Θετική η έκβαση της “μάχης για τη φέτα”

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την κατάληξη της εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Καναδά και τη θετική για τα ελληνικά συμφέροντα επίλυση του ζητήματος που είχε προκύψει ως προς την ονομασία των λευκών τυριών Καναδά με την επωνυμία «φέτα», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το τελικό αποτέλεσμα που επετεύχθη για τη φέτα στην εμπορική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά, συνιστά αναμφίβολα θετική εξέλιξη που ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις ελληνικές θέσεις επί του θέματος και διασφαλίζει περισσότερο τα συμφέροντα των Ελλήνων κτηνοτρόφων.
Και σε αυτή την περίπτωση, το ικανοποιητικό αποτέλεσμα στη “μάχη της φέτας” επήλθε μετά από συντονισμένες ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης και του ιδίου του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρενέβη προσωπικά προς τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και των ενεργειών της Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρίας Δαμανάκη.
Για ακόμη μια φορά, διαψεύδονται όσοι με περισσή ευκολία προτρέχουν να προδικάσουν αρνητικές εξελίξεις στα ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες παραγωγούς, προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη από την αύξηση της αγωνίας τους.
Επαναλαμβάνουμε με αφορμή και την περίπτωση της φέτας ότι, θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες των Ελλήνων κτηνοτρόφων να παράγουν ποιοτικά προϊόντα, ικανά να κερδίζουν τόσο την εσωτερική όσο και τις αγορές τρίτων χωρών».