Τέλος των αγροτικών μπλόκων

Ο αγροτοπατέρας του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μπούτας, ο δήθεν αδιάλλακτος, κήρυξε την αναδίπλωση και την οπισθοχώρηση των αγροτικών αγώνων, με τη γνωστή, διπλωματική γλώσσα των γραφειοκρατών του ΚΚΕ. 
Οι γραφειοκράτες του ΚΚΕ (εδώ μέσα βρίσκονται εργατοπατέρες και αγροτοπατέρες) είναι «μανούλες» στην «επιστήμη» της ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ και της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ κάθε αγώνα, καθώς και στις συνακόλουθες διπλωματικές διατυπώσεις.


Θαυμάστε μια τέτοια διατύπωση διάσπασης και προδοσίας του αγροτικού αγώνα, από τον Μπούτα: 
«Είμαστε κοντά 40 μέρες στον αγώνα, αυτός ο αγώνας αφήνει και παρακαταθήκη (!) και για τα αιτήματά μας και για το ίδιο το κίνημα (!)… Δεν είναι αγώνας μια και έξω… Είναι αγώνας που θα συνεχιστεί μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα…». 

Ο ελεεινός αυτό αγροτοπατέρες, την ώρα που η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο, έρχεται και λέει ότι «δεν είναι αγώνας μια και έξω» και μιλάει για αγωνιστικές παρακαταθήκες: Αγωνιστικές παρακαταθήκες όταν με τα μέτρα της κυβέρνησης οι αγρότες θα …εξαφανιστούν!!! 

Ο Αγώνας των αγροτών είναι αγώνας ζωής και θανάτου: Είναι αγώνας, στις σημερινές συνθήκες, «Μια και έξω»… 

Διότι κάθε οπισθοχώρηση και ήττα αυτού του αγώνα βγάζει τους αγρότες ΕΞΩ: Στα τάρταρα της καταστροφής… 

Αυτός ο άθλιος εργατοπατέρας, Μπούτας, το γνωρίζει πολύ καλά.ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, λοιπόν, τορπιλίζει το κίνημα των αγροτών και κηρύσσει την οπισθοχώρηση… 

Ο Μπούτας αφού έδωσε τις «αγωνιστικές», θεατρικές του παραστάσεις, με τις ξεχωριστές και …ειδικές συμφωνίες με την κυβέρνηση (με την κυβερνητικά άδεια να περάσουν τα 15 τρακτέρ στο Σύνταγμα), έρχεται τώρα να στηρίξει ΑΝΟΙΚΤΑ την κυβέρνηση των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ, στην προσπάθειά της να διασπάσει και να εκτονώσει την αγροτική εξέγερση. 

Οι αγρότες τύπους σαν τον Μπούτα, τέτοιους άθλιους αγροτοπατέρες, πρέπει να τους πετάξουν έξω από τις γραμμές τους: Αυτοί, όπως και τα κόμματά τους, παραστάσεις εμπορίας των αγώνων κάνουν…

 

http://resaltomag.blogspot.gr/2016/02/blog-post_26.html

 

Δεν ξέρω ποιοι έβαλαν στο στόμα του Β. Μπούτα τις φράσεις ”επαγρύπνηση” και ”το όπλο παρά πόδα” για να διαμηνύσει, δυστυχώς, από το ηρωικό αιματοβαμμένοΚιλελέρ, την Κυριακή (28/2), το οριστικότέλος των αγροτικών μπλόκων. Εκτός και αν τις “ανακάλυψε” μόνος του!

Ο Β. Μπούτας, όμως, και με τις δυο άστοχες ιστορικά φράσεις και ιδιαίτερα τη δεύτερη, ατύχησε.  

Το ”όπλο παρά πόδα’‘ ήταν φράση του Ν. Ζαχαριάδη, η οποία ελέχθη με την ήττα του ηρωικούΔημοκρατικού Στρατού και την σχεδόν άτακτη υποχώρηση του και ελέχθη ως διάτρητο άλλοθι για να υποδηλώσει την απαιτούμενη ”επαγρύπνηση” και ετοιμότητα, δήθεν, επανόδου στο πεδίο της μάχης.  

Ο ”Δημοκρατικός Στρατός’‘, όμως, δεν επανήλθε ποτέ και η ”επαγρύπνηση” του εκφυλίστηκε.  

Ο Β. Μπούτας είπε, χωρίς να το θέλει, κάποια αλήθεια.  

Είπε ότι ο αγώνας των μπλόκων έληξε. Και έληξε, όταν και αγωνιστικά αποθέματα υπήρχαν μέσα στημικρομεσαία αγροτιά και δυνατότητες να συνεχισθεί με εκείνη ή την άλλη μορφή παρουσίας των τρακτέρ και των αγροτών στους δρόμους, στέλνοντας παντού το αισιόδοξο μήνυμα ότι ”επαγρυπνούμε μαχόμενοι” και κλονίζοντας μια ήδη παραπαίουσα κυβέρνηση που έχει φτάσει σε οριακό σημείο και πιθανότατα κλονίζοντας ένα μνημόνιο που είναι, ήδη, δύσκολο να εφαρμοσθεί.  

Και σε κάθε περίπτωση μια πρωτοπόρα ηγεσία δεν ακολουθεί απλώς τα πιο ταλαντευόμενα καιοπισθοχωρούντα τμήματα των αγωνιζόμενων αγροτών αλλά ενθαρρύνει και προωθεί τα πλέονδραστήριαδυναμικά και αποφασισμένα.  

Δυστυχώς, όμως, η ηγεσία του ΚΚΕ στον αγροτικό χώρο επέλεξε να παρακολουθήσει και να καλύψειτους δεξιούς αγροτοσυνδικαλιστές στη ραγδαία και μάλλον άτακτη οπισθοχώρηση τους. Όπως τους ακολούθησε στον διάλογο – παρωδία στου Μαξίμου, ενώ μέχρι πρότινος διακήρυσσε ότι δεν πρόκειται να προσέλθει σε διάλογο, αν η κυβέρνηση δεν έπαιρνε πίσω τα αντιαγροτικά μέτρα.  

Ανεξάρτητα, πάντως, από τη στάση των αγροτοσυνδικαλιστικών κορυφών ΝΔ και ΚΚΕ, οι οποίες λειτούργησαν εκ των πραγμάτων ως ”συγκοινωνούντα δοχεία” οπισθοχώρησης (και δεν είναι η πρώτη φορά!), ο αγώνας των αγροτών δεν αναστέλλεται και το όπλο θα παραμείνει στα χέρια τους, αφού οι απλοί αγρότες, ιδιαίτερα οι νέοι, έχουν ήδη αρχίσει τη ζύμωση για μορφές πάλης που θα συνεχιστούν από αύριο κιόλας και όχι όταν θα έρθει στη Βουλή το αντιαγροτικό έκτρωμα.  

Γιατί τότε θα είναι πολύ αργά!  

 

ΜΑΡΚΟΣ ΑΡΤΙΝΟΣ

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23620:mpoutas-parapoda&catid=81:kivernisi&Itemid=198