Στο επίκεντρο οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ

Επισκόπηση αγοράς29/7/2013: Στο επίκεντρο οι πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ

 

 

Αγορά συναλλάγματος: Το EUR διαπραγματεύεται σχεδόν αμετάβλητο
Το EUR δεν παρουσιάζει σημαντικές μεταβολές έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων σήμερα το πρωί, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, λόγω έλλειψης σημαντικών ειδήσεων που θα δώσουν την τάση στην αγορά. Με ένα μάλλον ασθενές οικονομικό ημερολόγιο από την Ευρώπη, οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, καθώς και στο μεταποιητικό δείκτη της DallasFed. Στις 05:00 GMT, το EUR σημείωνε οριακά κέρδη έναντι των USD και GBP, στο 1.3283 και 0.8633, αντίστοιχα. Το JPY επίσης ενισχύθηκε κατά  0.5% και 0.4% σε σχέση με τα EUR και USD, επηρεαζόμενο από τη βελτιωμένη εικόνα του λιανεμπορίου στην Ιαπωνία για τον Ιούνιο. Το AUD τέλος, ενισχύθηκε οριακά έναντι του USD, ενώ το CAD κατέγραψε άνοδο κατά 0.1% σε σχέση με το USD.

 

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανά κέρδη κατά το άνοιγμα
Ο δείκτης
FTSE 100 αναμένεται από 13 έως 15 μονάδες ανοδικός, κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις εγκρίσεις στεγαστικών δανείων, την καθαρή κατανάλωση, καθώς και την προσφορά χρήματος Μ4, ενώ οι ReckittBenckiserGroup (RB/), InterContinentalHotelsGroup (IHG), IntertekGroup (ITRK), Hammerson (HMSO) και Senior (SNR) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Η RioTinto (RIO) επισήμανε ότι θα προχωρήσει στην πώληση του 80% του ορυχείου Northparkes στην Αυστραλία, στην ChinaMolybdenum, με το συνολικό τίμημα να διαμορφώνεται στα 820 εκατ. Σύμφωνα με την SundayTelegraph, ο RossMcEwan, ανώτατο στέλεχος της RoyalBankofScotlandGroup (RBS), είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για την θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου. Τέλος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Aviva (AV/) έχει δεχτεί διάφορες προτάσεις από πιθανούς πλειοδότες για την εξαγορά της θυγατρικής της, AvivaUSA, η οποία αποτιμάται κοντά στο GBP 1 δις.

 

Ασία: Απώλειες για τα Ασιατικά χρηματιστήρια
Οι αγορές στην Ασία υποχώρησαν σήμερα το πρωί. Πιο συγκεκριμένα, στην Ιαπωνία οι
NomuraHoldings (8604) και RenesasElectronics (6723) ήταν από τις μετοχές που έκλεισαν τη συνεδρίαση με απώλειες, ενώ τα βελτιωμένα αποτελέσματα οδήγησαν τις KDDICorporation (9433) και FanucCorporation (6954) σε άνοδο. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε κατά 2.3%, στις 13,810.1 μονάδες. ΌσοναφοράτιςυπόλοιπεςΑσιατικέςαγορές, μεταξύάλλωνστηνΚίναηShandong Iron and Steel Company (600022), στοΧόνγκΚόνγκηHang Lung Group (10), όπωςκαιστηΝότιαΚορέαοιKB Financial Group (105560) καιLotte Chemical Corporation (011170), ήταναπότιςμετοχέςπουυποχώρησανκατάτηνπρωινήσυνεδρίαση.

 

Μετοχές στις ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ υποχωρούν 
Στις 05:00
GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 σημείωναν απώλειες κατά 3.2 μονάδες. Οι σημαντικότεροι οικονομικοί δείκτες για σήμερα περιλαμβάνουν τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών, καθώς και το μεταποιητικό δείκτη της DallasFed, ενώ οι ExpressScriptsHolding (ESRX), SimonPropertyGroup (SPG),AnadarkoPetroleum (APC), FranklinResources (BEN) και GeneralGrowthProperties (GGP) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, οι IntersilCorporation (ISIL), InterpublicGroupofCompanies (IPG) και BrightcoveInc. (BCOV) ενισχύθηκαν κατά 3.5%, 5.6% και 3.2%, αντίστοιχα, ενώ αντίθετα οι SouFunHoldingsADS (SFUN), AvisBudgetGroup (CAR) και QuestcorPharmaceuticals (QCOR) υποχώρησαν κατά 4.2%, 2.6% και 2.1%, αντίστοιχα. Στην κανονική συνεδρίαση της Παρασκευής, ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε άνοδο κατά 0.1%, με τις Starbucks (SBUX), Amazon.com (AMZN), GileadSciences (GILD), CliffsNaturalResources (CLF), PrincipalFinancialGroup (PFG) και McKessonCorporation (MCK) να ενισχύονται κατά 7.6%, 2.8%, 2.8%, 7.2%, 6.3% και 5.3%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, τα δυσμενή αποτελέσματα τριμήνου οδήγησαν τις Expedia (EXPE), CameronInternational (CAM) και Leggett & Platt (LEG), σε πτώση κατά 27.4%, 4.7% και 3.2%, αντίστοιχα.

 

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται σε θετικό έδαφος κατά το άνοιγμα 
Οι δείκτες
DAX και CAC αναμένονται από 10 έως 13 μονάδες και από 15 έως 17 μονάδες ανοδικοί στο άνοιγμα, αντίστοιχα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Ιταλίας, καθώς και το δείκτη τιμών παραγωγού της Ελλάδας, ενώ οι DanoneSA (BN), JCDecauxSA (DEC), DistribuidoraInternacionaldeAlimentacionSA (DIA), TNTExpressNV (TNTE) και BancoComercialPortuguesSA (BCP) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Στη συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου της SiemensAG (SIE), στις 31 Ιουλίου, θα αποφασιστεί η πιθανή λήξη της θητείας του διευθύνοντος συμβούλου, PeterLoescher. Οι PublicisGroupeSA (PUB) και OmnicomGroup συμφώνησαν από κοινού στη συγχώνευσή τους και στη δημιουργία μια νέας εταιρίας που θα αποτιμάται περίπου στα USD 35.1 δις. Σύμφωνα με τους SundayTimes, η FerrovialSA (FER) επισήμανε ότι η θυγατρική της στη Βρετανία, BAA, διένειμε μέρισμα στους μετόχους της κατά το πρώτο εξάμηνο, συνολικού ύψους GBP 120 εκατ. Τέλος, η ZiggoNV (ZIGGO) επισήμανε ότι η LibertyGlobal αύξησε το μερίδιο που κατέχει στην πρώτη, στο 28.5%.

 

Μακροοικονομική ενημέρωση 
Οι τιμές των κατοικιών στην Αγγλία αυξάνονται με φθίνοντα ρυθμό: Σύμφωνα με την έρευνα της
Hometrack, οι τιμές των κατοικιών στην Αγγλία αυξήθηκαν κατά 0.3% τον Ιούλιο, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 0.4% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Το λιανεμπόριο στην Ιαπωνία βελτιώνεται: Οι λιανικές πωλήσεις στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 1.6% τον Ιούνιο, συγκρινόμενες με μια αύξηση κατά 0.8% που σημειώθηκε το Μάιο.
Τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα βελτιώνονται με φθίνοντα ρυθμό: Για τον Ιούνιο, τα κέρδη των εταιριών του βιομηχανικού κλάδου της Κίνας αυξήθηκαν κατά 6.3%, συγκρινόμενα με μια αύξηση κατά 12.3% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πρέπει να περιορίσει το υφιστάμενο πρόγραμμα, σύμφωνα με τον
Lacker της Fed: Σε μια συνέντευξή του στο Γερμανικό περιοδικό WirtschaftsWoche, ο JeffreyLacker, πρόεδρος της RichmondFed, επισήμανε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πρέπει να περιορίσει άμεσα το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, δεδομένου του χαμηλού πληθωρισμού και της βελτιωμένης εικόνας της αγοράς εργασίας.

Saxo Bank