Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα

Στρατηγική Δράση για τη στήριξη της Νέας και Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα, αναλαμβάνει ο ΣΕΒ.

 

Στόχος να υποστηριχθούν60 επιχειρηματικά σχήματα

με νέες, καινοτόμες ιδέες.

 

 

 

 

Στους δημιουργικούς και ταλαντούχους νέους που επιθυμούν να μετατρέψουν σε επιχειρηματική δράση τις ιδέες τους με έμφαση στην καινοτομία,στην εξωστρέφεια, στην τεχνολογική γνώση και στην αξιοποίηση Ελληνικών προϊόντων με μοναδικά χαρακτηριστικά, απευθύνεται η νέα στρατηγική δράση του ΣΕΒ«Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα».

 

Η δράση αυτή του ΣΕΒ που στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων, στην ανάπτυξηθέσεων ποιοτικής απασχόλησης και  στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, εντάσσεται στο πλαίσιο του «Έργου Αθήνα» του Δήμου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με τη συνεργασία σημαντικών οργανισμών και φορέων επιχειρηματικότητας.

 

Ειδικότερα, ο ΣΕΒ αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία αλλά και τη γνώση της αγοράς, αναλαμβάνει τη δημιουργία οργανωμένου περιβάλλοντος στήριξης της νέας καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο μητροπολιτικό Δήμο της Αθήνας.

 

Εξοπλίζει μελλοντικούς και νέους επιχειρηματίες με γνώσεις και δεξιότητες και τους βοηθά να διαμορφώσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, να μελετήσουν την αγορά στην οποία απευθύνονται, ν’ αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα της επιχειρηματικής τους ιδέας και να δικτυωθούν με επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς, έτσι ώστε να δημιουργήσουν επιχειρήσεις με προοπτική και μέλλον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναλυτικά, στο πλαίσιο της δράσης «Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα», ο ΣΕΒ ενισχύει τους συμμετέχοντεςσε ειδικά διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους στο κέντρο της Αθήνας,με:

 

·         Δομημένη μεθοδολογία ανάπτυξης επιχειρηματικών σχημάτων.

·         Εξατομικευμένη συνεχή καθοδήγηση από έμπειρους coaches.

·         Στρατηγική ανάπτυξης και δικτύωση από υψηλόβαθμα στελέχη – Μέντορες.

·         Μελέτη αγοράς και κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου.

·         Πρόσβαση στο δίκτυο επιχειρήσεων ΣΕΒ.

 

Σε δήλωσή του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Χάρης Κυριαζής, υπογράμμισε:«Ο ΣΕΒ συμμετέχει ενεργά στη συμπαράταξη για την επιχειρηματικότητα στην πόλη της Αθήνας. Με την πολύτιμη εμπειρία, τη γνώση, τη δικτύωση και τη διαρκή υποστήριξη, θέλουμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής γενιάς, με εφαλτήριο την πόλη της Αθήνας.»

 

Το πλήρες κείμενο τηςΠρόσκλησης για συμμετοχή στηδράση  με τους αναλυτικούς όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ανακοινωθεί μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.

 

Σημειώνεται ότι, η δράση «Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα», εντάσσεται  στο πλαίσιο ευρύτερων πρωτοβουλιών του ΣΕΒ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γνώσης που είχε ως αφετηρία την Πρωτοβουλία «Μαζί στην Εκκίνηση!».