Στο επίκεντρο το εμπορικό ισοζύγιο της Μ.Βρετανίας

Saxo Bank: Επισκόπηση της Αγοράς – 9 Αυγούστου 2013

Αγορά Συναλλάγματος: Στα ίδια επίπεδα το EUR


Χωρίς σημαντικά οικονομικά στοιχεία που θα έδιναν ώθηση στην αγορά, το EUR διαπραγματεύεται στα ίδια επίπεδα έναντι των άλλων βασικών νομισμάτων. Οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν για σήμερα τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο στην Μ.Βρετανία σαν δείκτη για την κατάσταση της Βρετανικής οικονομίας.

 

Στις 05:00 GMT, το EUR διαπραγματευόταν στα ίδια επίπεδα έναντι του USD και του GBP στα USD 1.3382 και GBP 0.8611, αντίστοιχα.

 

Το AUD διαπραγματεύεται οριακά υψηλότερα από το USD. Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (RBA), στην τριμηνιαία της έκθεση για την νομισματική της πολιτική, μείωσε τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας το 2013 και ανέφερε ότι θα προσαρμόσει την νομισματική της πολιτική “όσο χρειαστεί”.

 

Τέλος, το JPY ενισχύθηκε κατά 0.2 τοις εκατό έναντι των USD και EUR.

 

 

 

Μετοχές Μ.Βρετανίας: Αναμένεται να ανοίξουν σε σταθερά επίπεδα

 

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει 7 με 8 μονάδες σε θετικό έδαφος.

Τα στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο και τις κατασκευές και ο οικονομικός δείκτης CBLeadingEconomicIndex είναι τα βασικά στοιχεία που αναμένουμε για σήμερα.

Οι CatlinGroup(CGL) και AFIDevelopment(AFRB) είναι προγραμματισμένο να προχωρήσουν σε ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα.


Η
ChinaResourcesEnterprise ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο κοινοπραξίας της με την Tesco(TSCO) για την λειτουργία σούπερ μάρκετ και υπεραγορών στην Κίνα με την πρώτη να κατέχει ένα ποσοστό ύψους 80 τοις εκατό στην συγκεκριμένη κοινοπραξία.

 

 

 

Μετοχές Ασίας: Διαπραγματεύονται κυρίως υψηλότερα

 

Οι αγορές στην Ασία διαπραγματεύονται κυρίως σε θετικό έδαφος σήμερα το πρωί.

Στην Ιαπωνία, η SoftBank(9984) ενισχύθηκε εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η εταιρεία θα επιδιώξει να αναχρηματοδοτήσει δάνειο της συμφωνίας της για την SprintCorporation. Η MitsubishiPaperMills(3864) ενισχύθηκε και αυτή μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της για το τρίμηνο που αναμένεται για σήμερα.

 

Από την άλλη μεριά, η NikonCorporation(7731) υποχώρησε σημαντικά μετά τα αποτελέσματα της για το πρώτο τρίμηνο ενώ προχώρησε και σε μείωση των προβλέψεων της για τα αποτελέσματα του έτους.

 

Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 6.6 μονάδες στις 13,612.2 μονάδες.

Στην Κίνα, μετοχές του τομέα των ακινήτων, PolyRealEstateGroup(600048) και ChinaVanke(000002) σημείωσαν απώλειες. Ωστόσο, η BeijingUrbanConstructionInvestment&Development(600266) ενισχύθηκε σημαντικά μετά και την αναφορά της εταιρείας ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε πώληση περίπου  416 εκ. μετοχών με σκοπό την χρηματοδότηση έργων ανέγερσης κατοικιών.

 

Στο Χονγκ Κονγκ, η ChinaUnicomHongKong(762) ενισχύθηκε σημαντικά μετά τα σημαντικά αποτελέσματα που κατέγραψε για το δεύτερο τρίμηνο ενώ η KunlunEnergy(135) ενισχύθηκε και αυτή μετά την αναβάθμισή της από χρηματιστηριακό γραφείο.

 

Στην Ν.Κορέα, η SamsungElectronics(005930) ενισχύθηκε μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Standard & Poors σε “Aplus” από “A”. Ωστόσο, η AsianaAirlines(020560) μειώθηκε σημαντικά μετά την ανακοίνωση ζημιών για το δεύτερο τρίμηνο οι οποίες ήταν μεγαλύτερες από το αναμενόμενο.

 

 

 

Μετοχές Η.Π.Α.: Τα Σ.Μ.Ε. διαπραγματεύονται χαμηλότερα

 

Στις 05:00 GMT, τα Σ.Μ.Ε. του S&P 500 διαπραγματεύονταν κατά 1.5 μονάδες χαμηλότερα.

Τα αποθέματα χονδρικής είναι το βασικό οικονομικό μέγεθος που αναμένουμε σήμερα.

Οι FederalNationalMortgageAssociation(FNMA), NRGEnergy(NRG), WhiteWaveFoods(WWAV), MannkindCorporation(MNKD) και DiamondRockHospitality(DRH) είναι προγραμματισμένο να προχωρήσουν σε ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα.

Μετά την κανονική χθεσινή συνεδρίαση, οι UniversalDisplay(OLED), RackspaceHosting(RAX), priceline.com(PCLN) και LionsGateEntertainment(LGF) ενισχύθηκαν κατά 21.6, 11.7, 5.3 και 3.6 τοις εκατό, αντίστοιχα, μετά και τα θετικά αποτελέσματα τους για το τρίμηνο.

 

Χθες ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.4 τοις εκατό στην διάρκεια της κανονικής συνεδρίασης με τα αποτελέσματα για τις αξιώσεις των ανέργων στις Η.Π.Α. την προηγούμενη εβδομάδα και τα θετικά στοιχεία για το Κινεζικό εμπόριο τον Ιούλιο, να δίνουν ώθηση στην ψυχολογία των επενδυτών.

 

Η Microsoft(MSFT) ενισχύθηκε κατά 2.6 τοις εκατό, η J.C.Penney(JCP) αρχικά ενισχύθηκε κατά 6.7 τοις εκατό εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η εταιρεία αναζητά καινούργιο γενικό διευθυντή, αλλά η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε ξανά μετά την διαφωνία της εταιρείας σε επιστολή του WilliamAckman, ενός ακτιβιστή επενδυτή, ο οποίος προέτρεπε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να επιταχύνει την διαδικασία πρόσληψης.

 

Από την άλλη μεριά, η JPMorganChase(JPM) μειώθηκε κατά 0.9 τοις εκατό μετά και την αναφορά από την εταιρεία ότι είναι υπό έρευνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. οι πρακτικές της που συνδέονται με πώλησης χρηματοοικονομικών προϊόντων τύπου mortgagebackedbonds. Τέλος , η CenturyLink(CTL)  μειώθηκε κατά 5.6 τοις εκατό και η Windstream(WIN) κατά 4.2 τοις εκατό, μετά και τις αναφορές των εταιρειών για μείωση των προβλέψεων τους για τα αποτελέσματα του έτους.

 

 

 

Μετοχές Ευρώπης: Πιθανόν να ανοίξουν σε θετικό έδαφος

 

Οι δείκτες DAX και CAC αναμένεται να ανοίξουν 21 με 22 μονάδες και 10 μονάδες υψηλότερα, αντίστοιχα.

Τα στοιχεία που αφορούν την βιομηχανική παραγωγή σε Γαλλία και Ελλάδα, το ισοζύγιο του προϋπολογισμού και ο επιχειρηματικός δείκτη BusinessSentimentIndex της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή για την Ιταλία και το εμπορικό ισοζύγιο για την Πορτογαλία, είναι και τα βασικά μεγέθη που αναμένουμε για σήμερα.

Οι NokianRenkaatOyj(NRE1V), ElringKlingerAG(ZIL2) και RheinmetallAG(RHM) είναι προγραμματισμένο να προχωρήσουν σε ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους σήμερα.

Η LesEchos, μια Γαλλική εφημερίδα, ανέφερε ότι η GDFSuez(GSZ) απέκτησε το τμήμα διαχείρισης εγκαταστάσεων της βρετανικής εταιρείας, BalfourBeatty.

Ο JensPeterNeergaard, ο επικεφαλής αγορών της DanskeBankA/S(DANSKE), ανέφερε ότι η εταιρεία αποφάσισε να εγκαταλείψει την τετραετή της προσπάθεια με σκοπό την απόκτηση άδειας παροχής τραπεζικών υπηρεσιών στις Η.Π.Α.

 

 

 

Μακροοικονομική ενημέρωση 


Ο πληθωρισμός στην Κίνα παραμένει αμετάβλητος

Το ποσοστό του ετήσιου πληθωρισμού των τιμών του καταναλωτή στην Κίνα παρέμεινε σταθερό στο 2.7 τοις εκατό τον Ιούλιο σε σύγκριση με ένα παρόμοιο μέγεθος που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

 

Μείωση στις τιμές των παραγωγών στην Κίνα
Σε ετήσια βάση, ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στην Κίνα μειώθηκε κατά 2.3 τοις εκατό τον Ιούλιο σε σύγκριση με το 2.7 τοις εκατό που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Μείωση της δραστηριότητας του τριτογενούς τομέα στην Ιαπωνία
Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ο δείκτης του τριτογενούς τομέα στην Ιαπωνία μειώθηκε κατά 0.3 τοις εκατό τον Ιούνιο, κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς και σε σύγκριση με το αναθεωρημένο 1.3 τοις εκατό που καταγράφηκε τον Μάιο.

Αύξηση της προσφοράς χρήματος M3στην Ιαπωνία
Σε ετήσια βάση, το μέγεθος της προσφοράς χρήματος M3 στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά 3.0 τοις εκατό τον Ιούλιο σε σύγκριση με το αναθεωρημένο 3.1 τοις εκατό που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.