ΟΧΙ στην συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο

Σπίθα, Επιτροπή Πολιτικής Ανάλυσης

Ο βοηθός υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α αρμόδιος γιά θέματα Ευρώπης Φίλιπ Γκόρντον ήλθε πρό ημερών μ’ενα ταξίδι αστραπή πριν πάει στην Τουρκία,να τραβήξει το αυτί των υποτακτικών του Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη,  όσον αφορά την Ανακύρηξη της Ελληνικής Α.Ο.Ζ, θέση   που περιλαμβάνεται το Κείμενο Αρχών της Συγκυβέρνησης.

Δεν έφθαναν οι αποκαλυπτικές των προθέσεων της υπερδύναμης δηλώσεις του υφισταμένου του κ Γκόρντον, Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ, ειδικού απεσταλμένου του αμερικανικού ΥΠΕΞ για θέματα ενέργειας, στις 28/03/2012 , σε ομιλία του στην Αθήνα.

Ο κ.  Μόρνινγκσταρ δήλωσε ευθέως ότι “από τις ανακαλύψεις αυτές θα πρέπει να κερδίσουν όλοι (σ.σ. και η Τουρκία, δηλαδή). Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να πραγματοποιεί έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, όμως από τους πόρους που θα προκύψουν ο Μόρνινγκσταρ πιστεύει ότι θα πρέπει να ωφεληθούν και οι Τουρκοκύπριοι” δικαιώνοντας τις θέσεις της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων.

Επεσήμανε δε ότι “Οι ανακαλύψεις ενεργειακών πόρων στην Αν. Μεσόγειο υπερβαίνουν τις άμεσα εμπλεκόμενες χώρες όπως την Κύπρο, το Ισραήλ και ενδεχομένως αργότερα και την Ελλάδα”. Ουσιαστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος έστειλε το μήνυμα ότι αυτό που οι τρείς χώρες διαθέτουν είναι πολύ πολύτιμο και σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία για να το διαχειριστούν μόνοι τους!
Όπως δήλωσε “υπάρχουν νομικά και πολιτικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν”  αποδεχόμενος πλήρως τις θέσεις της Τουρκίας.

Επεσήμανε τότε ο κ.  Μόρνινγκσταρ με νόημα:
“θα είναι κρίμα οι χώρες της περιοχής να στερηθούν τα οφέλη των ανακαλύψεων”, στέλνοντας προειδοποιητικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για την πιθανή απώλεια αυτών των ενεργειακών πόρων λόγω προστριβών, τονίζοντας όμως και την θέση των ΗΠΑ ως ισορροπιστή του γεωπολιτικού παιχνιδιού που εξελίσσεται στην περιοχή!!!

Την θέση αυτή του κ. Μόρνινγκσταρ σφράγισε και ο Φ.Γκόρντον δηλώνοντας αντίθετος σε κάθε μονομερή ενέργεια και η υπόθεση ΑΟΖ θεωρείται οριστικά κλεισμένη εκτός και αν εκχωρηθούν κυριαρχικά δικαιώματα στην Τουρκία και προχωρήσουμε σε συνεκμετάλλευση.
Απλά πράγματα γιά τους Αμερικανούς.

Με την ανωτέρω επίσκεψη θα πρέπει να συνδυάσουμε και την επίσκεψη του “φιλέλληνα” Μπίλ Κλίντον πρόσφατα στο Μαξίμου.

Ο κ. Κλίντον  εκτός από σύζυγος της επικεφαλής του State Department είναι λομπίστας και μέτοχος της Nobles που κάνει τις διερευνητικές γεωτρήσεις στην Κυπριακή Α.Ο.Ζ.

Μετά την “επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων” που είναι ήδη “ψέμμα προεκλογικό” του κ Σαμαρά και που εκθέτει βαρύτατα τον “αριστερό” κ. Φώτη Κουβέλη αλλά και τον κ. Βενιζέλο θα ακολουθήσει και το “ψέμμα” της ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ Α.Ο.Ζ;

Η ανακήρυξη ΑΜΕΣΑ της Α.Ο.Ζ και η έναρξη οριοθέτησή της ΤΩΡΑ, είναι ΑΠΑΙΤΗΣΗ του Ελληνικού Λαού και οποιαδήποτε υπαναχώρηση δεν συνιστά  απλά ένα ακόμα κενό περιεχομένου προεκλογικό τερτίπι, αλλά ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!

http://www.spitha-kap.gr/el/articles/?nid=2755