Ακόμα και οι τραπεζίτες κτυπούν πλέον την κυβέρνηση

Τι θα γίνει αν αύριο στο Εurogroup η κυβέρνηση βρεθεί προ του ιδίου αδιεξόδου στο οποίο βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα; Στην κυβέρνηση παραδέχονται ότι παραμένει η διαφωνία μεταξυ Γερμανίας και ΕΕ και όπως το defencenet.gr ήδη από χθες έχει σημειώσει, δόση αύριο είναι πολύ δύσκολο να εγκριθεί.

Η κυβέρνηση αναμένει απόφαση για την εκταμίευση των τριών δόσεων ύψους πλέον των 44 δισ. ευρώ, την τελική έγκριση της επιμήκυνσης του προγράμματος ως το 2016 και ασφαλώς λύση στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους που αποτελεί προυπόθεση για τα παραπάνω, αλλά πιο πιθανό είναι να … ζητήσει συγγνώμη η Μέρκελ από τον ελληνικό λαό για όσα του έχει προκαλέσει, παρά να συμβεί αυτό.

 

Ένα ακόμα Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου είναι πολύ πιθανό, αλλά και να δωοθεί η δόση ή οι δόσεις κάποια στιγμή, λύνεται το πρόβλημα; Στο εσωτερικό η κατάσταση είναι τραγική από όλες τις απόψεις.

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις “βράζουν”, οι εισαγγελείς αρνούνται να ανέβουν στην έδρα, γενικά οι δικαστικοί έχουν προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, “μήτρα” της σχεδόν 30χρονης εξουσίας του ΠΑΣΟΚ, πληρώνει τις αμαρτίες της, ακολουθώντας την ίδια πορεία με το κόμμα και … οι τραπεζίτες έχουν εξελιχθεί σε μεγάλο αγκάθι για την κυβέρνηση και αυτό φαίνεται από τα ΜΜΕ που ελέγχουν. Σε σημείο που κάποιοι συνδέουν τον καταγγελτικό λόγο και ειδικά την προβολή που έτυχε, του Α/ΓΕΝ αντιναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη, με το εν λόγω θέμα. Άδικα, εκτιμούμε…

 

Ο λόγος της τραπεζικής επίθεσης; Θεωρούν ότι η κυβέρνηση είναι “χαλαρή” στο θέμα του διορισμού των Ευρωπαίων επιτρόπων (βασικός όρος για την ανακεφαλαιοποίηση) και “αφελληνίζεται” το ελληνικό τραπεζικό συστημα. Λες και οι τραπεζίτες έχουν εθνοκεντρική αντίληψη όταν διοικούν τις τράπεζές τους με τα λεφτά τα δικά μας…

 

Πόσο να επιβιώσει, λοιπόν, η κυβέρνηση; Πόσο να επιβιώσει αυτό το αρρωστημένο πολιτικό περιβάλλον;

 

defencenet.gr