Δεν είναι οι Ευρωπαίοι ξεφτιλισμένοι, αλλά όσοι οδήγησαν τη χώρα εδώ…

Δημήτρης  Καζάκης: Μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι; Αυτό αναρωτιέται στο Βήμα (8/11) ένας από τους εντεταλμένους για να δίνουν «γραμμή» στην μαύρη προπαγάνδα του σημερινού καθεστώτος κατοχής εκ μέρους του γνωστού συγκροτήματος με τον επίσης πολύ γνωστό ρόλο που διαδραματίζει σε κάθε σκοτεινή σελίδα της ελληνικής ιστορίας. Από την εποχή που ο ιδρυτής του ανακήρυσσε τον φασίστα Μεταξά σε «μέγα πολιτικό» και «άξιο τέκνο της πατρίδος» μόνο και μόνο για να του ανοίξει το δρόμο για την τεταρτοαυγουστιανή δικτατορία, κατ’ επιταγή των Βρετανών αποικιοκρατών της εποχής εκείνης, την κατοπινή ταύτισή του με το καθεστώς ναζιστικής κατοχής έως σήμερα ο ρόλος του συγκροτήματος αυτού ήταν και παραμένει πάντα ο ίδιος. Πάντα με τις δυνάμεις της κατοχής και της αποικιοκρατίας. Φύσει και θέσει.

 

ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΗ ΣΚΙΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ…

 

Τότε τι ήταν αυτό που τον κάθε άλλο παρά δημοσιογραφικά έντιμο αρθρογράφο τον ξένισε με την συμπεριφορά των μεγάλων αφεντικών του, των Ευρωπαίων; Ας αφήσουμε τον ίδιο να μας εξηγήσει. Αφού περιγράφει την σύγκρουση ΔΝΤ-Βερολίνου, όπως την καταλαβαίνει ο ίδιος, με αποτέλεσμα την μετάθεση της εκταμίευσης της ποθούμενης δόσης, καταλήγει: «Όπως είναι φανερό κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Αν ο κ. Σαμαράς διαπιστώσει τέτοιες διαθέσεις πρέπει να αντιδράσει πάραυτα. Και να απαιτήσει ταχεία απόδοση των υπεσχημένων. Η ελληνική πολιτική και η ελληνική κοινωνία δεν μάτωσαν για να δεχθούν τέτοιες εξευτελιστικές συμπεριφορές και στάσεις. Αν επιχειρήσουν τέτοια προσβολή του αισθήματος του λαού δεν υπάρχει παρά ένας δρόμος, αυτός της οικειοθελούς αποχώρησης και αυτόματης ανατίναξης της ευρωζώνης. Οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να παίζουν άλλο με τον ελληνικό λαό. Τελεία και παύλα…»

 

Σιγά, ρε παιδιά, μην σκίσετε κανένα καλσόν… Ειδικά ο κ. Σαμαράς! Μπορείτε να φανταστείτε τον κ. Σαμαρά, την Λουλού της Μέρκελ, να αντιδρά και μάλιστα πάραυτα; Ούτε στον άλλο κόσμο.

Το εντυπωσιακό όμως δεν είναι αυτό, αλλά η επίκληση του αισθήματος του ελληνικού λαού από εκείνους που έκαναν τα πάντα για να το καταρρακώσουν ως εκεί που δεν παίρνει άλλο. Άραγε, το αίσθημα του ελληνικού λαού δεν έχει προσβληθεί βάναυσα από την μετατροπή του σε δουλοπάροικο των ευρωπαίων δανειστών; Ή από την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας σ’ ένα εκ φύσεως πανάθλιο κοινοβουλευτικό καθεστώς της μεταπολίτευσης, που σήμερα πνέει τα λοίσθια και έχει μετεξελιχθεί σε καθεστώς κατοχής; Γιατί ξαφνικά θυμήθηκαν το αίσθημα του ελληνικού λαού; Διότι καθυστερεί η δόση. Τι τους νοιάζει; Μήπως για το καλό του λαού; Όχι βέβαια. Η δόση προορίζεται κυρίως για τους εγχώριους τραπεζίτες (τα 25 από τα 31,5 δις ευρώ), ενώ τα υπόλοιπα πρόκειται να πάνε υπέρ βωμών και εστιών. Των βωμών και των εστιών των μεγαλοεργολάβων, ντόπιων και ξένων, των «μεγάλων έργων» παραχώρησης. Αυτών δηλαδή που εισπράττουν διαρκώς αυξημένα διόδια για δρόμους που δεν έχουν κατασκευάσει και έχουν σταματήσει εδώ και δυο χρόνια κάθε εργασία εκβιάζοντας πρόστυχα το ελληνικό δημόσιο. Και είναι γνωστό πώς τα συγκροτήματα της μαύρης προπαγάνδας είναι εξόχως διαπλεκόμενα και με τους τραπεζίτες, αλλά και με τους μεγαλοεργαλόβους της καταστροφής και λεηλασίας.

 

Να λοιπόν γιατί κόβονται για την δόση τα παιδιά του συγκροτήματος. Βιάζονται, γιατί τα μαζεύουν και φεύγουν οι κοτζαμπάσηδες των εγχώριων τραπεζών και των ντόπιων κρατικοδίαιτων επιχειρηματικών κυκλωμάτων. Δεν είναι να περιμένουν ούτε λεφτό. Η ελληνική οικονομία καταρρέει με ταχύτατους ρυθμούς. Οι τράπεζες είναι ζήτημα αν μπορούν να κρατηθούν ως το τέλος του έτους. Ή κι αν κρατηθούν το σίγουρο είναι ότι θα βρεθούν υπό ευρωπαϊκό (γερμανικό) έλεγχο. Πρέπει να αρπάξουν όσα και ότι μπορούν και να τα βγάλουν στο εξωτερικό.

 

ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Γι’ αυτό και σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος από πλευράς επενδύσεων χαρτοφυλακίου το πρώτο οκτάμηνο του 2012 σημειώθηκε καθαρή εκροή ύψους 76,0 δισ. ευρώ έναντι καθαρής εκροής 13,3 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Δηλαδή πρόκειται για σχεδόν 6 φορές περισσότερα κεφάλαια απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια που αναζητούν τοποθέτηση στο εξωτερικό. Που; Κυρίως σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του εξωτερικού. Ειδικότερα, καταγράφηκε εκροή κεφαλαίων ύψους 39,6 δισ. ευρώ λόγω εξαργύρωσης των τοποθετήσεων ξένων (επενδυτικών κεφαλαίων) σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και εκροή 35,4 δισ. ευρώ λόγω αύξησης των τοποθετήσεων των εγχώριων θεσμικών επενδυτών σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια του εξωτερικού. Αυτοί οι θεσμικοί επενδυτές είναι κυρίως οι μεγάλες εγχώριες τράπεζες.

 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση θριαμβολογούσε για την – έστω και με αιματηρές θυσίες – μείωση του δημόσιου ελλείμματος ενώ ο μέγας Στουρνάρας με τ’ όνομα, απαγγέλει ανοησίες: «Η δέσμευσή μας είναι για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος Γενικής Κυβέρνησης στο 4,5% του ΑΕΠ το 2016, μετά  την ευόδωση της προσπάθειας για την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής σε τέσσερα έτη, αντί για δύο. Ειδικότερα για το έτος 2013, ο Κρατικός Προϋπολογισμός προβλέπει  το έλλειμμα της Γενικής 9,4 δισ.. Ευρώ, δηλαδή περίπου στο 5,5% του ΑΕΠ και το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης αναμένεται να διαμορφωθεί σε πλεόνασμα ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ ή στο 0,5% του ΑΕΠ, παρόλο η Τρόικα προβλέπει μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα. Είναι γεγονός ότι το υπό εξέταση σχέδιο νόμου φέρνει πρόσθετα επώδυνα μέτρα, που λειτουργούν σωρευτικά στις μεγάλες θυσίες και βάρη, που επιβάρυναν τον Ελληνικό Λαό τα τελευταία χρόνια. Αλλά, ας μου επιτραπεί να επισημάνω ότι λειτουργεί, κατά το δυνατόν και εξισορροπητικά, κατανέμοντας τα βάρη σε όσους δεν επωμίστηκαν ό,τι τους αναλογεί.»

 

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Όχι μόνο γιατί δεν πρόκειται για θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά για σκόπιμη μαζική του εξόντωση. Όχι μόνο γιατί πρόκειται για τις πιο άθλιες και ανάλγητες οριζόντιες μειώσεις και περικοπές που έχουν επιβληθεί σε ευρωπαϊκή χώρα από την εποχή του μεσοπολέμου. Αλλά γιατί ολόκληρη η πολιτική αυτή στην ουσία το μόνο που καταφέρνει είναι όχι να μειώνει το δημόσιο έλλειμμα, αλλά να το κρύβει κάτω από το χαλί του προϋπολογισμού.

 

ΕΚΡΗΞΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτίναξη παρουσιάζουν από την αρχή του χρόνου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, το Σεπτέμβριο οι οφειλές έφτασαν τα 10,169 δισ. ευρώ από 3,885 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου φέτος. Αυτή η πρωτοφανής αύξηση αποδίδεται, αφενός, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί φορολογούμενοι στην καταβολή του φόρου εισοδήματος και άλλων φορολογικών υποχρεώσεών τους. Και, αφετέρου, στην τακτική λεηλασίας που ακολουθούν μεγαλοεργοδότες και μεγαλοκαρχαρίες του ντόπιου επιχειρηματικού κατεστημένου, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την συγκυρία για να αδειάσουν από κεφάλαια και ρευστά την επιχείρησή τους ώστε να τα βγάλουν μαζικά στο εξωτερικό αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους και χρέη στην εφορία. Και μπορούν να το κάνουν εύκολα, γρήγορα και απλά γιατί υπάρχει καθεστώς ελευθερίας κίνησης του κεφαλαίου. Όσο για τα χρέη στην εφορία να είστε σίγουροι ότι θα χαριστούν, διότι πρόκειται για τους στυλοβάτες των κυβερνώντων κομμάτων.

 

Ποιοι είναι αυτοί; Δείτε ποιοι συμμετείχαν στην πρόσφατη ημερίδα που διοργάνωσαν το ΙΟΒΕ και το ΕΛΙΑΜΕΠ που ο κ. Ράπανος εκ μέρους των ελαφροχέριδων ντόπιων τραπεζιτών και ο κ. Κυριαζής εκ μέρους του ΣΕΒ που δεν έχει καμιά σχέση με βιομηχανία και παραγωγή, συζήτησαν με όμοιούς τους την εκ βάθρων αναμόρφωση του πυρήνα του φορολογικού συστήματος και της φορολογικής διοίκησης. «Δεν γίνεται καμία προσπάθεια να καταρτίσουμε σχέδιο μεταρρύθμισης, αλλά περιμένουμε την τρόικα να μας πει τι να κάνουμε» ανέφερε ο κ. Β. Ράπανος, για σύστημα που τρέφει «εκτεταμένη παραβατικότητα και ανοχή σε αυτήν» μιλά ο κ. Χ. Κυριαζής εκ μέρους του ΣΕΒ. Το θράσος των εκπροσώπων της πιο παρασιτικής και ασύδοτης επιχειρηματικής τάξης του τόπου που διαθέτει ένα από τα πιο προκλητικά καθεστώτα φορολογικής ασυλίας στον κόσμο, δεν έχει όρια. Η Ελλάδα σε μια πρόσφατη μελέτη του ιδρύματος CATO των ΗΠΑ διαθέτει την 79η θέση ανάμεσα σε 90 χώρες της υφηλίου με το χαμηλότερο δείκτη φορολογίας επιχειρηματικών κεφαλαίων, ύψους μόλις 11%.

 

Όμως ο κ. Σταθάκης που μίλησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτήν την παρασυναγωγή δεν βρήκε τίποτε να πει γι’ αυτό το καθεστώς. Φαίνεται ότι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ ευρωπαϊκούς τρόπους και δεν θεωρούν ευγενικό να στεναχωρούν τους οικοδεσπότες, έστω κι αν πρόκειται για τους εκπροσώπους της τάξης που συστηματικά λεηλατεί ασύστολα αυτή την χώρα επί δεκαετίες και την έχει οδηγήσει στην πιο απόλυτη χρεοκοπία. Αυτοί που φούνταραν την χώρα, αυτοί που συνηγόρησαν και συνηγορούν στον αφανισμό του ελληνικού λαού, τώρα λεηλατούν τις επιχειρήσεις και το κράτος προκειμένου να μεταφέρουν τα κλοπιμαία μιας ζωής στο εξωτερικό. Τα μεγαλύτερα παράσιτα της χώρας έχουν το θράσος να μας παραδίδουν μαθήματα καλής φορολογικής πρακτικής. Με την βοήθεια μάλιστα των σπουδαίων «επιστημόνων» του ΣΥΡΙΖΑ. Διεθνούς φήμης, όπως μας έχει διαβεβαιώσει ο κ. Τσίπρας. Να τους χαίρετε.

 

Ωστόσο, σκεφτείτε ότι μέσα σε τρεις μόλις μήνες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προ το δημόσιο αυξήθηκαν σχεδόν κατά 6,3 δις ευρώ. Και μάλιστα στους μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές που – θυμηθείτε – σωθήκαμε από το «λόμπι της δραχμής» και αποκαταστήσαμε το «έλλειμμα εμπιστοσύνης» που χαρακτήριζε την χώρα και τον λαό της. Δεν θα βρείτε τέτοια κατάρρευση των τακτικών εσόδων του δημοσίου ούτε παραμονές πολέμου. Αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις 46 δις ευρώ προβλέπει να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο του χρόνου, τότε το 22% έχει κάνει ήδη φτερά.

 

Προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κατάσταση αυτή το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να ανακοινώσει τη νέα ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, θα δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες να εξοφλήσουν σε έως και 48 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους. Μάλιστα, η ρύθμιση αυτή θα προβλέπει την δυνατότητα καταβολής δόσεων ακόμη και της τάξης των 50 ευρώ το μήνα από τους οφειλέτες ανάλογα με τις οικονομικές τους αντοχές. Επίσης θα προβλέπεται ότι χρήση της ρύθμισης θα μπορούν να κάνουν και όσοι οφειλέτες είχαν υπαχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις στο παρελθόν χωρίς ωστόσο να φανούν συνεπείς στην εξόφληση των δόσεων που προέβλεπε. Κάτι βέβαια που υποδηλώνει πανικό άνευ προηγουμένου όσον αφορά την είσπραξη των εσόδων.

 

ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΗΤΕΣ…

 

Όμως, ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Αν τον Σεπτέμβρη του 2012 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν σκαρφαλώσει σχεδόν στο 22% των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού, δηλαδή περίπου στα 10,2 δις ευρώ, τότε είναι σίγουρο ότι έως το τέλος του έτους με όλες αυτές τις περικοπές και μειώσεις συντάξεων, αμοιβών, δημόσιων κοινωνικών δαπανών, απολύσεις, κοκ, οι οφειλές αυτές θα εκτιναχθούν πολύ περισσότερο. Αν προσθέσουμε σ’ αυτό και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους του ελληνικού δημοσίου, οι οποίες στα τέλη Αυγούστου 2012 είχαν φτάσει στα 7,9 δις ευρώ, τότε αντικρίζουμε ένα δυσθεώρητο δημόσιο έλλειμμα της τάξης των 18 δις ευρώ. Ένα δημόσιο έλλειμμα που έχει μεταφερθεί στην κοινωνία και έτσι είναι αφανές για τα επίσημα κιτάπια.

 

Σκεφτείτε το λιγάκι και θα δείτε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα αντί να μειωθεί έχει αυξηθεί. Αν το αφανές έλλειμμα είναι 18 δις ευρώ από την αδυναμία καταβολής φόρων και την παύση πληρωμών που ασκεί προς το εσωτερικό το ελληνικό δημόσιο και σ’ αυτό προσθέσουμε και την επίσημη πρόβλεψη ελλείμματος Γενικής Κυβέρνησης για το 2012 από την Εισηγητική Έκθεση του κρατικού προϋπολογισμού 2013 που ανέρχεται 12,9 δις ευρώ, τότε το συνολικό δημοσιονομικό έλλειμμα θα βρίσκεται στα τέλη του έτους τουλάχιστον στα 30,9 δις ευρώ! Ο γνωστός για το ποιόν του κ. Γεωργίου της Ελλ. Στατ. κατέληξε ότι το 2009 είχαμε έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης της τάξης των 36,1 δις ευρώ. Πόσο απέχει από το σημερινό; Μόλις 5,2 δις ευρώ. Με άλλα λόγια η πιο αιματηρή προσαρμογή που επιβλήθηκε ποτέ σε ευρωπαϊκή χώρα κατόρθωσε μέσα σε τρία δρακόντειας περιοριστικής πολιτικής να μειώσει στην πραγματικότητα το δημοσιονομικό έλλειμμα μόλις 5,2 ευρώ.

 

Το ενδιαφέρον είναι ότι αν ανάγουμε σε ποσοστό επί του ΑΕΠ αυτό πραγματικό δημοσιονομικό έλλειμμα του 2012, τότε θα δούμε ότι αυτό ανέρχεται στο 15,8%. Μεγαλύτερο δηλαδή από το 2009 που είχε καθοριστεί τελικά στο 15,6 του ΑΕΠ. Το μόνο που κατάφερε η λιτότητα, οι μειώσεις και οι περικοπές δεν είναι τίποτε άλλο από το να κρύψει το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου ελλείμματος και να το μεταφέρει απευθείας στους πολίτες μετατρέποντάς το είτε σε οφειλές του δημοσίου προς αυτούς που δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθούν, είτε σε οφειλές των πολιτών προς το δημόσιο λόγω αδυναμίας καταβολής των υποχρεώσεών τους. Αγνοείς αυτά που σου χρωστάνε κι αυτά που χρωστάς και έτσι εμφανίζεις το έλλειμμά σου να μειώνεται. Μιλάμε για το μεγαλείο της σύγχρονης δημοσιονομικής. Η δημοσιονομική του κομπογιαννίτη.

 

Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστούν μιας και ο ρυθμός αύξησής τους έχει ξεφύγει προ πολλού. Σύμφωνα με την Εισηγητική Έκθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης αυξήθηκαν την περίοδο Δεκέμβριος 2010 – Αύγουστος 2012 κατά 49%. Το έτος Δεκέμβριος 2010 – Δεκέμβριος 2011 η αύξηση ήταν 24,5%, ενώ από τον Δεκέμβριο 2011 έως τον Αύγουστο 2012 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις αυξήθηκαν κατά 20%. Η πρόβλεψη του Κρατικού Προϋπολογισμού για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεις δεν υπερβαίνει τα 3,5 δις ευρώ. Έτσι είναι σίγουρο ότι οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις θα εκτιναχθούν πάνω από τα 9 δις ευρώ έως το τέλος του 2012 και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αναχαιτισθεί η άνοδός τους με καλπάζοντα ρυθμό και μέσα στο 2013.

 

Μήπως θα βελτιωθεί η εικόνα από την σκοπιά των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Ο Κρατικός Προϋπολογισμός προβλέπει αύξηση των φόρων. Όμως αυτό σε συνδυασμό με την τραγική μείωση των εισοδημάτων, την ύφεση και την ανεργία είναι σίγουρο ότι θα επιδεινώσει την είσπραξή τους συσσωρεύοντας πρόσθετες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό το παραδέχεται με τον τρόπο της και η Εισηγητική Έκθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013: «Ως προς την απόδοση των μέτρων για τη δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να αναφερθεί η μικρότερη, σε σχέση με την αύξηση των συντελεστών, αποδοτικότητα των φορολογικών εσόδων. Το φαινόμενο οφείλεται σε αρκετούς λόγους όπως η ύφεση, η μείωση του εισοδήματος των φορολογουμένων, η φοροδιαφυγή, η περιορισμένη ρευστότητα των επιχειρήσεων και των ιδιωτών και η καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων από τα δικαστήρια. Καταμερισμός της υστέρησης σε κάθε έναν από τους παραπάνω παράγοντες είναι δύσκολο να γίνει. Αν όμως ληφθούν υπόψη οι ελαστικότητες φορολογικών εσόδων, όπως αυτές εκτιμώνται από τους διεθνείς οργανισμούς, προκύπτει, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, ότι τα 2/3 της υστέρησης του συνόλου των εσόδων από έμμεσους και άμεσους φόρους αποδίδονται στην ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας.»

 

Οπότε το αφανές, αλλά καθόλα υπαρκτό έλλειμμα θα συνεχίζει να καλπάζει, έστω και αν επίσημα θα εμφανίζουν ότι μειώνεται. Πρόκειται για μια ακόμη πλευρά της γενικευμένης κατάρρευσης που βιώνει η χώρα και ο λαός της.

 

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ANSCHLUSS

 

Αν ακόμη υπάρχει έστω κι ένας αφελής έλληνας πολίτης που επιμένει να ρωτά γιατί τα κάνουν όλα αυτά ενώ ξέρουν – δεν μπορεί να μην ξέρουν! – ότι χειροτερεύουν την κατάσταση, τότε για μια ακόμη φορά θα του εξηγήσουμε το προφανές. Αυτό που βιώνουμε ως χώρας και λαός δεν είναι μια αντιλαϊκή πολιτική που γίνεται χειρότερη, αλλά η ρευστοποίηση ολόκληρης της χώρας. Η κατάσταση της χώρας και του λαού οδηγείται στα άκρα για να συντελεστεί αναίμακτα και με μπαμπεσιά η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της χώρας. Να εθιστεί ο λαός να είναι αυτός και οι γενιές που έρχονται δουλοπάροικος των δανειστών και κυρίως των Γερμανών. Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην χώρα μας είναι μια επιχείρηση Anschluss, όπως αυτή που έγινε από την ναζιστική Γερμανία στην Αυστρία το 1938 και όπως έγινε από την ρεβανσιστική Δυτική Γερμανία στην πάλαι ποτέ Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία το 1989. Οι περιφέρειες και οι δήμοι της Ελλάδας, θα προσαρτηθούν στα αντίστοιχα κρατίδια και δήμους της Γερμανίας προκειμένου να λεηλατηθούν και να εξασφαλίσει η Γερμανική άρχουσα τάξη την δική της διέξοδο από την κρίση, αλλά και την παγκόσμια θέση της.

 

Με την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, αλλά και του Κρατικού Προϋπολογισμού για το έτος 2013, το ελληνικό κράτος τέθηκε σε τροχιά επίσημης διάλυσης, ενώ η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας μετατράπηκε και πλήρη κατάλυσή της. Για να προλάβουμε τον κάθε αμόρφωτο μικροαστούλη λεβαντινοραγιά που ίσως νομίζει πώς έτσι θα γίνουμε Ευρωπαίοι και πιθανόν ισότιμοι των Γερμανών, το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσει πρώτα το τι απέγιναν τα 8 και πλέον εκατομμύρια των ανατολικογερμανών, πρώην πολιτών της Γερμανικής Λαϊκής Δημοκρατίας που υπέστησαν το Anschluss του 1989. Όσοι από αυτούς είναι τυχεροί να έχουν δουλειά στην συντριπτική τους πλειοψηφία αμείβονται κάτω από 400 ευρώ (7,4 εκατομμύρια αναφέρουν οι Γερμανικές στατιστικές για το 2010) και το Γερμανικό κράτος τους συμπεριφέρεται χειρότερα απ’ ότι οι χιτλερικοί στους εβραίους κατά τον μεσοπόλεμο. Για κούληδες ψάχνει η Μέρκελ και οι ομοϊδεάτες της «ευρωπαιστές», όχι για ισότιμους πολίτες με δικαιώματα.

 

Για να καταλάβουμε τι σημαίνουν όλα αυτά θα θυμίσουμε ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δημοσιοποίησε ορισμένα ονόματα αιρετών που βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Γερμανό Υφυπουργό Εργασίας, απεσταλμένο της Καγκελαρίας στην Ελλάδα, κ. Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ ή συμμετέχουν στην Ελληνογερμανική Συμμαχία των Δημάρχων. Τους αποκάλυψε άλλωστε ο κ. Φούχτελ, όπως και το αντικείμενο των συνομιλιών τους. Δεν είναι άλλο από το ξεπούλημα των βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, σε ιδιώτες εγχώριους και μη. Ο κ. Φούχτελ και η Γερμανίδα Καγκελάριος κ. Άγκελα Μέρκελ επιβεβαίωσαν την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ως προς τη σπουδή της κυβέρνησης και των αιρετών να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων.

 

Προς τι όλο αυτό το ενδιαφέρον; Μήπως για να έρθουν οι οργανωμένοι και έμπειροι Γερμανοί να μας φτιάξουν τους δήμους; Το ακούμε αυτό από ορισμένους. Η αλήθεια είναι άλλη. Οι Γερμανικοί δήμοι είναι καταχρεωμένοι σε βαθμό κακουργήματος. Η Γερμανική Tagesspiegel του Βερολίνου (3/11), «Γίναμε Ελλάδα» τιτλοφορεί το σχόλιό της που αναδεικνύει την υπερχρέωση πολλών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης στη Γερμανία: «Στους περισσότερους δήμους η κατάσταση είναι οικτρή, μάλιστα ο ένας στους τρεις δήμους δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τα χρέη του. Η Αθήνα βρίσκεται παντού, σχεδόν σε κάθε (γερμανική) περιφέρεια. Και όταν οι τράπεζες θα αρχίσουν να κάνουν δικά τους ράνκινγκ για την παροχή δανείων στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως γίνεται εδώ και πολύ καιρό για τα κρατικά ομόλογα, τότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τα κρατίδια και οι δήμοι θα πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν για ένα νέο καθεστώς χρηματοδότησης, το οποίο δεν θα μετακυλύει στους δήμους και στις περιφέρειες την υλοποίηση κεντρικών αποφάσεων χωρίς να ενδιαφέρεται για τη χρηματοδότησή τους και επιπλέον θα τις καθιστά ανεξάρτητες από τις διακυμάνσεις του οικονομικού κύκλου».

 

Με άλλα λόγια οι Γερμανικοί δήμοι και τα κρατίδια είναι στο χείλος της χρεοκοπίας. Είναι λοιπόν αναγκασμένα να χρηματοδοτηθούν είτε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που θα σημάνει εκτίναξη του δημόσιου χρέους και ελλείμματος με αποτέλεσμα να υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας οι οίκοι αξιολόγησης και να εκτιναχθούν τα επιτόκια δανεισμού που σήμερα είναι γύρω 1% και δεν δημιουργούν πρόβλημα δανεισμού στην χώρα. Έτσι η Γερμανία θα γευτεί κι αυτή τον φαύλο κύκλο της χρεοκοπίας όπως και οι χώρες του Νότου.

 

Είτε οι δήμοι και τα κρατίδια της Γερμανίας να προχωρήσουν σε ρύθμιση των δανείων τους ώστε να μην σταματήσει η δανειοδότηση από τις τράπεζες. Όμως για να γίνει κάτι τέτοιο, οι δήμοι και τα κρατίδια της Γερμανίας πρέπει να διαθέτουν αρκετή περιουσία και εμπράγματες εγγυήσεις για να μπορέσουν να κρατήσουν το ενδιαφέρον των τραπεζών. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρατίδια και δήμοι της Γερμανίας έχουν υποθηκεύσει τα πάντα, μέχρι και τα φορολογικά τους έσοδα της επόμενης δεκαετίας, χρειάζονται επειγόντως νέα περιουσιακά στοιχεία. Κι εκεί μπαίνουν οι περιφέρειες και οι δήμοι της Ελλάδας, ο κ. Φούχτελ και το ενδιαφέρον της Γερμανίας για να αναλάβει την διαχείρισή τους.

 

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

 

Μάλιστα την Παρασκευή (9/11) έγινε στην Κολωνία ολόκληρη γιορτή για την συνένωση ή αδελφοποίηση (Anschluss) της Κολωνίας με την Θεσσαλονίκη παρουσία του κ. Φούχτελ, του κ. Μπουτάρη που φάνηκε ιδιαίτερα πρόθυμος να ξεπουλήσει την πόλη του και τους κατοίκους της προς όφελος της χρεοκοπημένης Κολωνίας. Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχε και ο γνωστός για τις διασυνδέσεις του με το βαθύ Γερμανικό κράτος και όχι μόνο ο κ. Τάσος Τέλλογλου, που κατά τ’ άλλα φέρεται ως «δημοσιογράφος». Ο τελευταίος είναι αρκετά θρασύς, όπως ήταν πάντα όλοι οι γερμανοτσολιάδες – όσο νιώθανε ασφαλείς υπό την κυριαρχία των ναζί αφεντικών τους – ώστε να γράφει για όσους διαμαρτύρονται με αυτό το ξεπούλημα της χώρας: «Όσοι πρωταγωνιστούν στις πράξεις αυτές [διαμαρτυρίας] φαίνεται ότι επιθυμούν να χρωστούν παντού και να μην πωλούν τίποτα. Όταν χρωστάς, πουλάς, και όταν έχεις ανάγκη κάθε ευρώ για να ξεχρεώσεις, πουλάς όσο-όσο. Έτσι ήταν και έτσι θα παραμείνει.» (Protagon, 3/11)

 

Ο κύριος αυτός και όλοι οι συνεργάτες των νεοναζί της συμμορίας του ευρώ, απλά κρίνουν από τον εαυτό τους, μιας κι αυτό έκαναν μια ολόκληρη ζωή πάππου προς πάππο. Έψαχναν να βρουν που θα πουληθούν καλύτερα. Κι επειδή είναι στο DNA τους δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από το να απαιτούν το ίδιο απ’ ολόκληρο τον λαό μας.

 

Καταλάβαμε τώρα τι γίνεται και τι διακυβεύεται γι’ αυτή την χώρα; Καταλάβαμε γιατί κάτι τύποι σαν και μένα μιλούν με όρους εθνέγερσης; Ελπίζω να το καταλάβει ο λαός μας πριν χρειαστεί να διώξουμε τους νεοναζί και τους συνεργάτες τους με το αίμα μας, όπως το κάναμε με την παλιά ναζιστική κατοχή.

 

Τελειώνοντας, ας γυρίσουμε στο αρχικό ερώτημα: Μπορεί να είναι τόσο ξεφτιλισμένοι οι Ευρωπαίοι; Η απάντηση είναι όχι. Οι Ευρωπαίοι που λατρεύεται και υπακούτε εσείς ρε λεβεντόπαιδα του συγκροτήματος δεν είναι ξεφτιλισμένοι. Ξέρουν τι κάνουν. Είναι αυτοί που επινόησαν πριν 5 αιώνες την αποικιοκρατία και έχουν τεράστια εμπειρία στο να εξοντώνουν πληθυσμούς ολόκληρους σε επίπεδο ηπείρου. Η Ευρώπη που επικαλείστε είναι η Ευρώπη του σκοταδισμού και της αποικιοκρατίας που γέννησε και αναγεννά συνεχώς διαφορετικές παραλλαγές του φασισμού. Δεν είναι λοιπόν οι Ευρωπαίοι ξεφτιλισμένοι. Αυτοί ξέρουν τι κάνουν και ξέρουν να το κάνουν καλά. Ξεφτιλισμένοι είσαστε εσείς και όλοι όσοι πούλησαν το παραμύθι του ευρώ στον ελληνικό λαό. Ξεφτιλισμένοι είσαστε εσείς που οδηγήσατε ολόκληρη την χώρα και τον λαό της στον αφανισμό, με αποτέλεσμα τώρα να απειλείται η ίδια η ύπαρξη αυτής της χώρας.

 

Και να σας πω κάτι. Στο κατηγορητήριο της δίκης των δοσίλογων του 1945 χαρακτηριζόταν εξίσου προδοτική πράξη, πράξη εθνικής μειοδοσίας και δοσιλογισμού η προπαγάνδα που στοχεύει στην καλλιέργεια της ηττοπάθειας στον λαό προς όφελος ξένων δυνάμεων. Η ποινή που προβλεπόταν ήταν η ίδια με τους υπόλοιπου δωσίλογους. Όποιος νομίζει ότι θα την γλυτώσει αυτή την φορά, απλά δεν έχει αίσθηση σε ποια χώρα κατοικεί.

 

Δημοσιεύτηκε στο Χωνί, 11/11/2012

 

http://www.dimitriskazakis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_12.html