Συζητήσεις μαθητών με τον Συνήγορο για τη βία στα σχολεία

 

Στις 6 Μαρτίου 2013, Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο, διεξήχθη συζήτηση στο Υπουργείο Παιδείας με συμμετοχή 40 μαθητών από 10 σχολεία διαφόρων περιοχών της χώρας.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Δίκτυο κατά της Βίας στο Σχολείο, στο οποίο συμμετέχει ο Συνήγορος.

 

Στο βίντεο καταγράφονται οι εμπειρίες των μαθητών από δράσεις στα σχολεία τους για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας, όπως και οι προτάσεις τους για ένα συμμετοχικό σχολείο που θα βοηθά στην ειρηνική επίλυση συγκρούσεων και θα απαντά στα δύσκολα ερωτήματα παιδιών και εφήβων.

Τα 10 σχολεία επιλέχτηκαν ύστερα από ανοικτή πρόσκληση του Συνηγόρου του Παιδιού, που διακινήθηκε με τη συνεργασία των Γραφείων Αγωγής Υγείας και Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. 40 σχολεία εκδήλωσαν ενδιαφέρον, παρουσιάζοντας «καλές πρακτικές» που είχαν εφαρμόσει, αλλά δεν ήταν εφικτό να εκπροσωπηθούν όλα στην συνάντηση

 

Μπορείτε να δείτε τα σχετικά βίντεο στον ηλεκτρονικό τόπο του συνηγόρου.