Σκοράρει για την Turkish Airlines ο…Μέσι!

Με τον «άσσο» της στρογγυλής θεάς Λιονέλ Μέσι στην…επίθεση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φιλοδοξεί να κατακτήσει τους ευρωπαϊκούς ορίζοντες και να χρίσει την Turkish Airlines ως την πλέον αξιόπιστη εταιρεία αερομεταφορών!

Τον γύρο του κόσμου πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες τηλεοπτικό σποτ των τουρκικών αερογραμμών στο οποίο συμπίπτουν στην ίδια…πτήση δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου αθλητισμού, ο Λιονέλ Μέσι και ο Κόμπι Μπράιαντ, οι οποίοι ανταγωνίζονται για τον θαυμασμό ενός λιλιπούτειου επιβάτη μπροστά στα μάτια ολόκληρης της Α’ θέσης!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική εταιρεία «σκοράρει» στις συνειδήσεις των καταναλωτών, καθώς ένα παρόμοιο διαφημιστικό άνοιγμα αποπειράθηκε πριν από δύο χρόνια, όταν υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον θρύλο των αγγλικών γηπέδων που ακούει στο όνομα Manchester United. Έκτοτε, η Turkish Airlines αποτελούν τον επίσημο αερομεταφορέα της βρετανικής ομάδας και έναν από τους μεγαλύτερους σπόνσορες της.

Η ευφυής επιχειρηματική στρατηγική του τουρκικού κράτους, το οποίο κατέχει το 49% των μετοχών των τουρκικών αερογραμμών, σε συνδυασμό με την άφθονη ροή κεφαλαίων με στόχο την προβολή της εταιρείας στο εξωτερικό έχουν προκαλέσει ανατριχίλες στους ευρωπαϊκούς κολοσσούς, οι οποίοι μέχρι πρότινος καρπώνονταν τη «μερίδα του λέοντος» στην πλέον ανταγωνιστική αγορά των αερομεταφορών.

Την ίδια στιγμή, ολοένα και πιο εμφανή γίνονται τα σημάδια κόπωσης στις παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου με μαζικές απολύσεις εργαζομένων, περικοπές στα λειτουργικά έξοδα και ταλαιπωρία για εκατομμύρια επιβάτες στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ενώ η γενίκευση της κρίσης στις οικονομίες της Ευρωζώνης καθιστά ακόμα πιο αβέβαιο το μέλλον για τις αεροπορικές εταιρείες.

Στον αντίποδα, η επένδυση– «μαμούθ» του τουρκικού κράτος στην αγορά 220 νέων αεροσκαφών μέχρι το 2020, η…«βρετανική» συνέπεια στα δρομολόγια των πτήσεων, οι ανταγωνιστικές τιμές, αλλά και η εντυπωσιακή παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια των Turkish Airlines επιβεβαιώνουν τον τίτλο της ως μια από τις πλέον ταχύτατα ανερχόμενες δυνάμεις στον χώρο.

Μάλιστα, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η Τουρκία αποτελεί μια χώρα υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε., ο πρωθυπουργός Ερντογάν θα μπορεί δικαίως και σύντομα να υπερηφανεύεται για την ανάδειξη των τουρκικών αερογραμμών σε «βασιλιά» των ευρωπαϊκών αιθέρων!

Read more: http://rizopoulospost.com/skorarei-gia-tin-turkish-airlines-o-mesi/#ixzz2HfeUU5Ge