Τα επιδόματα ανεργίας των ΗΠΑ στην κορυφή της ημερήσιας ατζέντας

Saxo Bank18/6/2013: Τα επιδόματα ανεργίας των ΗΠΑ στην κορυφή της ημερήσιας ατζέντας

 

Αγορά συναλλάγματος: Νέα άνοδος για το USD

ToUSDενισχύεται σήμερα το πρωί έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας των ΗΠΑ, καθώς και στην δημοπρασία των μακροχρόνιων ομολογιακών τίτλων της Ισπανίας. Επιπλέον, ο Κεντρικός Τραπεζίτης των ΗΠΑ, BenBernanke, στην εξαμηνιαία του αναφορά ενώπιων του κογκρέσου αναμένεται να επαναλάβει την δέσμευση της Τράπεζας για περιορισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, εάν η οικονομία δείξει σημάδια ανάκαμψης. Στις 05:00 GMT, το EURκαι το GBPυποχωρούσαν κατά 0.3% σε σχέση με το USD, στο 1.3094 και 1.5180, αντίστοιχα. Το AUDεπίσης υποχώρησε κατά 0.7% σε σχέση με το USD, λόγω περιορισμένης ζήτησης. Το JPYτέλος, σημείωσε απώλειες κατά 0.6% και 0.5% έναντι του USDκαι του EUR, αντίστοιχα.

 

 

Μετοχές στην Αγγλία: Πιθανές απώλειες κατά το άνοιγμα

Ο δείκτης FTSE 100 αναμένεται από 3 έως 6 μονάδες πτωτικός κατά την έναρξη της συνεδρίασης. Ο σημαντικότερος οικονομικός δείκτης για σήμερα είναι οι λιανικές πωλήσεις, ενώ οι SportsDirectInternational (SPD),SecureTrustBank (STB) καιBreedonAggregates (BREE) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Τέλος, ο
KazutoshiOhkubo, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της BarclaysSecuritiesJapanLimited, θυγατρικής της Barclays(BARC), επισήμανε ότι το τμήμα του θα προχωρήσει στην πρόσληψη 8 αναλυτών μέχρι το τέλος του έτους, στα πλαίσια επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρίας.

 

Ασία: Κέρδη για τις Ασιατικές αγορές

Τα Ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύονται σήμερα το πρωί ακολουθώντας τα κέρδη στην WallStreet. Πιο συγκεκριμένα στην Ιαπωνία, μεταξύ άλλων οι SoftBankCorporation (9984), ToshibaCorporation (6502) και SharpCorporation (6753) ήταν από τις μετοχές που ξεχώρισαν και έκλεισαν τη συνεδρίαση με άνοδο. Στις 05:00 GMT, ο δείκτης Nikkei 225 ήταν ενισχυμένος κατά 0.8%, στις 14,735.9 μονάδες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες Ασιατικές αγορές, στο Χόνγκ Κόνγκ η ChinaShanshuiCementGroup (691), στην Κίνα οι ChinaVanke (000002), PolyRealEstateGroup (600048) και GemdaleCorporation (600383), όπως και στη Νότια Κορέα η SamsungElectronics (005930), ήταν από τις μετοχές που σημείωσαν απώλειες κατά την πρωινή συνεδρίαση.

Μετοχές στις ΗΠΑ: Νέα πτώση για τα ΣΜΕ

Στις 05:00 GMT, τα ΣΜΕ του δείκτη S&P 500 υποχωρούσαν κατά 2.4 μονάδες. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν τις μεταβολές των επιδομάτων ανεργίας, το μεταποιητικό δείκτη της PhiladelphiaFedκαθώς και τον προπορευόμενο δείκτη, ενώ οι Google (GOOG), Microsoft (MSFT), PhilipMorrisInternational (PM), VerizonCommunications (VZ),UnionPacificCorporation (UNP), UnitedHealthGroup (UNH) και MorganStanley (MS), θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Μετά από την κανονική χτεσινή συνεδρίαση, τα βελτιωμένα αποτελέσματα οδήγησαν τις InternationalBusinessMachines (IBM), SanDiskCorporation (SNDK) και Xilinx (XLNX), σε άνοδο κατά 2.6%, 6.7%, και 3.7%, ενώ αντίθετα οι Intel (INTC), eBay (EBAY), AmericanExpress (AXP), SelectComfort (SCSS) και JAKKSPacific (JAKK) υποχώρησαν κατά 3.5%, 5.9%, 1.0%, 7.6% και 21.8%, αντίστοιχα. 

Στην κανονική χτεσινή συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0.3%, καθώς ο Κεντρικός Τραπεζίτης BenBernanke, επισήμανε ότι ο περιορισμός του υφιστάμενου ογκώδους προγράμματος αγοράς ομολόγων δεν είναι προκαθορισμένη διαδικασία. Μεταξύ άλλων οι Yahoo! (YHOO), BankofAmerica (BAC), BankofNewYorkMellon (BK), DuPont (DD) και St. JudeMedical (STJ) ενισχύθηκαν κατά 10.3%, 2.8%, 1.9%, 5.3% και 5.2%, ενώ στον αντίποδα οι McDonalds (MCD), Mattel (MAT) και AmericanExpress (AXP) υποχώρησαν κατά 0.8%, 6.8%, και 1.9%, αντίστοιχα, με την τελευταία να επηρεάζεται από την φημολογία για επιβολή αυξημένου φόρου στις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών.

 

Ευρωπαϊκές μετοχές: Αναμένονται πτωτικές κατά το άνοιγμα

Οι δείκτες DAXκαι CACαναμένονται από 5 έως 6 μονάδες και κατά 3 μονάδες πτωτικοί κατά την έναρξη της συνεδρίασης, αντίστοιχα. Οι σημαντικότερες οικονομικές ανακοινώσεις για σήμερα περιλαμβάνουν το εμπορικό ισοζύγιο της Ευρωζώνης καθώς και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών Πορτογαλίας και Ευρωζώνης, ενώ οι SAPAG (SAP), TelefonaktiebolagetLMEricsson (ERICB), AtlasCopcoAB (ATCOA), PublicisGroupeSA (PUB), NokiaOyj (NOK1V), AlfaLavalAB (ALFA) και NorskHydroASA (NHY) θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην ημέρα. Ο οίκος αξιολόγησης FitchRatingsυποβάθμισε την πιστοληπτική διαβάθμιση των SocieteGeneraleSA (GLE) και CreditAgricoleSA (ACA) σε “A” από “A+”, διατηρώντας σταθερή την προοπτική τους. Τέλος, οι DeutscheBoerseAG (DB1) και LiquidnetHoldingsεπισήμαναν ότι θα προχωρήσουν σε συνεργασία των δικτύων τους από τα τέλη Ιουλίου, ώστε οι θεσμικοί επενδυτές να έχουν πρόσβαση σε μεγάλα πακέτα Γερμανικών μετοχών, μέσω του νέου ηλεκτρονικού δικτύου XetraMidPoint.

 

Μακροοικονομική ενημέρωση

Η οικονομία των ΗΠΑ εξακολουθεί να εμφανίζει μέτριο ρυθμό ανάπτυξης, σύμφωνα με την έρευνα BeigeBookτης Fed: Η έρευνα BeigeBookτης Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), επιβεβαίωσε τον μέτριο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ, με τον μεταποιητικό κλάδο να σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις.

Ο δείκτης τιμών κατοικιών της Κίνας αυξάνεται: Για τον Ιούνιο, ο δείκτης τιμών κατοικιών της Κίνας αυξήθηκε κατά 6.8%, συγκρινόμενος με μια αύξηση κατά 6% που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο προπορευόμενος δείκτης της Αυστραλίας παραμένει αμετάβλητος: Σε μηνιαία βάση, ο προπορευόμενος δείκτης της Αυστραλίας παρέμεινε αμετάβλητος στο 123,2, κατά το Μάιο.

Το επιχειρηματικό κλίμα στην Αυστραλία επιδεινώνεται: Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της NAB για την Αυστραλία, υποχώρησε στο -1 για το δεύτερο τρίμηνο του 2013, συγκρινόμενος με το επίπεδο +2 του προηγούμενου τριμήνου.

Το καταναλωτικό κλίμα στη Νέα Ζηλανδία επιδεινώνεται: Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνηςANZγια τη Νέα Ζηλανδία υποχώρησε στο επίπεδο 119.8 τον Ιούλιο, συγκρινόμενος με το επίπεδο 123.9 του Ιουνίου.