Το 70% των πολιτών καλούν την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω από τις «κόκκινες γραμμές»

Αναδημοσιεύουμε χωρίς κρίσεις και σχόλια για την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία τους, ευρήματα της νέας πανελλαδικής δημοσκόπησης της εταιρίας Palmos Analysis, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του SBC, το διάστημα από 5 έως 6 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, το 70% των πολιτών καλούν την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω στις «κόκκινες γραμμές» της, που αφορούν τα εργασιακά, τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και το ασφαλιστικό.

 

Συγκεκριμένα, το 70% των ερωτηθέντων καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, το 63% να μην υποχωρήσει στο ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων και το 77% να μην δεχθεί αλλαγές του ασφαλιστικού (όρια συνταξιοδότησης, ύψος συντάξεων, κλπ). Τα αντίστοιχα ποσοστά επί των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνονται σε 84%, 77% και 88%.

Επίσης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές στο τέλος.

Ως βασικές παραμέτρους και προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής το 52% αναφέρει ότι πρέπει να είναι η παραμονή στο ευρώ με κάθε τρόπο, ενώ το 44% (το ποσοστό επί των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 61%) να φύγει η Ελλάδα από τα μνημόνια, με κάθε τρόπο.

Ως προς την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει άνω του 36% ενώ η ΝΔ το 16,5%.