Το ταξίδι του

Εύγε κύριε Τσίπρα…

Επιτροπή Πολιτικής Ανάλυσης Σπίθας

Δεν είναι δυνατό να μη θυμίζει η σημερινή πραγματικότητα  – τηρουμένης της ιστορικής σχετικότητας – την εποχή που προηγήθηκε του Εμφυλίου…

Τέλος κατοχής τότε με τη λήξη του παγκόσμιου πολέμου.

Αρχή κατοχής τώρα – χωρίς πόλεμο –  τουλάχιστον προς το παρόν.

Οι κατακτητές  ήσαν οι Γερμανοί και το Γ’ ράιχ.

Οι κατακτητές είναι το ΔΝΤ (κατ’ εξοχήν Αμερικανικής κατασκευής και προέλευσης) και οι Ευρωπαίοι (βλ.Γερμανοί) συνεταίροι του.

Άπαντες όργανα του Διεθνούς Τραπεζικού κεφαλαίου… κατά τύχη.

Τότε σύσσωμος σχεδόν ο Ελληνικός λαός αντιστεκόταν λυσσαλέα στον ορατό εχθρό – κατακτητή ! Με τη βοήθεια των… συμμάχων, πού μετατράπηκαν “εν μια νυκτί” οι ίδιοι σε κατακτητές, κατέστησαν τη χώρα μας σε σφαγείο για τουλάχιστον μια δεκαετία και τον λαό μας υποτελή, ουσιαστικά μέχρι σήμερα.

Τώρα ο λαός μουδιασμένος από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται από την πολιτική του δόγματος του Σόκ, “ψάχνει” μέσω εκλογικών διαδικασιών , να “ανακαλύψει” τον εχθρό, πάντα όμως εντός του Ελληνικού πολιτικού συστήματος , το οποίο ευθύνεται για την τραγική σημερινή πραγματικότητα, χωρίς να μπορεί να κατανοήσει με επάρκεια ότι στην πραγματικότητα Ο ΕΧΘΡΟΣ είναι καταχωνιασμένος στον κόρφο μας και δεν κάνουμε την παραμικρή προσπάθεια να τον ξεφορτωθούμε.

ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ!

Με την περίφημη συμφωνία της Βάρκιζας (Φεβ 1945), παραδώσαμε τα όπλα στους συμμάχους – κατακτητές για να αιματοκυλιστούμε με τη “βοήθεια” τους αμέσως μετά.

ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ

Το αποτέλεσμα, αλλά και το ζητούμενο, ήταν ουσιαστικά η απώλεια της Εθνικής μας ανεξαρτησίας – αν την είχαμε ποτέ κατακτήσει.

Δε νοείτε να υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα, εάν προηγουμένως δεν είχε εγκριθεί από τη πρεσβεία των ΗΠΑ…

Σήμερα τα πράγματα έχουν – όντως – διαφοροποιηθεί….. προς το χειρότερο.

Έχουμε απολέσει και την κυριαρχία μας !

Ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ενδεχομένως αυριανός πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, σπεύδει να δώσει τα διαπιστευτήρια του ΕΓΚΑΙΡΑ (οφείλουμε να παρατηρήσουμε), στην πολιτική και τραπεζική αμερικανική ελίτ, στα πραγματικά αφεντικά δηλαδή.

Να δείξει χωρίς καθυστερήσεις ο ίδιος και το κόμμα του πόσο “ώριμοι και πολιτικά  ισορροπημένοι”, είναι (σαν) από καιρό έτοιμοι να αναλάβουν το πηδάλιο του πλοίου και να το κατευθύνουν σε ήρεμα νερά, που τόσο έχουν ανάγκη οι σημερινοί “σύμμαχοι-κατακτητές”, μακριά από Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες.

Να δείξει  ότι “η σημερινή Αριστερά” ουδεμίαν σχέσιν έχει και θα έχει με εκείνη την “κακιά” Πατριωτική αντιαμερικανική Αριστερά του προηγούμενου αιώνα.

Ο “αριστερός” κος Τσίπρας δεν έκανε ιδιαίτερη προσπάθεια όντας ήπιος, ευγενικός και προ παντός ρεαλιστής να δείξει στους “φίλους και συμμάχους”, πόσο μακράν εκείνου και του κόμματος του, είναι οποιοδήποτε ίχνος ριζοσπαστισμού.

Οι συμφωνίες τον 21ο αιώνα δεν χρειάζονται Βάρκιζες… Αρκεί ο λόγος.

ΕΥΓΕ !

Και εις άλλα κε Πρόεδρε,

ΥΓ: Ο ορυκτός πλούτος είναι πολύς και δεν περιμένει…

Μη πάρουν είδηση οι μουζίκοι ότι είναι κτήμα τους και… αρχίσουν οι ενοχλητικοί να ξεσηκώνονται.

Επιτροπή Πολιτικής Ανάλυσης

Κ.Α.Π. – ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη