Το προσφυγικό μετατρέπεται σε Ελληνοτουρκικό ζήτημα!

Ο Αλ. Τσίπρας με τη συναίνεση Κυρ. Μητσοτάκη και των άλλωνεθελόδουλων αρχηγών των μνημονιακών κομμάτων, απεδέχθη πλήρως στην υπό εξέλιξη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. Τουρκίας και παρά τα κορκοδείλια δάκρυα εσωτερικής κατανάλωσης, ως τετελεσμένο το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη.

 

Ο Αλ. Τσίπρας, αντί ευθύς εξαρχής, ακόμα και από την προηγούμενη Σύνοδο της Ε.Ε., να θέσει το ζήτημα των ανοικτών συνόρων, ως ύψιστο εθνικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό θέμα, απειλώντας, σε αντίθετη περίπτωση, με veto για όλες τις εφεξής κρίσιμες αποφάσεις της Ε.Ε, κάτι που είχε προτείνει η ΛΑ.Ε., επέλεξε την πολιτική της σιωπής και της υποταγής στη Μέρκελ και τον Ολάντ, ελπίζοντας, ίσως, ότι θα μπορούσε να εισπράξει κάποια χαλάρωση των μνημονιακών μέτρων. Παρ’ όλα αυτά δεν φαίνεται ότι αυτή η μακάβρια ανταλλαγή θα λειτουργήσει στη πράξη, αν λάβουμε υπόψη τις σκληρές θέσεις, τουλάχιστον, του Δ.Ν.Τ. στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Παρατηρητές των ευρωπαϊκών πραγμάτων έλεγαν ότι ο Αλ. Τσίπρας, από απρόβλεπτος παίκτης στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι έχει εξελιχθεί σε δορυφόρο των ευρωσοσιαλιστών και σε πειθήνιο πολιτικό κανίςτου Γερμανο – γαλλικού άξονα και της αυλής των Μέρκελ – Ολάντ.

Οι ίδιοι παρατηρητές τόνιζαν ότι αφού η Ε.Ε. έκλεισε τα σύνορα στην Ειδομένη και σφράγισε τηΒαλκανική δίοδο και τη Μεσογειακή διαδρομή, εξασφαλίζοντας προς τούτο την εγκληματική συναίνεση του Τσίπρα και των άλλων μνημονιακών αρχηγών στην Ελλάδα, πέτυχε το “ακατόρθωτο”: να μετατρέψειπαράνομα και σε κατάφωρη αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο, το προσφυγικό ζήτημα από ευρωπαϊκό και παγκόσμιο, σε Ανατολικό ζήτημα και σε ελληνοτουρκική τραγική υπόθεση. Μια ελληνοτουρκική υπόθεση, η οποία θα έχει ως συνέπεια στις δύο χώρες ακόμα μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή, και μπορεί να προκαλέσει μείζονα ελληνοτουρκική διένεξη και κρίση.

Η Ελλάδα με αυτές τις εξελίξεις στεγανοποιείται συνοριακά έναντι της υπόλοιπης Ευρώπης και παραμένει εντός της Ε.Ε., για το μόνο λόγο που αυτός ο ιμπεριαλιστικός μηχανισμός διατηρεί τις πιο αδύνατες χώρες: για να εφαρμόζει η χώρα μας μνημόνια προκειμένου να αποπληρώνει τους πιστωτές της!

Οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε. δεν αποκλείεται, αφού με τη βούλα Τσίπρα μετέτρεψαν την Ελλάδα σε μεγάλο στρατόπεδο προσφύγων, να προσφέρουν ως αντίτιμο κάποια χρηματικά ψίχουλα στη χώρα μας, όπως τα τριάντα αργύρια της προδοσίας.

Οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε. αφού “έδεσαν το γάιδαρο” τους, κλείνοντας ερμητικά τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα προς την Ευρώπη, σφραγίζοντας όλες τις Βαλκανικές διόδους (FYROM, Αλβανία, Βουλγαρία) και τη Μεσογειακή διαδρομή, δεν ενδιαφέρονται και πάρα πολύ για να καταλήξουν στη Σύνοδο Κορυφής σώνει και καλά σε μια Συμφωνία με την Ελλάδα και την Τουρκία.

Στο παζάρι που γίνεται μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για μια συμφωνία, έχουν μπει στη κλίνη τουπροκρούστη η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος με το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας, χωρίς η τελευταία να εφαρμόζει το πρωτόκολλο της Άγκυρας.

Η άποψη ότι η Τουρκία μπορεί να εκβιάσει την Ε.Ε. με τους πρόσφυγες μάλλον έχει μικρό και πρακτικό αντίκρυσμα, όταν τα σύνορα της Ελλάδας με την Ευρώπη είναι κλειστά.

Η Τουρκία τη μόνη που μπορεί να απειλήσει είναι η Ελλάδα, διαμηνύοντας πως θα μας πλημμυρίσει με πρόσφυγες αλλά αυτό είναι μια ελληνική τραγωδία, που σε καμιά περίπτωση δεν θα προκαλεί εφιάλτη στην Ευρώπη, παρά μόνο υποκριτικά λόγια συμπάθειας.

Το ΕΓΚΛΗΜΑ που διέπραξε ο Τσίπρας αλλά και οι μνημονιακοί με τη Γερμανόδουλη στάσης τους, μπορεί να έχει ασύλληπτες εθνικές συνέπειες στο άμεσο μέλλον.

 

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23772:ipogr-laf&catid=81:kivernisi&Itemid=198

 

Στον «αέρα» βρίσκεται η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό με τις σκληρές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες να προδιαγράφονται μαραθώνιες. Χωρίς συμφωνία συνεχίζονται μέχρι στιγμής οι συνομιλίες Τουσκ-Γιούνκερ και Ρούτε με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, με την τουρκική πλευρά να ζητά κατά πληροφορίες ισχυρότερη γλώσσα για τα ενταξιακά κεφάλαια χωρίς επίσης να συμφωνεί στον νομικό ορισμό για την προστασία των προσφύγων που θέλει η ΕΕ.

Η Αθήνα, επίσης κατά πληροφορίες, αντιδρά σε αναφορά που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο κοινής δήλωσης ότι όσοι βρίσκονται στα νησιά πρέπει να μεταφερθούν στην ενδοχώρα πριν τεθεί σε ισχύ η συμφωνία.

Οι «28» βρίσκονται απέναντι στον Τούρκο πρωθυπουργό με κείμενο κοινών θέσεων-πακέτο ανταλλαγμάτων στο οποίο κατέληξαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

Μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο «28» για να υπάρξει «συμφωνία για τη συμφωνία» πήραν τη σκυτάλη οι πρόεδροι ΕΕ και Κομισιόν, Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μεταφέροντας τις ευρωπαϊκές θέσεις στον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η ΕΕ προσφέρει οικονομικές και πολιτικές παραχωρήσεις έναντι της συνεργασίας της Τουρκίας για τη μείωση των προσφυγικών ροών, ωστόσο το «πακέτο» της προσφοράς έχει μετριαστεί και διεθνείς ανταποκριτές στις Βρυξέλλες αμφιβάλλουν κατά πόσο θα υπάρξει τελικώς συμφωνία.

Η τουρκική πλευρά έχει διαμηνύσει ότι επιμένει στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων στην ενταξιακή διαπραγμάτευση και αφήνει ανοικτό το εάν θα συμφωνήσει με όλα τα σημεία της ευρωπαϊκής θέσης. 

Από κυπριακής πλευράς έχει ξεκαθαριστεί ότι εναπόκειται στην Τουρκία και μόνον το άνοιγμα κεφαλαίων μέσω της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που απορρέουν από το Πρωτόκολλο της Άγκυρας για το άνοιγμα των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων στα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν προτίθεται να θέσει βέτο είπε πως «αν χρειαστεί, ναι».

«Ελπίζουμε σε κοινό έδαφος» ήταν η δήλωση με την οποία προσήλθε από πλευράς του την Παρασκευή ο Νταβούτογλου στην πρώτη συνάντηση με τους Ντόναλντ Τουσκ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον πρωθυπουργό της προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ Μαρκ Ρούτε. 

Οι συνομιλίες διακόπτονται ανά διαστήματα για να λάβουν χώρα διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο, αλλά και για να ενημερωθούν σχετικά οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες.

 

http://news.in.gr/world/article/?aid=1500065750