Τι παράγει και τι εξάγει η Ελλάδα;

Μη βιαστείτε να πείτε τίποτα!!! – Του Greek Citizen

Δημοσιεύω τις παρακάτω σκέψεις του Greek Citizen γιατί χαίρομαι, που ένας συμπατριώτης μας βλέπει την Ελλάδα απο θετική πλευρά. Όμως και εδώ έχουμε ένα πρόβλημα: Βλέπουμε τα προϊόντα που παράγονται και εξάγονται μόνο απο ποσοτική πλευρά, τα προϊόντα είναι δηλαδή πρώτες ύλες και ακατέργαστα. Η πρόκλήση θα πρέπει όμως να είναι να τα κατεργαστούμε και να μην εξάγουμε π.χ. το λάδι χύμα σε δεξαμενόπλοια στην Ιταλία, που εκεί εμφιαλώνεται και εξάγεται ακόμη και σαν λάδι απο την Τοσκάνα.

 

Εμμανουήλ Σαρίδης

 

Του Greek Citizen

 

Επειδή μας έχουν πρήξει…Ότι η Ελλάδα δεν παράγει…. “τίποτα”,  ας δούμε μερικα από αυτά……. 

  Σίγουρα, αν το κράτος ήταν σοβαρό, θα είχαμε πολλές  πρωτιές και θα βελτιώναμε τις εξαγωγές μας. Αλλά και τώρα, δουλεύουμε, παράγουμε, βγάζουμε, εξάγουμε….. 
Έστω αν μετά πάμε και χαλάμε τα λεφτά μας στις γειτονικές χώρες….ας πούμε …Ντουμπάι, Σευχέλες, Αγιο Μαυρίκιο… Καμμία σημασία και κανένας πόνος, καμία “ενοχή” αν δεν έχουμε πάει στη Σαντορίνη, στη Λίμνη Πλαστήρα, στην Επίδαυρο, στο Ναύπλιο, στην Πάργα……στο Κατάκολο βρε αδελφέ ….άλλο το ένα άλλο το δύο….  
Άσχετο επίσης αν ξοδεύουμε λεφτά να αγοράσουμε ακριβά ρολόγια και κοσμήματα…..άσχετο επίσης αν αγοράζουμε -χρόνια τώρα, 4κίνητα βενζινοβόρα για να πηγαίνουμε στο Κολωνάκι -βλ Jeep Grand Cherokee, Ηummer, ΤΟΥΟΤΑ Land Cruiser, αλλα και …..Porsche Cayen τελευταία….. 

 Να τι παράγουμε και εξάγουμε, να τι πουλάμε με το μόχθο, τον κόπο μας! Από τη γέννηση του ελληνικού κράτους, είναι σίγουρο ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν μας έχει χαριστεί, ούτε η ίδια μας η  γή που είναι τα κόκαλα των προγόνων μας….

 
 
Πως κάποιοι άλλοι τώρα μας πιάνουν “μαλάκες” -ελληνικός διεθνής όρος, είναι άλλο θέμα… 
Ας ανοίξουμε τα μάτια μας, να δούμε γύρω μας τους φίλους μας και τους εχθρούς μας…

 
1) Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης. 
2) Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, για  χιλιάδες εφαρμογές. 
3) Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών και άλλων. 
4) Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η 2η χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά κ.α. 
5) Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφος της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται. 
6) Λάδι:  Είμαστε η 3η στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς και λαδιού. Αυτο μας έδωσε ο Θεούλης…..εμείς όμως αγοράζουμε σπορέλαια, σησαμέλαια, βούτυρα-ζωικά και συνθετικά, λάδι κοκοφοίνικα και άλλες μαλ…ίες και μετα να η χοληστερίνη στα 800 και τα εμφράγματα σερί….  
Έχουμε το 15% της παγκόσμιας παραγωγής (ελιάς-λαδιού) 
7) Είμαστε 3η χώρα  σε παραγωγή κρόκου. (saffron) Κοζάνης αλλά εμείς ούτε που το ξέρουμε…. Βάζουμε στα φαγητά μας… κέτσαπ και αμφίβολης προέλευσης σως…. 
8) Είμαστε 5η χώρα  σε εξαγωγές σπαραγγιών… ( δοκιμάστε τα βραστά ή ομελέτα) 
9) Είμαστε 7η χώρα  παγκοσμίως σε εξαγωγές βαμβακιού (τo 2004 ήμασταν 4η) 
10) Είμαστε 11η  σε παραγωγή βαμβακιού 
11) Ακόμη:  14η σε αφίξεις τουριστών. (18,2 εκ) 
12) Είμαστε 16η σε εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων…και 
Φυσικά είμαστε το νούμερο 1 της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας…..

 
Και εις ανώτερα 
  
Υ.Γ : Μη ρωτάτε που βρήκα τα στοιχεία, είναι αναμφισβήτητα και φυσικά επίσημα

 

Greek Citizen

 

http://greekcitizen.pblogs.gr/ti-paragei-kai-ti-exagei-h-ellada-mhn-biasteite-na-peite-tipota.html