Το βίντεο του Wikileaks για τις Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες

 

Πρώτα απ’όλα δείτε το βίντεο του Wikileaks για τις Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες:

 

Tεράστιες διαδηλώσεις κατά της TTIP – Πάνω από 3 εκατ. υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών (βίντεο) #stopTTIP #CETA #No2ISDS #skouries

 

Ακτιβιστές που εναντιώνονται στις Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες TTIP και CETA παρέδωσαν σήμερα περισσότερες από 3 εκατ. υπογραφές σε αξιωματούχους της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, ζητώντας το μπλοκάρισμα τους.

Συγκεκριμένα η διαδικτυακή καμπάνια «Stop TTIP» με τη βοήθεια 500 οργανώσεων συγκέντρωσε 3,263,920 υπογραφές από 23 κράτη – μέλη της Ε.Ε. (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) στο διάστημα ενός χρόνου, τρεις φορές περισσότερο από τον αρχικό στόχο που απαιτεί μία Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για να δημιουργηθεί. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό υπογραφών που έχει συγκεντρωθεί ποτέ από πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

250.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σημερα στο Βερολίνο κατά των ΤΤIP και CETA, ενώ παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

 

H TTIP (Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων) είναι υπό συζήτηση από το 2013. Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον θα ήθελαν να την ολοκληρώσουν πριν από τη λήξη της θητείας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το επόμενο έτος, όμως θα πρέπει να προσπεράσουν πολλά εμπόδια και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γερμανία. Ο επόμενος γύρος των συνομιλιών μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ είναι προγραμματισμένος να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου στο Μαϊάμι.

 

Tεράστιες διαδηλώσεις κατά της TTIP – Πάνω από 3 εκατ. υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών (βίντεο) #stopTTIP #CETA #No2ISDS #skouries