Βράζει η Γαλλία για το εργασιακό

Νέο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων σαρώνει την Γαλλία για τα εργασιακά. Η Αστυνομία απαγορεύει σε ακτιβιστές που είχαν λάβει μέρος σε προηγούμενες διαδηλώσεις (στη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν επεισόδια) να λάβουν μέρους στις κινητοποιήσεις της Τρίτης.

 

Δακρυγόνα σε συνοικία της Rive Gauche και στη Νάντη, αποκλεισμός δρόμων από οδηγούς φορτηγών.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αστυνομίας, απαγορεύτηκε «σε συγκεκριμένα άτομα, που είχαν εντοπιστεί σε προηγούμενες διαδηλώσεις» την πρόσβαση στα σημεία των συγκεντρώσεων, σύμφωνα και με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έτσι κι αλλιώς ισχύει στη Γαλλία.

Επτά συνδικάτα (το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι το CGT) διοργανώνει την έκτη διαδήλωση σε διάστημα δύο μηνών, την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ επιμένει, σημειώνοντας: «Καλύτερα δυσάρεστος, παρά άπραγος».

Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σε πολλές πόλης της Γαλλίας. Στο Παρίσι, στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων θα βρεθεί το 7ο και το 14ο διαμέρισμα. 

Η ειρηνική πορεία διακόπηκε όταν κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα. 

Επίσης κινητοποιήσεις του συνδικάτου των εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών πραγματοποιήθηκαν σε Νάντη, Μασσαλία, Μπορντώ. 

Στη Νάντη, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών.

Οδηγοί φορτηγών προχώρησαν την Τρίτη σε αποκλεισμούς αυτοκινητόδρομων σε ολόκληρη γη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο εργασιακό νόμο.

Οι αντιδράσεις των συνδικάτων έγιναν ακόμα πιο έντονες όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να περάσει τον νέο εργασιακό νόμο με προεδρικό διάταγμα.