Σχεδόν όλοι οι φορολογικοί παράδεισοι βρίσκονται υπό βρετανική δικαοδοσία

Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης

Μόνο η επιχείρηση Mossack Fonseca με έδρα τον Παναμά έχει ιδρύσει απο τα μέσα του 1990 περισσότερες απο 240.000 Offshore εταιρίες παγκοσμίως

 

 

Μια αξιολόγηση των χαρτιών του Παναμά δείχνει, ότι ο αριθμός των εταιρειών αυξάνεται ραγδαία με την Νεοφιλελευθερισμό της δεκαετίας του 1990. Επιπλέον, οι περισσότερες εταιρείες λειτουργούν σε φορολογικούς παραδείσους που βρίσκονται υπό βρετανική δικαιοδοσία: Τα δύο τρίτα των επιχειρήσεων είναι εγγεγραμμένα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους ή Ανγκουίλα.

Μόνο η επιχείρηση Mossack Fonseca με έδρα τον Παναμά ίδρυσε περισσότερες απο 240.000 Offshore εταιρίες. Το διάγραμα δείχνει την αύξηση των εταιριών αυτών απο τα μέσα του 1990.

Όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, η κυβέρνησή του θα θεσπίσει αυστηρότερους νόμους κατά της φοροδιαφυγής. Στην πραγματικότητα όμως η Μεγάλη Βρετανία έχει τις καλύτερες ευκαιρίες για συνεργασία στην απάτη.

Και ο γερμανός υπουργός οικονομικών Schäuble δημοσίευσε ένα σχέδιο δράσεως εναντίον των φορολογικών παραδείσων, που αποτελείται απο δέκα σημεία: http://www.mdr.de/nachrichten/politik/ausland/schaeuble-steueroasen-plan-panama-papers-100.html …„Θα τις στεγνώσουμε“, είπε χθές το βράδυ στην τηλεόραση.

Παραβλέποντας,  ότι η ληστρική παραοικονομία που ονομάζεται καπιταλισμός και το αγοράκι του, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, λειτουργεί με βάση την απάτη.  Και ο βρετανός Πρωθυπουργός, ότι η ανγκλική οικονομία που λειτουργεί στην λεγόμενη City of London (CoL), το λεγόμενο τετραγωνικό μίλι στην καρδιά του Λονδίνου ως ανεξάρτητη αρχή, κάτι σαν το δικό μας Αγιον Όρος, είναι η βάση της ανγκλικής οικονομίας. Και μαζί με την Wall Street της Νέας Υόρκης, η καρδιά της σιωνιστικής (παρα)οικονομίας που ελέγχει τον κόσμο.

https://deutsch.rt.com/wirtschaft/37745-grafik-tages-steuerbetrug-fast-immer/