Στην Ν. Κορέα, η Hyundai Heavy Industries (009540) ενισχύθηκε μετά το συμβόλαιο που κέρδισε ύψους USD 1.4 δις. από κοινοπραξία με επικεφαλή τη GDF Suez με σκοπό την κατασκευή ενός ενεργειακού έργου στο Κουβέιτ.

Μετοχές ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος

Source: Bloomberg

Στις 06:00 GMT, τα ΣΜΕ του S&P 500 διαπραγματεύονταν κατά 7.9 μονάδες χαμηλότερα.

Στοιχεία που αφορούν την μεταποιητική δραστηριότητα, την παραγωγικότητα και την εργασία (Markit Manufacturing Purchasing Managers’ Index, Industrial και Manufacturing Production, Capacity Utilisation, New York Empire State Manufacturing Index, Net Long-Term TIC Flows, Unit Labour Costs και Non-Farm Productivity) είναι κάποια από τα βασικά που αναμένουμε για δημοσίευση σήμερα.

Οι Rick’s Cabaret International (RICK) και Dataram Corporation (DRAM) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Η Sprint Corporation (S) ενισχύθηκε κατά 3.1 τοις εκατό μετά την κανονική διαπραγμάτευση, εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η εταιρεία σχεδιάζει την εξαγορά της T-Mobile US (TMUS) το πρώτο εξάμηνο του 2014. Οι LMI Aerospace (LMIA), Five Star Quality Care (FVE) και Silver Standard Resources (SSRI) ενισχύθηκαν κατά 18.3 τοις εκατό, 12.3 τοις εκατό και 4.8 τοις εκατό, αντίστοιχα. Από την άλλη μεριά, οι Live Nation Entertainment (LYV), Unilife Corporation (UNIS) και IGI Laboratories (IG) υποχώρησαν κατά 11 τοις εκατό, 4.5 τοις εκατό και 2.8 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στην διάρκεια της κανονικής διαπραγμάτευσης την Παρασκευή.

Η Adobe Systems (ADBE) ενισχύθηκε κατά 12.8 τοις εκατό και η Electronic Arts (EA) ενισχύθηκε κατά 6 τοις εκατό. Από την άλλη μεριά, η Anadarko Petroleum Corporation (APC) υποχώρησε κατά 6.4 τοις εκατό ενώ οι Microsoft (MSFT) υποχώρησε κατά 1.4 τοις εκατό.

Μετοχές Ευρώπης: Αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα

Source: Bloomberg

Οι δείκτες DAX και CAC αναμένεται να ανοίξουν 27 με 31 μονάδες και 14 με 21 μονάδες στο κόκκινο, αντίστοιχα.

Στοιχεία που αφορούν την μεταποιητική δραστηριότητα για την Ευρωζώνη, την Γερμανία και την Γαλλία (Markit Manufacturing και Services Purchasing Managers’ Index (PMI)), το εμπορικό ισοζύγιο της Ευρωζώνης και της Ιταλίας καθώς και ο δείκτης τιμών κατοικιών στην Ισπανία, είναι κάποια από τα βασικά που αναμένουμε για σήμερα.

Οι Aurubis AG (NDA) και Isra Vision AG (ISR) είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.

Περιφερικό δικαστήριο στις ΗΠΑ απεφάνθη ότι η UBS AG (UBSN) δεν είναι υπεύθυνη για τις απώλειες των μετόχων της μετά την αποκάλυψη πραγματοποίησης μη εξουσιοδοτημένων συναλλαγών από τον πρώην υπάλληλο της τράπεζας, Kweku Adoboli.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι η Credit Suisse Group AG (CSGN) σχεδιάζει την χρηματοδότηση μιας online αγοράς επενδυτικής τραπεζικής και λογισμικού για hedge fund, σε μια προσπάθεια μείωσης του αυξανόμενου τεχνολογικού κόστους.

Μακροοικονομική ενημέρωση

Υποχώρηση με βραδύτερο ρυθμό σημείωσαν οι τιμές κατοικιών στο Η. Βασίλειο, σύμφωνα με το Rightmove
Το Rightmove ανέφερε ότι η μέση ζητούμενη τιμή για μια κατοικία στο Η. Βασίλειο υποχώρησε κατά 1.9 τοις εκατό από μήνα σε μήνα τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με την μείωση του 2.4 τοις εκατό που σημειώθηκε τον Νοέμβριο.

Οριακή μείωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα
Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας HSBC/Markit manufacturing Purchasing Managers’ Index στην Κίνα υποχώρησε σε μια μέτρηση του 50.5 τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με την μέτρηση του 50.8 που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Χειροτέρευση της δραστηριότητας του τομέα υπηρεσιών στην Ν. Ζηλανδία
Η απόδοση του δείκτη υπηρεσιών στην Ν. Ζηλανδία υποχώρησε σε μια μέτρηση του 56.3 τον Νοέμβριο σε σύγκριση με την αναθεωρημένη μέτρηση του 57.7 που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

  Saxo Bank