Τα προβλήματα στη Θράκη από τους λαθρομετανάστες

Mετά από μια «καταδρομική» ενέργεια της κυβέρνησης τα ξημερώματα της 4-ΑΥΓ-2012 άρχισε η εγκατάσταση της πρώτης ομάδας λαθρομεταναστών στο κτήριο της Σχολής Αστυνομίας Κομοτηνής. Προηγήθηκε η εγκατάσταση ισάριθμης ομάδας στη αντίστοιχη Σχολή Ξάνθης το ίδιο βράδυ. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούσαν για ομάδες των εκατό πενήντα (150) ατόμων. Έκτοτε και στα πλαίσια της διαβόητης επιχείρησης «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» όλοι οι λαθρομετανάστες που συλλαμβάνονται πέριξ της Πλατείας Ομονοίας προωθούνται στον (κάδο απορριμμάτων) στην πολύπαθη και ήδη ουσιαστικά «τουρκοκρατούμενη» (ελέω προξενείου Κομοτηνής) Θράκη. Φήμες, διότι ΔΕΝ υπάρχει καμμία σαφής επίσημη ενημέρωση από κανένα θεσμικό φορέα, μιλούν για αριθμό που ξεπερνά  τα χίλια  άτομα ..Με προοπτική βέβαια να υπερκαλύψουν την χωρητικότητα των κτηρίων της Σχολής!

Η συγκεκριμένη σχολή θεωρείται η καλύτερη σε ότι αφορά τις κτηριακές υποδομές από όλες τις αντίστοιχες πανελλαδικά διότι κατασκευάστηκε αποκλειστικά ως εκπαιδευτικό ίδρυμα. Γυμναστήρια, σκοπευτήρια, εστιατόρια, αίθουσες διδασκαλίας, χώροι διοικητικής μέριμνας σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν για να εκπαιδεύονται οι αστυνομικοί λειτουργοί σε μια Σχολή πρότυπο. Ήδη επιβεβαιωμένες πληροφορίες από το εσωτερικό της πρώην Σχολής αναφέρονται σε ….. βανδαλισμούς εγκαταστάσεων με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Το σημαντικότερο όμως θέμα που ήδη προέκυψε είναι η υγειονομική κατάσταση των έγκλειστων λαθρομεταναστών. Από πληροφορίες μας, εντός του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής έχουν μεταφερθεί αρκετοί με διαπιστωμένα κρούσματα μεταδιδόμενων νοσημάτων όπως Ηπατίτιδα, Φυματίωση κ.τ.λ. Μάλιστα σε κρούσμα φυματίωσης η ενέργεια του προσωπικού φύλαξης κατόπιν βέβαια «άνωθεν και έξωθεν» εντολής ήταν να αφεθεί ελεύθερος ο λαθρομετανάστης. Πρόσφατα μεταφέρθηκαν επίσης  και αρκετά λαθροετανάστες  με γαστρεντερίτιδα. Όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι (Αστυνομικοί, Ιατρικό-Νοσηλευτικό προσωπικό) δηλώνουν σοκαρισμένοι -έντρομοι, ανήμποροι βέβαια να αντιδράσουν. Οι θεσμικοί φορείς της περιοχής αναλώνονται στα συνήθη πολιτικάντικα τερτίπια σε ότι αφορά το κατά πόσο γνώριζε ο καθένας για το τι θα συμβεί, πόσο προσωρινή θα είναι η διαμονή των λάθρο στη Σχολή κ.τ.λ. Κανείς βέβαια και στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, δεν ανέφερε ότι όσοι εμπλέκονται είναι ήδη δυνητικοί φορείς όλων αυτών που κουβαλάνε οι (φιλοξενούμενοί μας).

Μια άλλη παράμετρος είναι ότι ήδη γνωστοί («προοδευτικοί» και «υπερδημοκρατικοί» ) χώροι έχουν κάνει έκκληση σε συντοπίτες για συλλογή ιματισμού, τροφίμων και ΦΑΡΜΑΚΩΝ, την ίδια στιγμή που αρκετοί Έλληνες νεόπτωχοι μετρούν λεπτό-λεπτό τα χρήματά τους για να αγοράσουν τα απαραίτητα σκευάσματα για την υγεία τους. Οι φαρμακοποιοί στην πόλη της Κομοτηνής ήδη είναι αρωγοί και υποστηρικτές της κίνησης αυτής, όταν από τον συνταξιούχο του ΟΓΑ απαιτούν και το τελευταίο σεντς για να του χορηγήσουν τα φάρμακά του. Άλλο σχετιζόμενο δεδομένο -εξίσου τραγικό- είναι ότι κανείς δεν έχει ενημερώσει τον εντόπιο πληθυσμό για το ότι οι «φιλοξενούμενοι» μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δικαιούνται και εξόδων διότι δεν θεωρούνται κρατούμενοι.ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Σύμφωνα μάλιστα με φήμες, δύο λαθρομετανάστες απέδρασαν από την Σχολή Αστυνομίας Κομοτηνής και ήδη αναζητούνται. Αποτέλεσμα της ελλιπέστατης αστυνόμευσης της περιοχής λόγω της διάθεσης των αστυνομικών αποκλειστικά και μόνο για τους «λάθρο» (φύλαξη, μεταφορές στο νοσοκομείο κ.τ.λ.) είναι η έξαρση των κλοπών στην πόλη της Κομοτηνής. Άγνωστοι λήστεψαν πρόσφατα δύο (2) αρτοπωλεία, ενώ αναφέρθηκαν και άλλες κλοπές σε σπίτια εντός της πόλης της Κομοτηνής.

Χρυσή Αυγή Τ.Ο. Ροδόπης