Το τόξο του Οδυσσέα ή αλλιώς η διακυβέρνηση στο λαό

του Σωτήρη Μπότα

Με αφορμή την πώληση της ΕΥΔΑΠ, αναρωτιέμαι …

 

Ποιοί πραγματικά ευθύνονται για το ξεπούλημα όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδος;

Ποιοί και γιατί εποφθαλμιούν την ΕΥΔΑΠ;

Όταν η εξουσία ντύνεται το δημοκρατικό της μανδύα, είναι δεδομένο ότι ο κοντόφθαλμος που της χάρισε το ξίφος της ισχυρής διακυβέρνησης, θα χάσει το κεφάλι του.

Παράξενες ευαισθησίες έχει ο λαός μας αυτή την εποχή. Δεκαετίες τον εκπαίδευαν στο αμερικάνικο όνειρο, αποκόπτοντάς τον από την πατρώα σκέψη. Πολλοί θα πούνε και όχι άδικα, την είχε ποτέ;

Μια μελέτη στην εντροπία της ιστορίας, θα δώσει εξαιρετικές απαντήσεις για τις ύψιστες στιγμές που ο Έλληνας κατόρθωσε να κάνει τα αδύνατα δυνατά. Και αυτό πάλι είναι το ζητούμενο.

ΕΛ – Φως ΕΥ – Καλός ΘΕΡΟΣ – κατά την αρχαιότητα, ο κατάλληλος καιρός συγκομιδής των καρπών.

Ελεύθερος λοιπόν. Φιλοσόφημα και πρακτική.

Δύσκολο το ζητούμενο στις μέρες μας; Θέλει να υπερβούμε το εγώ, για να μπούμε στο δρόμο της συλλογικότητας και του εμείς.

Όλο το παλαιοκομματικό σκηνικό, χρόνια τώρα μετά την ανασύσταση του νέου ελληνικού κράτους, δημιουργεί εσωτερικές πληγές, που κακοφορμίζουν και διαιωνίζουν την ύπαρξή τους, με αποτέλεσμα η πολυπόθητη δημοκρατία να είναι χρόνια κλινήρης. Και δυστυχώς ακόμα τα βρετανικά πρότυπα του κοινοβουλίου της γηραιάς Αλβιόνας, δηλαδή οι δεξιές και αριστερές θέσεις των βουλευτών της, έχουν γίνει τα κομματικά μετερίζια που μαχαιρώνουν την Ελλάδα και εξισορροπούν με τις λεγόμενες κεντρώες δυνάμεις στο ρόλο του άξονος του ζυγού, που βοηθάει τη ζυγαριά να γέρνει πότε δεξιά και πότε αριστερά, διαιωνίζοντας πάντα την κομματική διάσπαση του λαού, σε βάρος της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Και τί αλήθεια είναι αυτή η πολιτισμική κληρονομιά;

Είναι στην κυριολεξία ο πνευματικός και υλικός πλούτος που ανήκει σε αυτό τον λαό και ποτέ μα ποτέ δεν έχει καταγραφεί ο αριθμητικός του τύπος. Ή για να το πούμε με λόγια απλά, ποιά είναι η αξία του βρε αδερφέ;

Ένας εξαίρετος επιστήμονας στη δεκαετία του ’30, κάνει την πρώτη καταγραφή του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος και μάλιστα μπαίνει στη διαδικασία να αναλύσει ποιά θα έπρεπε να ήταν τα πραγματικά κέρδη, αν αυτά διαχειρίζονταν από μία λαϊκή και πατριωτική κυβέρνηση. Το όνομά του: Δημήτρης Μπάτσης.

Η τύχη του; Η ελληνική δικαιοσύνη τον κατηγορεί ως επικίνδυνο κομμουνιστή και τον εκτελεί στο πλάι του Νίκου Μπελογιάννη, στις 31 Μαρτίου του 1951.

Και το ΚΚΕ; Μούγκα στη στρούγκα…

Είχε κερδίσει άλλον ένα λαϊκό ήρωα και του ήταν πιο εύκολο να συλλέγει τις ψήφους του από τους αδαείς μα αγνούς λαϊκούς συντρόφους.

Ας ρίξουμε επιτέλους τις μάσκες! Διεθνιστικές συνομωσίες που περνάνε με τη μορφή κομματικής ιδεολογίας, φέρνουν όλους τους λαούς αντιμέτωπους με τη λοβοτομή, με αποτέλεσμα την εύκολη χειραγώγησή τους, ως άβουλη μάζα από το διεθνές οικονομικό κεφάλαιο.

Οι συμμορίες τύπου Goldman Sachs, Salomon Brothers αλλά και οι ευγενείς οίκοι τύπου Rothschild και Soros, στήνουν τους υλιστικούς ναούς τους, με τη μορφή λεσχών τύπου Βilderberg και εκπαιδεύουν εκεί τους εξαγορασμένους δωσίλογους ηγετίσκους των λαών.

Ποιά η τύχη μας άραγε, αν δεν υπάρξει λαϊκή συνένωση και συσπείρωση, με σκοπό τη διαχείριση διακυβέρνησης της χώρας;

Κάθε λαός – μάχιμο σώμα για την προάσπιση της πατρίδας του από το διεθνές κεφάλαιο.

Ουτοπία ή πραγματικότητα; Αγώνας brand de fair και σίγουρα το χέρι του λαού δυνατότερο γιατί ξέρει τί σημαίνει χειρανάκτης. Άναξ χειρός : αυτοδιαχείριση. Εργάτης και βασιλιάς των κόπων του ο ίδιος ο λαός.

Θέλει σκέψη. Θέλει βαθειά ιστορική γνώση. Θέλει παιδεία. Με άλλα λόγια, πολιτισμική επανάσταση. Με κανένα παλαιοκομματικό σύστημα, με κραυγές αγωνίας και με σπασμωδικές κινήσεις, δεν μπορούμε να ανατρέψουμε τα τεκταινόμενα.

Κοινοπραξίες με εθνικό χαρακτήρα για τη διαχείριση των αγαθών, είναι μία απλή πρόταση. Αυτό χρειάζεται ανασύσταση του κράτους. Αυτό επιβάλλει λαϊκή κυριαρχία και έχει ως αποτέλεσμα βιώσιμη επαναστατική διακυβέρνηση.

Τα ελεύθερα άλογα δεν φοράνε παρωπίδες και οι ελεύθεροι άνθρωποι δεν προσκυνούν κατασκευασμένους θεούς.

Ποιοί πραγματικά και για ποιούς σκοπούς, πούλησαν εν μία νυκτί την Αγροτική Τράπεζα;

Ποιοί δημιούργησαν το σκάνδαλο της ΑΓΡΕΞ;

Ποιοί, με ιδιαίτερο σχεδίασμα τροποποίησαν τις αγροτοκαλλιεργικές μας συνήθειες;

Ποιοί από το 1960 υποβάθμισαν την ελληνική κτηνοτροφία;

Ποιοί οδήγησαν τον αγροτικό πληθυσμό, μετά την περήφανη νίκη του στο Κιλελέρ, να πέσει αλυσσοδέσμιος και βαρειά χρεωμένος στα δόντια της Τρόϊκας;

Ποιοί εποφθαλμιούν τους υδάτινους πόρους μας, που κάποτε λατρεύονταν ως θεοί;

Ποιοί, με τη βοήθεια του Μεταλλευτικού Κώδικα, εξουσιάζουν και διαχειρίζονται με τη “νόμιμη” παρανομία τους, τον ορυκτό μας πλούτο;

Ποιοί θέλουν να παραχωρήσουν τα μοναδικά για τις ιδιότητές τους ιαματικά νερά, σε ξένη διαχείριση;

Ποιοί επιδεικτικά σφυρίζοντας “αγνοούν” τον εθνικό θησαυρό μας που ονομάζεται γεωθερμία;

Και ποιοί τρέμουν κατ’ εντολήν των ξένων δυνάμεων να ορίσουν την ελληνική ΑΟΖ;

 

”ἔτι δὲ γῆς ὅσα μέρη καὶ εἴδη καὶ πάθη τῶν μερῶν”(*)

 

Τί μας προτρέπει να γνωρίσουμε σε βάθος ο Αριστοτέλης και με ποιά μυητική;

 

Αγαπητοί μου, όχι μόνο η ΕΥΔΑΠ αλλά και τα παιδιά μας θα πουληθούν ως αντικείμενα, για να χρησιμοποιηθούν φτηνά ανταλλακτικά στα γρανάζια της εξουσίας τους.

Με συζητήσεις γίνεται η αρχή μιας ζύμωσης μα χρειάζεται η μαγιά για να φουσκώσει η ζύμη και ο φούρνος για να ψηθεί το ψωμί.

Ας αναζητήσουμε αυτά τα συστατικά μέσα μας, γιατί η πρακτική είναι η άγια μητέρα της ιδέας. Και όπως λέει ο μεγάλος Δάσκαλος Δημήτρης Λιαντίνης “είναι καιρός από τις ασκήσεις επί χάρτου να περάσουμε στα πεδία των επιχειρήσεων”.

Ο Ελύτης γράφει “Μην παρακαλώ σας, μή λησμονάτε τη χώρα μου”.

Οδυσσέα, σαν Έλληνας, θέλω να μας ξεχάσουν οι σειρήνες, αρκεί εγώ σαν λαός, να μην ξεχάσω ποτέ τη γη που με γέννησε.

Είναι καιρός να πάρουμε το τόξο στα χέρια μας γιατί οι μνηστήρες πληθαίνουν και η Πηνελόπη είναι μόνη της…

 

 

(*) Επιπλέον δε, σε ό,τι αφορά στην δική μας Γη, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε τα στρώματα από τα οποία αποτελείται η Γη και τα στοιχεία από τα οποία αποτελούνται τα στρώματα αυτά και τις επιμέρους λειτουργίες των φαινομένων αυτών.

Αριστοτέλης “Μετεωρολογικά”

 

 

http://www.spitha-kap.gr/el/articles/article/?nid=2861